Oulu

Yle: Mehiläinen kehittänyt uuden kuvion Oulun terveysaseman tilalle - Oulu vakuuttaa, ettei aio maksaa yhtään laskua

Mehiläisen toimipiste Kauppurienkadulla. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 4.12.2017 22:13
Antti Pasanen

Siikalatvan kunnan ja terveyspalveluyhtiö Mehiläisen terveysasema Oulussa ei toteudu, mutta jo ennen pölyn laskeutumista Mehiläisellä on uusi suunnitelma Oulun osalta, kertoo Yle.

Yhtiö aikoo uutisen mukaan edelleen pyrkiä tarjoamaan Mehiläisen palveluita Oulussa julkisina terveyspalveluina.

Uudessa kuviossa Mehiläinen aikoo alkaa tarjota Oulussa yhtiön terveyspalveluita julkisena terveydenhoitona niille, jotka ovat valinneet käyttävänsä Siikalatvan terveyspalveluita.

– Asiakkaiden toivomus on ollut, että Oulun Mehiläisessä voisi asioida jatkossa myös päiväsaikaan. Emme näe tälle estettä, sanoo Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää Ylelle lähettämässään sähköpostissa.

Siikalatvan terveyspalvelujen käyttäjäksi rekisteröitynyt voi Ylen mukaan näin hyödyntää Mehiläisen palveluita Oulussa myös päiväsaikaan julkisina terveyspalveluina.

Ylen mukaan käytännössä järjestely menee niin, että oululaiset voivat rekisteröityä Siikalatvan terveyspalvelujen käyttäjiksi ja asioida silti Mehiläisen toimipisteissä Oulussa.

– Kyllä, jos valitsee sellaisen terveysaseman, joka on ulkoistettu Mehiläiselle. Terveysasemasta tosin riippuu, missä toimipisteissä palveluita voi käyttää, Järvenpää sanoo Ylelle.

"Oulu pysyy kannassaan ja riitauttaa"

Oulun hyvinvointijohtaja Kirsti Ylitalo-Katajisto sanoi Kalevalle maanantai-iltana, ettei Oulu hyväksy esitetyn kaltaistakaan kuviota, kuten ei nyt kaatunutta terveysasemaakaan.

Kaupunki ehti jo maanantaina ilmaista tyytyväisyytensä terveysasemahankkeen kaatumiseen.

Ylitalo-Katajiston mukaan kyse näyttäisi olevan täysin samasta asiasta kuin kaatuneen terveysaseman tapauksessa.

– Edelleenkin riitautamme tämän ja kieltäydymme maksamasta laskuja joita tällaisesta järjestelystä kaupungille tulisi.

Hän huomauttaa myös, että ministeriöistä kantautuneiden tietojen mukaan lainsäädännöllä ollaan hyvin nopeasti puuttumassa ongelmallisiksi ja lainvastaisiksi tulkittuihin terveyspalvelujen järjestämishankkeisiin.

Ylitalo-Katajiston mukaan kaksi oululaista on ilmoittanut vaihtavansa Siikalatvan terveyspalvelujen käyttäjäksi. Vaihdoksesta on ilmoitettava sekä Oululle että Siikalatvalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (162)

Mehiläinen ei ole ilmoittanut meille mistään muutoksista, toivottivat kirjallisesti tervetulleeksi Terveyskeskus asiakkaaksi, takaavat vielä että oulu maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensin kepulandiaan aletaan VÄKISIN DIKTAATTORIMAISESTI ajamaan palveluiden valinnanvapautta ja yksitäistämistä. Sitten kun syntyisi TARJONTAA samat "maaliin saattelijat" vastustavat ja vatuloivat hampaat irvessä. Kun ei ilmeisesti korruptiohommat oikein napsahda putkeen?! Ministeriö on aivan ulalla tässä hommassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisko Pihlajalinnalla mahdollista perustaa kunnallinen Terveyskeskus Ouluun niin saataisiin kilpailettua noita kunnallisia terveyspalveluja, Jotain on kuitenkin tehtävä, sillä Oulun kaupungin terveysasemien palvelu ei ole riittävän hyvää.
Toisaalta noilta yksityisiltä lääkäriasemilta alkaa saada palveluja jo melko edullisesti, esim. Perusterveys Oy, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja vastaanotolle pääsi jonottamatta, muös palvelu oli hyvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä sote on mahtavaa sirkusta, ei hyvänen aika mikä pelleily veronmaksajien rahoilla, kyllä valtio voi pitää hyvää huolta terveyskeskuksista, keskussairaaloista ja yms. , ei mitään yksityisiä yhtiöitä tarvita rahaa imemään sijoittajille ja ulkomaille. Raha pysykööt kotimaassa ilman onnenonkijoita. Kyllä hallitus on tehnyt kaikkensa, että raha tunkis rahan alttarille ja kansa maksais! Juha Sipilä on kantanut kerkonsa kekoon, ikävää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ylitalo-Katajiston mukaan kyse näyttäisi olevan täysin samasta asiasta kuin kaatuneen terveysaseman tapauksessa."
"– Edelleenkin riitautamme tämän ja kieltäydymme maksamasta laskuja joita tällaisesta järjestelystä kaupungille tulisi."

Eli, jos asia ei ole varma(näyttäisi), voiko kuntalainenkin todeta käydessään hyvinvointikeskuksessa seuraavaa: näyttäisi siltä, että minun piti tulla tänne kilometrien päästä taksilla(esim.ikäihmiset) kieltäydyn maksamasta laskuja joita tällaisesta järjestelystä minulle tulee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee näitä mielipiteitä, niin monelta jää huomaamatta se, että mikäli Mehiläisen malli hyväksytään, niin samaa mallia tarjoaa kohta Pihlajalinna, Terveystalo, Attendo, Coronaria ja lukuisa joukko muita yksityisiä. Tämä johtaisi kyllä julkisen palvelutuotannon rapautumiseen ja se ei ole kenenkään edun mukaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mehiläinen on kai sitten "väärä" yksityinen. Missähän yksityisessä päättäjillä ois omistusta, jotta yksityinen voistas hyväksyä. Sekö on oikeaa valinnanvapautta ? Vaikea taviksen tietää, kun ei ole ohjetta annettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Pihlajalinnasta, joka avataan keskustassa piakkoin. Oulun yksikön päälliköksi ostettiin poliitikko ihan eturivistä. Tällaista touhua tämä yksityinen terveydenhoito.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, Oulu lienee jo valmistautunut ostamaan palvelut sillä Sosiaali- ja terveyspalveluja tuottava Pihlajalinna-konserni avaa loppuvuodesta lääkärikeskuksen Oulun keskustaan Anttilan entisiin tiloihin. Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen on nimitetty Pihlajalinnan Oulun alueyhtiön toimitusjohtajaksi. Moilanen aloittaa tehtävässään 7.8.2017. Samalla hän eroaa Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävästään, mutta jatkaa edelleen luottamustoimessaan kaupunginvaltuutettuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pihlajalinnassa näkyi olevan samoja omistajia jotka olivat pelastamassa Sipilöiden sijoitukset Chempoliksessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa kyykkyyn vaan, huh.

Kyllä näyttää meno Suomessa siltä että mitään asiaa ei enää osta katsoa käyttäjän näkökulmasta.
Mieluummin pitäisi käyttää koko päivä terveskeskuksessa asioimiseen kotokunnan niukkoja resursseja kuormittaen, vaikka voisi käväistä lähinaapurissa työ- tai kauppareisulla.

Koko ulkoistushan pitäisi kieltää kieltää koko maassa jos aletaan keksimään tekosyitä hyvän asian estämiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Flunssa kausi alkaa ! Asiakas pääsee jonotuksen jälkeen sairaanhoitajan luokse, sairaanhoitaja toteaa, että tarvitaan lääkäriä. Asiakas istuu 45 min sairaanhoitajan huoneessa kunnes lääkäri vapautuu. Asiakas saa lääkärin tarkistuksen jälkeen reseptin antibioottikuuria varten poskiontelotulehduksen hoitoon. Kiitos & näkemiin. Asiakas olisi voinut myös odottaa lääkärin vapautumista aulassa, jolloin sairaanhoitaja olisi voinut ottaa seuraavan flunssa potilaan tarkistettavaksi, mutta näin toimien lamaantui koko jonotus pahemman kerran. Tämä on yksi yksittäinen syy miksi terveyskeskuksissa jonotetaan niin kauan ja aivan turhaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oulu maksaa kuitenkin, kun klain mukaisesti valinnan vapautta käytettynä oulu jää häviölle käräjäoikeudessa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö oululaisilla olekkaan valinnanvapautta , sitähän esim. Kokoomus ajaa voimakkaasti uuteen sote-systeemiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on valinnanvapaus kunhan kaikki asiat saadaan eduskunnassa käsiteltyä loppuun lähemmäs 10 eri toimijaa joista valita. Tässä vaiheessa Oulussa ei ole, niinkuin muissakaan suurissa kaupungeissa kuin julkisia palveluja ja yksityisiä jotka maksaa enemmän. Näytti tuossa olevan jo yksityisen hammaslääkäri aseman hampaiden tarkistus olevan 30 euroa täällä cityssä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ei maksa laskuja eikä liioin tarjoa terveyspalveluita. Olisiko poliitikoiden ja ministeriöiden aika puuttua Oulun mielivaltaiseen toimintaan jossa rikotaan lakia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se kilpailua, että ykstyinen pistää vastaanoton pystyyn ja työntää laskun kaupungille, eli käytännössä meille veronmaksajille? Nämä tuotot sitten katoaa ties minne veroparatiiseihin. Se on kilpailua, jos Mehiläinen ei lähetä laskua muille, vaan pelkästään niille yksityisasiakkailleen, jotka heidän palveluitaan käyttävät. Jos Mehiläinen laskiksi hintojaan, niin ihmiset käyttäisivät enemmän heidän palveluitaan kunnallisten sijaan. Se on sitä kilpailua. Ei se, että lasku lähetetään kaupungille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (162)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Miksi sitten valehtelen? Olen nyt vuodesta 2011 kirjoitellut näitä, suurimmaksi osaksi välillä täysin kopioituja aloituk... Lue lisää...
Y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image