Oulu

Yhden munkin vieminen Heinäpään Salesta toi nuorelle miehelle viisi kuukautta ehdollista – teko muuttui vakavaksi miehen tartuttua puukkoon

Oulu 28.2.2020 14:24
Antti Pasanen

Oulun Heinäpäässä sijaitsevasta Sale-kaupasta yhden leivonnaisen viime lokakuussa vienyt 19-vuotias nuori mies päätyi teostaan käräjille ja tuomittiin perjantaina viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen ryöstöstä.

Sinänsä rahallisesti vähäarvoisen munkin vienyt nuorukainen olisi todennäköisesti selvinnyt teosta näpistys-nimikkeellä, mutta rikos muuttui selvästi vakavammaksi, kun hän kaivoi takataskustaan puukon. 

Hän uhkasi teräaseella Salen ulkopuolella vartijaa, joka oli seurannnut 19-vuotiasta pihalle huomattuaan tämän puuhat kaupassa.

Uhattu vartija perääntyi tilanteesta ja mies pääsi pakoon pyörällä, mutta pudotti lompakkonsa paetessaan. Sen avulla poliisi tavoitti miehen.

Nuori mies oli tekohetkellä huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena. Hän piti itsekin oikeudessa tekoaan jälkikäteen ajateltuna järjettömänä, kertoo aluesyyttäjä Kimmo Vakkala.

Ehdollisen vankeuden ohella mies joutuu suorittamaan useiden satojen eurojen kärsimyskorvaukset kaupan vartijalle sekä 80 euron rikosuhrimaksun.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, eli siitä voi valittaa hovioikeuteen.

MAINOS

Kommentoi

Tässä hyvä esimerkki siitä että miksi ei ole ryhdytty mihinkään toimenpiteisiin huumeogelman suhteen. Alkoholi, tupakki ovat olleet suomalaisten päättäjien ja terveydenhuollojohtajien mielestä aina pääasia. En kiellä etteikö terveydellisä ja muita ongelmia ole aiheuttaneet mutta nyt (tiedän) huumeet ovat todella suuri ongelma. Kuka maksaa kulut niistä? Kaikki on rikollisten käsissä. Kaikki vinkuvat että liikaa veroja. Kertokaa nyt hyvät ihmiset että miten asia hoidetaan.. Vankila kuulemma tulee kalliiksi, Hoidot tulevat myös kalliiksi. Mitä tehdään???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai alkoholi, sillä eihän se ole näkynyt verotuksessakaan. Tupakka on toinen juttu, se on meillä Euroopan kalleinta. Eniten tupakointia kuitenkin esiintyy alemmissa sosiaaliluokissa ja näin ollen loppukädessä tupakoimattomat veronmaksajat maksavat paljolti tuon valtion kassaa lihottavan tupakkaveron.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuttuuko ehdottomaksi jos vie seuraavalla kerralla piparin, vai katsotaanko se uutena rikoksena?
Ainakin saa paljous alennusta kahdesta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Typerä otsikko. Ei munkin vieminen tuonut tuota tuomiota, niinkuin siinä toki heti sanotaankin. Tympeää journalismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no, ei niin yhtään mitään ole joku ehdollinen tuomio ja menee hoviin vielä, mutta sehän tässä onkin kivaa et laskun maksaa se pieni rehellinen veronmaksaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vieläkö joku väittää, että laki on kaikille sama tai että sitä sovelletaan kaikille samalla tavalla. Juuri saimme lukea poliisimiehestä, joka ajoi hurjia ylinopeussakkoja 200 kpl ja sai niistä sakkoja peräti 105 euroa ja siinä kaikki. Kas, kun eivät peruneet sakkoja kokonaan. Selvästi munkin tai makkaran palan varastaminen on oikeuskäytännössä selkeästi törkeämpi rikos kuin yltiöpäinen hurjastelu autolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ni, huumeiden käytöstä ei rangaistusta ?
Poliisi ja oikeuslaitos tarvitsee ilmeisesti lisää asiakkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä menny rikollisnerolla munkkivarkaudet ihan putkeen. Halvemmaksi ja vaivattomammaksi olisi varmaan tullut ostaa pussillinen munkkeja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:23
Päivän kotoiluvinkki: Puhdista kahvinkeitin marttojen ohjeilla
13:19
Ajokeli on paikoin erittäin huono Lapissa, Oulussa normaali kevättalven sää
13:13
Eduskunta hyväksyi ravintoloiden sulkemisen – pääministeri Marin tunnusti yritysten lisätukitoimien tarpeen
12:49
Toimittajamme paikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, palaajille luvassa tiukka vastaanotto lentoasemalla – yöpymispaikkoja varattu tarvitseville
11:41
Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – tältä tiesuluilla näytti yöaikaan
11:38
Suomen rajat sulkeutuivat äkillisesti – operaatioon osallistuvat kertovat, millaista on valvoa Suomen ja Ruotsin rajaa Torniossa
11:28
Aamuyhdeksään mennessä yli 120 käännytetty ja yksi sakko annettu – Uudenmaan rajojen valvonta on täydessä käynnissä
102
Presidentti Niinistö moittii Ilta-Sanomissa kovin sanoin kansalaisia, jotka eivät tottele koronaohjeita: "Minä en sellaista halua ollenkaan hyväksyä"
43
"Maailma ei palaa ennalleen", sanoo EU-komissaari Jutta Urpilainen – Eurooppa on komissaarin mukaan nyt joukkue, jolla on sama maali
41
Krabista Ouluun palaavat matkustajat joutuvat tarkkaan syyniin –  "Kukaan ei saa lähteä kentältä tai myöhemmin muualta Oulusta julkisilla liikennevälineillä"
29
Pohjois-Pohjanmaalla viisi uutta varmistettua tartuntaa – yksi henkilö tehohoidossa Oulussa
28
Mies kaahasi järjetöntä ylinopeutta Oulun Pohjantiellä, ylitystä liki sata kilometriä tunnissa – myös lukuisat rattijuopot työllistivät poliisia
21
Halla-aho: Maahanmuuttajista apu maatilojen työvoimapulaan – "Sopivat kuin nyrkki naamaan"
19
Raskaat tie­su­lut ko­hoa­vat jo Uu­den­maan ra­joil­le – Poliisi val­mis­tau­tuu his­to­rial­li­siin tar­kas­tuk­siin, kun Uusimaa suljetaan muusta Suomesta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Lapissa ja Koillismaalla luoteistuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ruohikkopalojen vaara on suuri maan etelä- ja länsiosassa sekä Etelä-Savon maakunnassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maatilalle töihin

Aina nämä työnvieroksujat jotain keksii. Kaupungissa ei voi tietenkään myöskään töissä käydä kun tiet pölisee ja on auto... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image