Oulu

"Yhtään jär­jes­tys­häi­riö­tä ei ollut" – Mie­le­no­soi­tuk­set ja kulkue sujuivat Oulussa rauhallisesti

Ylioppilaiden soihtukulkue on yksi perinteisistä itsenäisyyspäivän tapahtumista. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 6.12.2019 20:03
Heikki Uusitalo

Itsenäisyyspäivänä oli Oulussa kaksi mielenosoitusta ja yksi kulkue. Poliisi huolehti tapahtumien turvallisuudesta ja yleisestä järjestyksestä.

Virkavallan näkökulmasta tapahtumat sujuivat mallikkaasti.

"Ne sujuivat sovittujen pelisääntöjen mukaan. Yhtään järjestyshäiriötä ei tilaisuuksissa tai niiden ympärillä ollut", poliisi kertoo tiedotteessaan.

Oulussa itsenäisyyspäivää on juhlittu varsin perinteisin menoin. Tarjolla oli kaupungintalolla pidetyn kansalaisjuhlan lisäksi muun muassa soihtukulkue, kunnialaukaukset Linnansaaressa sekä kunnianosoitukset sankarihaudoilla.

Lue lisää Oulun tapahtumista täältä.

Helsingissä itsenäisyyspäivän tapahtumat eivät sujuneet sujunut yhtä rauhallisesti kuin Oulussa. Lue lisää aiheesta täältä.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miksi nämäkin mielensäosoittelijat eivät käyttäneet aikaansa ja energiaansa johonkin hyödyllisempää. Esim. Kempeleen kunnan vanhusten hoivakodeissa on jatkuvasti liian vähän henkilökuntaa, he olisivat voineet tulla sinne auttelemaan vanhuksia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä järjestyshäiriöitä ole eikä tule kuten esim.Helsingissäkin pelätään joka vuosi "Odinien" marssiessa.On ihan eri asia jos joku provosoi, ulkopuolinen tulee ja häiritsee asiallista marssimista,hyppää sivusta eteen tai kaatuu itse poikittain eli häiriköi.Onneksi nyt odottivat poliisin toimivan oikein ja pidättivät häiriön aiheuttajat Helsingissä. Sitä saakin aina ihmetellä kun maailmanlaajuiset moottoripyörä rikollisjärjestöt saavat Suomessa vieläkin 2000 luvulla tai maahanmuuttajataustaiset vapaasti huseerata väkivaltaa ja rikollisuutta.Vankilat ovat näitä pikku enkeleitä täynnä ja lisää Suomeen vielä halutaan..Sitten Odinien kaltaiset kielletään vain ajatuksellisista syistä. Itsenäisyyspäivästä voitaisiin kokonaan luopua,turhaa rahan haaskausta tämän päivän EU:ssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttää natsien vastustajien tarkoitus kun natseja ei ole ollut pian 75 vuoteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näistä ei informoitu mitenkään? Tai Odineista oli infoa, mutta ei niitä näkynyt ilmoitettuna aikana eikä ilmoitetussa paikassa. Turhaan kävin keskustassa. Olisin liittynyt Odinien joukon jatkoksi PolPoa kiusatakseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"....Miksi näistä ei informoitu mitenkään? Tai Odineista oli infoa, mutta ei niitä näkynyt ilmoitettuna aikana eikä ilmoitetussa paikassa. Turhaan kävin keskustassa. Olisin liittynyt Odinien joukon jatkoksi PolPoa kiusatakseni."

Koska kaikki Odinit Oulusta ja Kemi/Pohjois-Suomesta olivat Helsingissä. Mukana myös oululainen Lokka & vaimoke. On mediaseksikkäämpää olla Helsingissä tv-kameroiden lähellä hollilla kuin rapaisessa Oulussa. Niin tylsää vain marssia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ne sujuivat sovittujen pelisääntöjen mukaan. Yhtään järjestyshäiriötä ei tilaisuuksissa tai niiden ympärillä ollut", poliisi kertoo tiedotteessaan.

Uskon enemmän Poliisia kuin kommenttipalstalla olevia vihjailuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi kulkue kyllä yritti provosoida parhaansa mukaan kaupungin talon edes . Soihtu kulkue meni ohitse arvokkaasti eikä ollut kuulevinaan tämän anarkistien huutoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se nyt ihan ilman häiriötä mennyt, jos poliisia tarvittiin kulkueen ja sitä häiritsemään pyrkivien ihmisten väliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko, että ihmiset olisivat karanneet toistensa kurkkuun, jos polliisia olisi ollut paikalla...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se riski olisi ollut. Kyllä joku aggressio on ollut päällä, jos on lähdetty toisten kulkuetta estämään. Poliisia on tarvittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, mutta tunnetko sen kaverin kulitsan
8.4.
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta
8.4.
Norjassa avattiin ilmasilta kymmenientuhansien nälkiintyvien porojen pelastamiseksi – kaikkien aikojen suurin pelastusoperaatio Ruijan ylängöllä Tilaajille
8.4.
Syöpä pelasti oululaisen Jenna Antinmaan työuupumukselta – yrityskuviot alkoivat mennä uusiksi jo "syöpälomalla" Tilaajille
8.4.
Koronarajoitteet ruuhkauttavat sairaaloiden kylmiöitä – vastaanottokeskuksen kellarissa sijaitsevaan kylmiöön siirrettiin keskiviikkona ensimmäiset vainajat
8.4.
Kymmenettuhannet lähtivät heti Wuhanista – koronaviruksen synnyinkaupungista pääsi pois kaksi ja puoli kuukautta kestäneen eristyksen jälkeen
8.4.
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

226 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image