Oulu

Yli 200 opiskelijaa saapuu kesällä Suomeen opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria – Oulunkin yliopisto osallistuu projektiin

KUVA: Joel Maisalmi
Oulu 4.7.2019 10:25
Kaleva

Yli 200 yliopisto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa matkaa tänä kesänä Suomeen opiskelemaan suomen kieltä ja kulttuuria, tiedottaa Opetushallitus. 

Opetushallitus järjestää kuusi kurssia yhteistyössä suomalaisten yliopistojen kanssa heinä-elokuussa. Kurssien järjestäjinä toimivat tänä vuonna Oulun, Jyväskylän, Tampereen ja Vaasan yliopistot sekä Åbo Akademi.

Eniten kurssilaisia tulee Venäjältä, Puolasta ja Saksasta. Yhteensä osallistujia on peräti 23 eri maasta.

Tiedotteen mukaan kurssit on tarkoitettu ulkomaisten yliopistojen suomen kielen opiskelijoille. Pääpaino on suullisen kielitaidon kehittämisessä. Sen lisäksi kerrataan kielioppia, luetaan, kirjoitetaan ja kuunnellaan.

Kahdella kursseista tutustutaan suomen kielen lisäksi suomalaiseen kirjallisuuteen. Suomen kielen ja kääntämisen kurssilla puolestaan vahvistetaan suomen kielen taitoa ja perehdytään ammattimaisen kääntämisen perusteisiin.

Kaikilla kursseilla tutustutaan myös suomalaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan.

– Tavoitteena on kehittää kielitaitoa aidossa kieliympäristössä. Siksi kursseilla myös jalkaudutaan luokkahuoneen ulkopuolelle suomalaisten pariin, kertoo ohjelma-asiantuntija Leena Kärnä tiedotteessa.

Intensiivisen opiskelun lisäksi kaikilla kursseilla järjestetään monipuolista vapaa-ajan ohjelmaa kuten kulttuurivierailuja, luontoretkiä ja saunailtoja.

– Opiskelijoille jää näistä joka vuosi unohtumattomia muistoja. Kurssipalautteissa on kerrottu, että meille suomalaisille tuiki tutut asiat, kuten pesäpallon pelaaminen tai korvapuustien leipominen, ovat tuntuneet todelliselta sukellukselta suomalaiseen kulttuuriin. Vähän yllättävää ehkä on, että osa suorastaan hullaantuu saunomisesta, toisille se ei taas ole kovinkaan mieluisa kokemus, hän jatkaa. 

Suomen kielen opiskelijoita tuetaan kesäkurssien lisäksi tarjoamalla heille Suomea Suomessa -harjoitteluohjelma ja myöntämällä apurahoja opintoihin suomalaisissa yliopistoissa, tiedotteessa kerrotaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image