Oulu

"Yhtään jär­jes­tys­häi­riö­tä ei ollut" – Mie­le­no­soi­tuk­set ja kulkue sujuivat Oulussa rauhallisesti

Ylioppilaiden soihtukulkue on yksi perinteisistä itsenäisyyspäivän tapahtumista. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 6.12.2019 20:03
Heikki Uusitalo

Itsenäisyyspäivänä oli Oulussa kaksi mielenosoitusta ja yksi kulkue. Poliisi huolehti tapahtumien turvallisuudesta ja yleisestä järjestyksestä.

Virkavallan näkökulmasta tapahtumat sujuivat mallikkaasti.

"Ne sujuivat sovittujen pelisääntöjen mukaan. Yhtään järjestyshäiriötä ei tilaisuuksissa tai niiden ympärillä ollut", poliisi kertoo tiedotteessaan.

Oulussa itsenäisyyspäivää on juhlittu varsin perinteisin menoin. Tarjolla oli kaupungintalolla pidetyn kansalaisjuhlan lisäksi muun muassa soihtukulkue, kunnialaukaukset Linnansaaressa sekä kunnianosoitukset sankarihaudoilla.

Lue lisää Oulun tapahtumista täältä.

Helsingissä itsenäisyyspäivän tapahtumat eivät sujuneet sujunut yhtä rauhallisesti kuin Oulussa. Lue lisää aiheesta täältä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miksi nämäkin mielensäosoittelijat eivät käyttäneet aikaansa ja energiaansa johonkin hyödyllisempää. Esim. Kempeleen kunnan vanhusten hoivakodeissa on jatkuvasti liian vähän henkilökuntaa, he olisivat voineet tulla sinne auttelemaan vanhuksia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niitä järjestyshäiriöitä ole eikä tule kuten esim.Helsingissäkin pelätään joka vuosi "Odinien" marssiessa.On ihan eri asia jos joku provosoi, ulkopuolinen tulee ja häiritsee asiallista marssimista,hyppää sivusta eteen tai kaatuu itse poikittain eli häiriköi.Onneksi nyt odottivat poliisin toimivan oikein ja pidättivät häiriön aiheuttajat Helsingissä. Sitä saakin aina ihmetellä kun maailmanlaajuiset moottoripyörä rikollisjärjestöt saavat Suomessa vieläkin 2000 luvulla tai maahanmuuttajataustaiset vapaasti huseerata väkivaltaa ja rikollisuutta.Vankilat ovat näitä pikku enkeleitä täynnä ja lisää Suomeen vielä halutaan..Sitten Odinien kaltaiset kielletään vain ajatuksellisista syistä. Itsenäisyyspäivästä voitaisiin kokonaan luopua,turhaa rahan haaskausta tämän päivän EU:ssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttää natsien vastustajien tarkoitus kun natseja ei ole ollut pian 75 vuoteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näistä ei informoitu mitenkään? Tai Odineista oli infoa, mutta ei niitä näkynyt ilmoitettuna aikana eikä ilmoitetussa paikassa. Turhaan kävin keskustassa. Olisin liittynyt Odinien joukon jatkoksi PolPoa kiusatakseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"....Miksi näistä ei informoitu mitenkään? Tai Odineista oli infoa, mutta ei niitä näkynyt ilmoitettuna aikana eikä ilmoitetussa paikassa. Turhaan kävin keskustassa. Olisin liittynyt Odinien joukon jatkoksi PolPoa kiusatakseni."

Koska kaikki Odinit Oulusta ja Kemi/Pohjois-Suomesta olivat Helsingissä. Mukana myös oululainen Lokka & vaimoke. On mediaseksikkäämpää olla Helsingissä tv-kameroiden lähellä hollilla kuin rapaisessa Oulussa. Niin tylsää vain marssia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ne sujuivat sovittujen pelisääntöjen mukaan. Yhtään järjestyshäiriötä ei tilaisuuksissa tai niiden ympärillä ollut", poliisi kertoo tiedotteessaan.

Uskon enemmän Poliisia kuin kommenttipalstalla olevia vihjailuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi kulkue kyllä yritti provosoida parhaansa mukaan kaupungin talon edes . Soihtu kulkue meni ohitse arvokkaasti eikä ollut kuulevinaan tämän anarkistien huutoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se nyt ihan ilman häiriötä mennyt, jos poliisia tarvittiin kulkueen ja sitä häiritsemään pyrkivien ihmisten väliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatko, että ihmiset olisivat karanneet toistensa kurkkuun, jos polliisia olisi ollut paikalla...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se riski olisi ollut. Kyllä joku aggressio on ollut päällä, jos on lähdetty toisten kulkuetta estämään. Poliisia on tarvittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
19
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image