Oulu

Yli-Iin kirjastosta tulee oma­toi­mi­kir­jas­to – puolet Oulun kau­pun­gin­kir­jas­ton toi­mi­pis­teis­tä oma­toi­mi­kir­jas­to­ja

Omatoimikirjastoon pääsee kirjastokortin ja pin-koodin avulla.
Oulu 22.2.2019 14:23
Kaleva

Oulun kahdestoista omatoimikirjasto aloittaa toimintansa Yli-Iin kirjastossa ensi maanantaina. Kirjasto saa aiempaa joustavammat avoinnaoloajat omatoimikirjaston myötä. 

Omatoimikirjastoon pääsee maanantaista sunnuntaihin kello 7–21. Kirjaston henkilökunta on paikalla palvelemassa asiakkaita entiseen tapaan kirjaston asiakaspalveluaikoina maanantaisin ja tiistaisin kello 12–19 ja keskiviikosta perjantaihin kello 9–15.

Jo puolet Oulun kaupunginkirjaston toimipisteistä toimivat myös omatoimikirjastoina, näitä ovat Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin, Kaukovainion, Kellon, Maikkulan, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Rajakylän, Ritaharjun, Tuiran, Ylikiimingin sekä uusimpana Yli-Iin kirjasto. 

Omatoimiaikana kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.

Omatoimiaikana saatavilla olevaa aineistoa voi tutkia ja lainata automaatilla. Varaukset voi noutaa varausten itsepalvelunoutohyllystä. Lainat voi palauttaa palautusautomaattiin tai erillisiin palautuslaatikoihin.  

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä mahdollisuudesta päästä kirjastoihin niiden normaalien asiakaspalveluaikojen ulkopuolellakin. Etenkin iltojen ja viikonloppujen aukioloja pidetään tarpeellisina. Kiitosta ovat saaneet paitsi aukioloaikojen laajentaminen, myös kirjaston rauhallisuus omatoimiaikoina.

Tarvittaessa asiakas voi omatoimiaikoina ottaa yhteyttä kirjaston keskitettyyn asiakaspalveluun info.kirjasto@ouka.fi tai soittaa numeroon 08 558 47337 arkisin kello 9–20, lauantaisin kello 9–16 (kesälauantaisin 9–15) ja sunnuntaisin klo 12–16.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Tämä myydään meille positiivisena asiana mutta lopulta kyse on vain siitä että palvelu on heikentynyt. Jäälin kirjasto on kyllä säälittävää kokoluokkaa,muutama hylly ja samat 80 luvun suosikkikirjat muutamalla hyllyllä.
Ennen oli iso kirjasto,paljon kävijöitä. Nyt palvellaan itse itseämme automaatilla, ja kirjoja ehkä tuhannesosa entisestä. Mutta hyvä että ollaan otettu positiivisesti vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet varmaan huomannut että kirjojen varaus on nykyään ilmaista ja aineisto toimitetaan siihen toimipisteeseen johon haluat, vaikkapa jääliin. Myös valikoima on laajentunut kun paljon pohjois-pohjanmaan kirjastoja on liittynyt samaan tietotekniikka järjestelmään. Kyllä minun mielestä valikoima ja aukioloajat ovat parantuneet. Omakin lähikirjasto on omatoimikirjasto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:46
Oululaisjoukkueen kapteenille Ida Ruuskaselle saatetaan vinoilla etelän vetelistä – oikeasti hän on johtajatyyppi, joka uskaltaa olla äänessä
21:36
Britannia saamassa lykkäystä brexitille toukokuun 22. päivään asti – sopimukseton ero on edelleen mahdollinen
21:22
Matkailuyrittäjät peräävät hyviä liikenneyhteyksiä: "Jos autoilusta tehdään yhä kalliimpaa, mitä suomalaiset tekevät? He lentävät ulkomaille"
21:12
Oululaiselle Aapo Viippolalle hiihtosuunnistuksen MM-pronssia
21:12
Ainakin 72 kuoli Mosulin lauttaturmassa – suurin osa uhreista oli uimataidottomia naisia ja lapsia
21:11
Mosambikiin iskenyt myrsky on yksi pahimmista luonnonkatastrofeista – tuhansia odottaa yhä pelastamistaan
21:07
Etta taipui kotisalissaan, Hurrikaani tasoitti sarjan ja palautti kotiedun itselleen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

Provon takaa paljastui Yhdistyneet Kansakunnat, YK. Lue lisää...
Otin asiasta selvää ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image