Oulu

Yh­dys­kun­ta­lau­ta­kun­ta esittää Oulun torihotellin rakentamisen jou­dut­ta­mi­sek­si erityisehtoja – Hallikaiselta muu­to­seh­do­tuk­sia yh­dys­lau­ta­kun­nan esitykseen

Oulu 11.6.2019 20:24
Henriikka Uusitalo

Yhdyskuntalautakunta päätti tiistain kokouksessaan esittää kaupungille, että se hyväksyy MGP Services Oy:n hakemuksen torihotellin rakentamisvelvoiteajan pidentämisestä 31.12.2020 saakka tietyin ehdoin. Kaupunginhallitus päättää rakentamisvelvollisuuden mahdollisesta jatkosta kokouksessaan 24.6. pidettävässä kokouksessaan.

MGP Services Oy:n taustalla vaikuttava Jyrki Hallikainen lähetti yhdyskuntalautakunnalle sähköpostitse täydennyksiä päätösesitykseen. Täydennyslauselma sisältää muun muassa muutosehdotuksia. Lauselma liitetään kokouksen pöytäkirjaan, josta se on julkisesti luettavissa pöytäkirjan tarkistuksen jälkeen.

Lautakunta nimesi päätösesityksessään neljä erityisehtoa, jotka liittyvät hankkeen etenemiseen ja siitä tiedottamiseen. MGP Services Oy:n tulee maksaa maanvuokrasopimuksen mukaisen 150 000 euron sopimussakon kuukauden kuluessa kaupunginhallituksen päätöksestä.

Yrityksen tulee myös antaa kaupungille 800 000 euron vakuus tai talletus siitä, että rakentamisvelvoite toteutuu 31.12.2020 mennessä.

Vakuus jää kokonaisuudessaan kaupungille, jos rakentamisvelvoite tai muut rakentamisvelvoiteajan jatkamisen erityisehdot eivät ole toteutuneet määräaikaan mennessä. Vakuus tai talletus on tehtävä kuukauden kuluessa kaupunginhallituksen tekemän päätöksen lainvoimaistumisesta.

– Mikäli sopimussakkoa ja vakuutta tai talletusta ei suoriteta määräajassa, kaupunki irtisanoo maanvuokrasopimuksen kuukauden kuluessa maksujen eräpäivistä, yhdyskuntalautakunnan esityksessä sanotaan.

Lisäksi yrityksen täytyy raportoida kaupungille kolmen kuukauden välein hankkeen etenemisestä sekä siihen tehdyistä muutoksista. Poikkeamisluvan tai rakennusluvan muutokset edellyttävät kaupungin hyväksynnän.

Päätösesityksessä määrätään myös, että hotellin tulee toteutua noin 129 huoneiston hotellina ja talvitorin käytön tulee olla maankäyttösopimuksen mukaista. Lisäksi ehtona on riittävä tiedottaminen yleisölle.

MGP Services Oy jätti viime toukokuun lopussa rakentamisvelvollisuutta koskevan jatkoaikahakemuksen 31.12.2020 saakka. Jos jatkoaikaa ei myönnetä, kaupunki purkaa maanvuokrasopimuksen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (84)

tämä oululaisten virkamiesten ym. viskaalien sopimusten teko. Siinä vaiheessa kun nimiä lyödään papereihin pitää olla selvillä myös sanktiot, ellei toiminta ole sopimuksen mukaista. Kun torihotellihanke on hemmetisti myöhässä alkaa rakennuttajan puolelta urputus liian ankarista ehdoista.... Sanktioita niskaan! Poistakaa rakennuttaja listoilta ja täyttäkää krooppi huolimattoman rakentelijan laskuun....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu on uusi Sunny Car Center 😃

Matkakeskus rakentamatta.
Kauppahalli remontoimatta.
Torihotelli rakentamatta.
Bonuskauppa saa rakentaa mitä haluaa mihin haluaa
...
Näistä aineksista saisi jo tosi-tv sarjan 👍😁

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matkakeskus asiassa vaikuttaa liian moni toimija VR Helsinki yksi, Senaatti, Liikelaitos, tontin omistaa Etelän toimija, toivottavasti palaset loksahtaa kohdalleen, liikaa toimijoita, Oulu yksi pieni osa.
Kauppahallin työmaa seisoo jatkuvien turhien valitusten takia, jotka sitten lopulta turhia. Jokohan tänä vuonna saataisiin rakennustyöt alkuun, valittajat pilaa tämänkin, olleet täydellisesti väärässä.
Hallikaisen venytys käsittämätöntä, yleisten sopimusten mukaan sakkoja tulee 150 000 euroa, kaupungin hallitus käsittelee jatkohakemuksen sääntöjen mukaisesti 800 000 pitää saada takuita kaupungin kassaan ensin, jos edes hyväksytään enää hakemusta, turhaan uhrattu aikaa, viime kesänä vasta saatiin purkutyöt ja monttu aikaan.
Arina maksaa Oulussa eniten yhteisäveroja, joka vuosi, työllistää yli 3000 ja investoi Ouluun ja Pohjois Suomeen.
Valkee työllistää 60 liikettä ja ydinkeskustassa oli tänäänkin täynnä ihmisiä, hyvä meininki, joten hyvin menee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun kaupungille Kiitos olette toimineet täysin oikein!
Oulusta annetaan Etelän mediaan järjestelmällisesti eri ihmisten toimesta väärää tietoa, täysin paikkansa pitämätöntä jopa HS julkaisee niitä, eivät pidä paikkaansa alkuunkaan, olen oikaissut ja osa on viety pois tarkastuksen jälkeen, törkeitä juttuja nämä tietyt piirit jakaa.
150 000 sakkoa sopimusrikkomuksesta kaupungin kassaan tässä vaiheessa on ihan oikeuden mukainen päätös, joka kuuluu sopimukseen, näihän sitä toimitaan suuressa maailmassa.
Jatkon ehdot ovatkin ihan oikein tiukemmat, vaaditaan heti kuukauden päästä mahdollisesta luvasta 800 000 euron takuu/ vakuus, erikoisehtona vaaditaan jatkuva 3 kk välein rabortointi, seuranta ja valvonta.
Vakuus jää kokonaisuudessaan kaupungille, jos rakentamisvelvoite tai muut rakentamisvelvoiteajan jatkamisen erityisehdot eivät ole toteutuneet määräaikaan mennessä.
Vakuus tai talletus on tehtävä kuukauden kuluessa kaupunginhallituksen tekemän päätöksen lainvoimaistumisesta.
Mikäli sopimussakkoa ja vakuutta tai talletusta ei suoriteta määräajassa, kaupunki irtisanoo maanvuokrasopimuksen kuukauden kuluessa maksujen eräpäivistä.
Mitä tässä olisi Oulun kaupunki voinut tehdä toisin???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Vakuus tai talletus on tehtävä kuukauden kuluessa kaupunginhallituksen tekemän päätöksen lainvoimaistumisesta."
Kun päätöksestä tehdään valitus, saadaan tätä lainvoimaistumista siirrettyä hamaan tulevaisuuteen ja sama vatvominen jatkuu. Että se siitä 800 tonnista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustapuolue on ykkönen Oulun politiikassa jottei tarvi ihmetellä pekkarointia kun asiat eivät aina toimi. Epäilisin jopa härskiä korruptiota ja joku tekee asialla isoa tiliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei edes hallikainen halua torille rumaa tasakattolättänähotellia. Ei se ole sama mitä rakennetaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti luulosi pitää paikkansa. Havainnekuvien perusteella se lättänähotelli on jotain sellaista, mitä olisi rakennettu 1970-luvulla lähiön ostarille. Ei semmoista saisi kaupungin näkyvimmälle paikalle tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei halua, miksi sitten pitää kiinni tästä sopimuksesta? Silloin pitäisi ilmoittaa, ettei ole aikomustakaan rakentaa mitään, jolloin tontti vapautuu johonkin muuhun käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksakoon sakot vaikka ulosoton kautta 150 000 euroa meille Oululaisille, korjaa jälkensä ja lopettaa venkoilun ja piste.
Saadaan parkkipaikkoja lisää, piitähän siellä autoilla ole, eikä varmasti kukaan valita, kuin 70 prosenttia torialueesta on autojen parkkipaikkoja jo ennestään ja talvitori sitten tehdään itse.
22 kerroksinen hieno hotelli onkin pitkälti jo tulossa ja myös saunamaailma torin rantaan, siitähän ei voi onneksi valittaa kuten uuden Oulun yleiskaavasta, joka valitus vei yli 3 vuotta, valituksilla jopa korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti pääsee, eikä ollut perusteita valituksen valitukselle valituksella.
Yleiskaava kuulutetaan siten voimaan kaupunginvaltuuston alkuperäisessä hyväksymässä muodossa.
Jotain näille yli kolmen vuoden kestäville viivytyksille valituksille on tehtävä, ne ovat järjestää vääriä, järjen puutetta..
Nyt sitten Hietasaareen Huvipuistoa rakentamaan, toivottavasti ensi kesänä valmis jo lapset ja aikuiset pääsee sinne nauttimaan ja 300 uutta työpaikkaa saadaan nuorille ja vähän vanhemmille!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hotelli tule kuvan mukaisesti, siitä on tehty oikeat suunnitelmat, harmi kun tehdään vain neljä kerrosta, kun kaikki viereiset rakennukset vieressä ovat 5 kerroksisia, kolme olisi ollut älytön ulkonäöltään ja varmasti myös taloudellisesti.
Kirjoittajien asiantuntemus on ollut aina erittäin alhainen, kuva on luonnos joka on erittäin ruma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa haiskahtaa Oulun "Sunny Car Centeriltä" tämä projekti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallikaisella sama taktiikka kuin lemminkäisellä juna-aseman seutuvilla, pidetään tontit tyhjänä niin kauan että luvat heltiää asuntorakentamiseen. Missä on matkakeskus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siihen enää matkakeskusta mahdu. Yhdyskuntajohtajalle oli sama mitä siihen rakennetaan kunhan jotain tapahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä on torihotellin tila joko on valmis? Tarvitsen laadukkaan huoneiston Ouluun tullessani vierailulle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asko pientä viilausta vailla että hommat alkaa luistamaan ja hotelli nousemaan minäkin olen jo hälyvalmiudessa töihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (84)

Uutisvirta

13:45
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – Opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
12:22
Ylitornion asuntopalon sytyttäjäksi epäilty ja uhri ex-pariskunta, asunnossa oli sylilapsi
11:55
Kaleva oikaisee
11:34
Piikkimattokaan ei pysäyttänyt poliisia pakenevaa rattijuoppoa, pakomatka loppui vasta ojassa – Varkaudet ja rattijuopot työllistivät poliisia viikonloppuna Rovaniemellä
11:22
Palestiinalaiset asemiehet pyrkivät Gazan rajan yli – Israelin armeija avasi tulen
11:04
Poliisi löysi Torniosta varastetun pakettiauton – varas jäi kiinni Kemissä ajettuaan autoa päihteiden vaikutuksen alaisena
10:59
Vanhat kuvat: Kuoroesityksiä ja rock-keikkoja – Oulussa on vuosikymmenten varrella nautittu erilaisista konserteista
68
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
51
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
48
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
26
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
25
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
16
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image