Oulu

Yli 200 opiskelijaa saapuu kesällä Suomeen opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria – Oulunkin yliopisto osallistuu projektiin

KUVA: Joel Maisalmi
Oulu 4.7.2019 10:25
Kaleva

Yli 200 yliopisto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa matkaa tänä kesänä Suomeen opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria, tiedottaa Opetushallitus. 

Opetushallitus järjestää kuusi kurssia yhteistyössä suomalaisten yliopistojen kanssa heinä-elokuussa. Kurssien järjestäjinä toimivat tänä vuonna Oulun, Jyväskylän, Tampereen ja Vaasan yliopistot sekä Åbo Akademi.

Eniten kurssilaisia tulee Venäjältä, Puolasta ja Saksasta. Yhteensä osallistujia on peräti 23 eri maasta.

Tiedotteen mukaan kurssit on tarkoitettu ulkomaisten yliopistojen suomen kielen opiskelijoille. Pääpaino on suullisen kielitaidon kehittämisessä. Sen lisäksi kerrataan kielioppia, luetaan, kirjoitetaan ja kuunnellaan.

Kahdella kursseista tutustutaan suomen kielen lisäksi suomalaiseen kirjallisuuteen. Suomen kielen ja kääntämisen kurssilla puolestaan vahvistetaan suomen kielen taitoa ja perehdytään ammattimaisen kääntämisen perusteisiin.

Kaikilla kursseilla tutustutaan myös suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan.

– Tavoitteena on kehittää kielitaitoa aidossa kieliympäristössä. Siksi kursseilla myös jalkaudutaan luokkahuoneen ulkopuolelle suomalaisten pariin, kertoo ohjelma-asiantuntija Leena Kärnä tiedotteessa.

Intensiivisen opiskelun lisäksi kaikilla kursseilla järjestetään monipuolista vapaa-ajan ohjelmaa kuten kulttuurivierailuja, luontoretkiä ja saunailtoja.

– Opiskelijoille jää näistä joka vuosi unohtumattomia muistoja. Kurssipalautteissa on kerrottu, että meille suomalaisille tuiki tutut asiat, kuten pesäpallon pelaaminen tai korvapuustien leipominen, ovat tuntuneet todelliselta sukellukselta suomalaiseen kulttuuriin. Vähän yllättävää ehkä on, että osa suorastaan hullaantuu saunomisesta, toisille se ei taas ole kovinkaan mieluisa kokemus, hän jatkaa. 

Suomen kielen opiskelijoita tuetaan kesäkurssien lisäksi tarjoamalla heille Suomea Suomessa -harjoitteluohjelma ja myöntämällä apurahoja opintoihin suomalaisissa yliopistoissa, tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

49
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
45
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
39
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
30
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
18
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
17
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
17
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image