Oulu

Yli-Iin kirjastosta tulee oma­toi­mi­kir­jas­to – puolet Oulun kau­pun­gin­kir­jas­ton toi­mi­pis­teis­tä oma­toi­mi­kir­jas­to­ja

Omatoimikirjastoon pääsee kirjastokortin ja pin-koodin avulla.
Oulu 22.2.2019 14:23
Kaleva

Oulun kahdestoista omatoimikirjasto aloittaa toimintansa Yli-Iin kirjastossa ensi maanantaina. Kirjasto saa aiempaa joustavammat avoinnaoloajat omatoimikirjaston myötä. 

Omatoimikirjastoon pääsee maanantaista sunnuntaihin kello 7–21. Kirjaston henkilökunta on paikalla palvelemassa asiakkaita entiseen tapaan kirjaston asiakaspalveluaikoina maanantaisin ja tiistaisin kello 12–19 ja keskiviikosta perjantaihin kello 9–15.

Jo puolet Oulun kaupunginkirjaston toimipisteistä toimivat myös omatoimikirjastoina, näitä ovat Hiukkavaaran, Jäälin, Kastellin, Kaukovainion, Kellon, Maikkulan, Pateniemen, Puolivälinkankaan, Rajakylän, Ritaharjun, Tuiran, Ylikiimingin sekä uusimpana Yli-Iin kirjasto. 

Omatoimiaikana kirjastoon pääsee kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla.

Omatoimiaikana saatavilla olevaa aineistoa voi tutkia ja lainata automaatilla. Varaukset voi noutaa varausten itsepalvelunoutohyllystä. Lainat voi palauttaa palautusautomaattiin tai erillisiin palautuslaatikoihin.  

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä mahdollisuudesta päästä kirjastoihin niiden normaalien asiakaspalveluaikojen ulkopuolellakin. Etenkin iltojen ja viikonloppujen aukioloja pidetään tarpeellisina. Kiitosta ovat saaneet paitsi aukioloaikojen laajentaminen, myös kirjaston rauhallisuus omatoimiaikoina.

Tarvittaessa asiakas voi omatoimiaikoina ottaa yhteyttä kirjaston keskitettyyn asiakaspalveluun info.kirjasto@ouka.fi tai soittaa numeroon 08 558 47337 arkisin kello 9–20, lauantaisin kello 9–16 (kesälauantaisin 9–15) ja sunnuntaisin klo 12–16.

MAINOS

Kommentoi

Tämä myydään meille positiivisena asiana mutta lopulta kyse on vain siitä että palvelu on heikentynyt. Jäälin kirjasto on kyllä säälittävää kokoluokkaa,muutama hylly ja samat 80 luvun suosikkikirjat muutamalla hyllyllä.
Ennen oli iso kirjasto,paljon kävijöitä. Nyt palvellaan itse itseämme automaatilla, ja kirjoja ehkä tuhannesosa entisestä. Mutta hyvä että ollaan otettu positiivisesti vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet varmaan huomannut että kirjojen varaus on nykyään ilmaista ja aineisto toimitetaan siihen toimipisteeseen johon haluat, vaikkapa jääliin. Myös valikoima on laajentunut kun paljon pohjois-pohjanmaan kirjastoja on liittynyt samaan tietotekniikka järjestelmään. Kyllä minun mielestä valikoima ja aukioloajat ovat parantuneet. Omakin lähikirjasto on omatoimikirjasto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:28
Analyysi: Paljastiko Heinäluoman ilmoitus Sdp:n sisäisen kisan EU-pestiin? Kumpula-Natri: "Minulle on ollut itsestään selvää, että Eero on käytettävissä"
10:19
Tunnistamaton sähkölaite aiheutti säteilyhälytyksen liminkalaisessa romuliikkeessä
10:05
Analyysi: Altavastaajan rooli sopii Suomelle – keltanokkamiehistöltä vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta matka jatkuu Bratislavan mitalipeleihin Tilaajille
10:05
Auto suistui bussipysäkin liikennemerkkiin ja mäntyyn Oulun Maikkulassa
9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
9:46
St. Louis Blues etenee Stanley Cupin finaaleihin – Joonas Donskoin San Jose lähtee kesälaitumille
9:43
USA:n osavaltio sallii ihmisruumiin kompostoinnin vaikka puutarhan lannoitteeksi
29
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
23
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
13
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
9
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
9
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
8
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image