Oulu

Winger on tuonut oman lisänsä Oulun baarielämään jo 25 vuoden ajan – muutto pakotti täydelliseen kon­sep­tin­muu­tok­seen

25-vuotiaan Wingerin omistaja Eero Keskitalo on ilokseen pannut merkille, että pitkän talven jälkeen oululaiset ovat taas alkaneet liikkua ja käydä baareissa myös arki-iltoina. KUVA: Anssi Juntto
Oulu 22.5.2019 20:12
Anssi Juntto

Oululaisravintola Winger oli melkein kahden vuosikymmenen ajan tunnettu maukkaista kanansiivistään ja ranskalaisista perunoistaan.

Kuusi vuotta sitten Winger joutui kuitenkin lähtemään pois Rotuaarilta silloisen rakennuksen saatua purkutuomion, eikä kulman takaa Aleksanterinkadulta löytyneeseen nykyiseen liiketilaan voinut tehdä keittiötä.

Taloyhtiö ei hyväksynyt rasvahormin edellyttämiä muutoksia julkisivuun.

Ravintolan pyörittäjillä oli edessä täydellinen konseptinmuutos, Wingerin nykyinen omistaja Eero Keskitalo muistelee.

– Ihmiset olivat oppineet tuntemaan Wingerin rentona paikkana, jossa saattoi käydä oluella ja jossa sai ruokaa. Ruoka myös kävi kaupaksi. Varsinkin viikonloppuisin oli melkoista haipakkaa, Keskitalo sanoo.

– Yhtäkkiä jouduimmekin menemään puhtaasti alkoholi- ja limukkalinjalla.

Vaikka Wingerin muutosta on vierähtänyt vuosia, wingsejä ja frittiperunoita kysellään edelleen tuon tuostakin. Koska yhteistyö taloyhtiön kanssa on muutoin sujunut hyvin, Keskitalo elättelee toivoa, että hormiasiaan vielä keksitään ratkaisu.

Ruokatuote on ravintolalle elintärkeä houkutin. Pienellä parilalla lämmitettävistä panineista ei sisäänheittäjäksi ole.

”Aiemmin keskiviikko on oikeasti ollut pikkulauantai. Nyt tuntuu, että ihmiset liikkuvat vain tapahtumien perässä. Enää ei ole juurikaan sitä, että tullaan vain porukalla istumaan.”

Eero Keskitalo

– On sentään jotain tarjota, niin asiakkaan ei tarvitse juosta muualle, kun maha vähän kurnii. Jos asiakas joutuu lähtemään muualle syömään, on tietysti suuri mahdollisuus, että hän ei tule enää takaisin, Keskitalo toteaa.

Eero Keskitalo on huomannut selkeän muutoksen oululaisten kulutustottumuksissa. Ihmiset eivät enää käy baareissa arki-iltaisin – etenkään talvikaudella.

– Aiemmin keskiviikko on oikeasti ollut pikkulauantai. Nyt tuntuu, että ihmiset liikkuvat vain tapahtumien perässä. Enää ei ole juurikaan sitä, että tullaan vain porukalla istumaan.

Siksi Wingerissäkin on säännöllisesti erilaista ohjelmaa, kuten live-musiikkia, tietovisaa sekä tv-screenillä pyöriviä Kärppä-pelejä ja muuta urheilua.

Oma ohjelmanumeronsa on myös sunnuntaisoppa, jossa on tarjolla rehtiä kotiruokaa. Viikoittain vaihtuva keitto tulee valmiina Little New Yorkista. Idea on lainattu edesmenneestä Lentävästä lautasesta.

– Sunnuntaisoppa on muodostunut mukavaksi perinteeksi näiden reilun neljän vuoden aikana. Porukka tulee tänne pikku krapulassa, syö soppaa, ottaa pari olutta tai limukkaa ja vaihtaa viikonlopun kuulumiset.

Keskitalo itse oli Wingerin kanta-asiakas, kun häntä kysyttiin tiskin toiselle puolelle. Työsuhde vanhassa Wingerissä jäi reilun vuoden mittaiseksi, ja koska uusi Winger avattiin puolen vuoden viiveellä, hän ehti välissä opiskella ja ajaa taksia.

Vaikka vanhat kanta-asiakkaat löysivät uuden Wingerin, konseptin uusimisessa oli omat vaikeutensa. Kun Keskitalolle tarjoutui mahdollisuus ostaa silloinen toinen osakas pois, ei hänen tarvinnut kauaa miettiä.

– Ajattelin vähän naiivisti, että ei se käytännössä muuta mitään, mutta kyllä se muuttaa työn ulkopuolista elämää ja arkea. En ole kuitenkaan hetkeäkään katunut. On ollut mukavaa ja opettavaista, vaikka tiettyjä haasteita on ollutkin, Keskitalo sanoo.

– Ihan samalla tavalla sitä on töissä ja touhuilee rennosti pilke silmäkulmassa. Jos joku asia stressaa, en sitä ainakaan tänne työvuoroon tuo.

Winger

Yksi Oulun vanhimmista seurusteluravintoloista.

Avattu ensimmäisen kerran 30.4.1994.

Juhlii 25-vuotista taivaltaan 23.–26. toukokuuta.

50 asiakaspaikkaa sisällä sekä kymmenen asiakaspaikan patio.

Nykyiset omistajat Eero Keskitalo ja Marcus Kärkkäinen.

Neljä työntekijää.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

”Ihmiset olivat oppineet tuntemaan Wingerin rentona paikkana, jossa saattoi käydä oluella ja jossa sai ruokaa.”

Höpö höpö. Vanha Winger yksi kaupungin sisäänpäinlämpiävimmistä kuppiloista. Olo ei ollut koskaan tervetullut. Baarimikkojen kavereille ja kavereiden kavereille varmasti kiva toinen olohuone, muilla sitten taas juuri sellainen tunne sinne saapuessa kuin tulisit jonkun toisen olohuoneeseen - kutsumatta. Jätin baarimikot ja heidän kaverinsa tiskille pelaamaan lautapelejä keskenään jo 15 vuotta sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julkinen terveydenhoito sitten hoitaa nämä vaikutukset, rasvamaksat, ylipaino-ongelmat, sydänkohtaukset, haimatulehdukset jne !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh. Erikoinen veto lopettaa se, mistä on tultu kuuluisaksi, eli se ruokapuoli. Koko kaupunkihan niistä ranuista puhui. En tiennyt, että nykyiseltä paikalta ei näitä edes saa enää. Taisi muuttaa väärään paikkaan aikanaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Istuttiin oluella vanhan Wingerin avajaisissa ennen ravintolan virallisia avajaisia Don Carloksen kanssa.
Terveisiä Kaitsulle ja veli Mustoselle👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun paras kuppila. Eerolle suuri kiitos hyvästä duunista! Viikonloppuisin turhankin suosittu paikka, asiakkaita riittäisi rutkasti enemmän, mitä sisään mahtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en juokse noiden ohjelmanumeroiden perässä. Joitakin kertoja olen pistäytynyt jossain baarissa tietovisan aikana ja fiilikseni oli, että olen häiriöksi, koska kuljen ovelta tiskille ja tiskiltä pois ovelle. Monenlaisia baareja tarvitaan, mutta itse suosin ohjelmattomia paikkoja. Ideaalinen baarini on kuin kahvila, jossa voi vain pistäytyä hyvällä tuopillisella -- ei sen enempää kuin vähempää.

Urheilua tulee joka tuutista, jos vain on kiinnostunut. Itse hakeudun sellaiseen paikkaan, jossa urheilua ei tarvitse seurata. Tosin eräässä baarissa on hauska seurata erään paikallisen suuren median toimittajaa, joka istuu tuopin ääressä katsomassa töllöstä tulevaa urheilumatsia ja keskustelemassa urheilusta työntekijöiden kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stockkan aikana Wingeriin meni myös monet stockalaiset duunin jälkeen nk. yhdelle, ite kaipaan niitä ranuja ja wingsejä!
Tunnustettava on, että Winger on nyt hiukan kulman takana syrjässä, mutta toivon Wingersille menestystä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miksi menisin mihin tahansa ylihintaiseen juottolaan juomaan 3-5€ kaljoja ja katselemaan kun maahanmuuttajat vikittelee ja rähisee kun alkosta saa pullon halvemmalla ja voi valita seuransa.

ravintololalainsäädännöt ja muut ihan omaa syytä että ovat hinnoitelleet itsensä ulos. kympillä ei saa ravintolasta kuin muutaman oluen tai paukun ja alkosta kympillä saa jo kovan kännin aikaiseksi.

lisäksi mikään ravintola ei tarjoa sellaista ruokaa minkä takia siitä maksaisin ylihintaa, ulkomailla saa vaikka mitä tuoreista tapaksista grillattuun pihviin kun suomessa saa tyytyä kymmenen euron rasvaa tihkuvaan friteerausruokaan tai pizzaan.

junttila tämä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junttilasuomesta puhut ja itse vetelet halpoja kympin kännejä. Mistä muuten löytyy 3-5€ tuoppi tänä päivänä? Eipä ole ihan heti näkyny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä ihminen hakeutuu juomalaan ja sen jälkeen suolukkaa hakemaan, vieläpä arkisin?. Kansantaloudellisesti oikeilla arvoilla ei jatkoon. Illalla baariin ja aamulla töihin. Kaupukilaisten elämää. Myö täällä mualla touhuamma aamusta vieraalle ja tuottavaa toimintaa illalla kotona. Lomallakin vietämmä aikaa ilman kuppiloita ja mukavaa on, vaikkei tuoppiin sylekkään. Keskusta / Kokoomus politiikkaa on ajaa työvoima kaupungin keskustaan sumppuun ohjattavaksi samaan terveyskeskukseen säästöjä tuomaan maakuntien alas ajolla ja Baariin illalla. Maaseutu elämä kunniaan. Tokkiisa Juottolan pitäjännii yrittää, mutta lopputulema on laskujohdannaista yhteiskuntaa aatellellen pitkällä aikajanalla. Liekkö väärässä olen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

10:14
Näin Hahtiperän hylyn kappaleita lastattiin autoon Oulussa
9:50
Vanhan laivanhylyn kappaleet lähtivät rekalla Oulusta etelään kunnostettaviksi – paluu koittaa vuoden tai kahden päästä, katso video
8:47
Amnesty: Siirtotyöläiset Qatarissa kuukausia ilman palkkaa – MM-kisojen rakennustöiden kuolonuhrit ja boikotit eivät ole vaikuttaneet epäkohtiin
8:00
Näin syntyvät kasvissyöjän kampasimpukat – Herkuttele hyvin myös pihlajanmarjoilla, palsternakalla ja syyssipuleilla Tilaajille
8:00
Sofi Oksasen odotettu uutuusromaani kertoo rumasta bisneksestä – kävimme kirjailijan kanssa hedelmöitysturismin tapahtumapaikoilla Ukrainan suljetussa kaupungissa Tilaajille
7:00
Kalen! kalluppi: Näytäkkö nää hyvältä?
7:00
Uotinen johdattaa sinkut pöytään – sokkotreffeillä vaivaava jännitys välittyy kotikatsomoon
41
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
29
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
20
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
19
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
17
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
11
Näin budjetti vaikuttaa arkeesi: Keskituloisen palkasta tippuu 160 euroa, autoilu kallistuu ja kotitalousvähennys laskee
7
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Kerran olen toyotan koeajanut ja jäi myös viimeiseksi. Miksi noin huonoja autoja edes tehdään. Lue lisää...
Jalmari100

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image