Oulu

Waltti-kortin käyttöönoton ongelmat jatkuvat – Oulu10 edelleen ruuhkainen

KUVA: Teija Soini
Oulu 13.8.2015 15:10
Kaleva

Oulu10-palvelupisteen eilen ruuhkauttaneet ongelmat joukkoliikenteen Waltti-kortin käyttöönotossa jatkuvat. Ratkaisua sovelluksen ongelmiin etsitään kuumeisesti.

Oulun kaupungin konsernipalvelujen hallintojohtaja Ari Heikkisen mukaan palvelupisteen jonot ovat olleet torstain aikana noin tunnin mittaisia, mutta odotusajat saattavat pidentyä iltapäivän aikana.

Kello kolmen jälkeen iltapäivällä jonotusaika on kasvanut jo kahteen tuntiin.

– Sovellus tuntuu hidastuvan jatkuvasti, Heikkinen ihmettelee.

Ongelman syntymiseen ovat vaikuttaneet juuri alkaneet koulut, joiden takia uusille matkakorteille on nyt suuri kysyntä. Oulu10 ruuhkautui keskiviikkoiltapäivänä niin, että asiakkaat joutuivat jonottamaan kortteja tuntien ajan.

Heikkisen mukaan ongelman ratkaisusta ei ole vielä tietoa, mutta Oulun kaupunki on painostanut palveluntuottaja Tieto-konsernia asian tiimoilta useita kertoja. Samoja ongelmia on ilmennyt myös muissa kaupungeissa.

Waltti on joukkoliikenteen uusi matkakortti, jonka tarkoituksena on tulevaisuudessa toimia Suomen kaikki kaupunkiseudut kattavana matkakorttina.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Tuntuu, että noi pahimmat ongelmat rupee olevan jo ohitettu. Toivotaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi vastuussa olevat piileksivät? Lippujen myymisen organisointi on mennyt pieleen pahemman kerran. Tulkaapa esille ja kertokaa, mistä ongelmat johtuvat, miten pitkään tämä farssi jatkuu ja mitä aiotaan tehdä jotta walttikortin saa jatkossa sujuvasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

200 000 asukkaan kaupunki ja joukkoliikennekortin saa vain yhdestä osoitteesta virka-aikana.

Ja Oulun kaupungin konsernipalvelujen hallintojohtaja ihmettelee ääneen että mistähän voi johtua että tökkii. Tämähän on ihan niin kuin jostain Ankkalinnasta tämä touhu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

torstaina jouduin odotamaan 3,5 tuntia korttia. klo 16 jälkeen ei päästetty enää porukkaa sisään. Klo 17 jonossa oli vielä lähes sata ihmistä. Työssä käyvät ihmiset olivat pulassa koska eivät pääse ajoissa jonottamaan.
Lehtijutuissa kauhistellaan jos on odottanut kaksi tuntia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhoille Oulukorteille pitäisi jatkaa käyttöaikaa ! - elokuun loppuun ei varmasti ehditä korjaamaan Waltti-kortin ongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Waltti piti ottaa käyttöön jo viime kesänä. Ei otettu, ei ollut valmis. Muualla Suomessa yritettiin ottaa kesäkuun alussa. Ei toiminut, ei ollut valmis. Järjestelmän toimittaja: Tieto Oyj.

Kun on/oli nämä tiedot pohjilla täytyy ihmetellä että miksi ihmeessä Oulussa edes yritettiin käyttöönottoa? Aivan satavarmasti ei voinut tulla yllätyksenä että kesken se on edelleen ja hommasta aiheutuu turhaa työtä ja erittäin suuria ongelmia kaikille osapuolille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu10 on ainoa paikka josta saa opiskelijalippuja. Tulimme 50km asiasta tehden. Vartija käännytti pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmeen tyhmiä juttuja päätöksineen tämä kaupunki on pullollaan? Hirveitä summia laitetaan likoon keskustassa mutta että edes pidettäisiin kirjallinen lupaus Oulucard-lunastuksesta 7,50 euroa,niin ei! Netistä kun tilaat,niin maksutta saat kortin täytettyäsi sen mutta Oulu10 ottaa 3,50 euroa vielä jonotuksen päälle.Saa nähdä,saako sitä korttia postilaatikkoon ja lataaman rahasumman arvosta matkoja.Vaikeaa oli jo rekisteröityminenkin ja mitään linkkiä ei sähköpostiin tullut vaan parin päivän sisällä muutettiin käytäntö taas toiseksi.Turhan vaikeaksi on tehty eläminen tässä kaupungissa.Muualla Suomessakin kirjoitetaan,että Oulussa saa tehdä mitä lystää ja viranhaltijoilla työpaikat säilyy virheistä ja pahoistakin,toisin kuin muualla.Samaa kuppikuntaa koko kaupungin virkamiesportaisto viranhaltijoineen ja apatian kierre jatkuu.Ihmiset vaikenevat eivätkä valita,vaikka mikä olisi,tulisi ja menisi.Käsittämätöntä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi olla tätä päivää!!!!! Yks ainoa paikka joista voi lunastaa lipun. Ja sit ihmetellään ,mikä tökkii!!! Ois valopäille töitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on töissä useita Tieton tekemiä ohjelmia ja kaikissa on ollut kohtuuttoman paljon ongelmia. P••••n möivät sanoisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä paljo mulle merkkaa. Työsuhde volvolla aamuin illoin päristelen eestaas. En voisi kuvitellakaan matkustavani bussissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtio ja kunnat halusivat tehdä korttimonopolin. Kustannukset taitavat nousta ja homma ei pelitä. Kainuun ministerin sosialisointi. Jos kaikki hommat hoitaa tai yrittää hoitaa yhteiskunta ei lama hellitä. Aluksi käyttöönotton piti olla 1.7.2014.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma, että firma joka on aina otsikoissa ongelmiensa kesken pääsee kuitenkin aina seuraavan projektin toimittajaksi. Ilmeisesti laatu ei ole kriteerinä valintoja tehdessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tälläinen on valitettavasti maamme hankintalaki, näitä huithapelifirmoja ei saa suljettua kilpailutuksesta pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä asiansa osaavat ostajat pystyvät kirjoittamaan sellaiset ehdot tarjouspyyntöihin, että Tieto Oyj:n kaltaiset projekteissa usein töpeksivät yritykset eivät tarjouksia pääse voittamaan. Kunnallisten päättäjien pitäisi vaatia ammattitaitoa ja vastuullisuutta myös kunnallisen puolen hankintaviranomaisilta.

Tunnetuin Tieto Oyj:n tyrimä projekti viime vuosilta on sähköisen äänestyksen kehitysprojekti, jossa kyseisen yrityksen projektista vastaavat henkilöt tekivät aivan alkeellisia virheitä ja koko sähköisen äänestyksen projekti pantiin jäihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummallista teillä Oulussa. Ei täällä Jyväskylässä mitään meuhkaamista ole ollut. Kesäkuusta lähtien on uudet kortit toimineet hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin koskilinjamaista toteutusta. Waltista tuli v...waltti. Saisivat jotekin korvata, kun korttia ei pääse edes tilaamaan, maksan siis käteisellä isot summat päivittäin. Tai tekivät tahallaan tään tempun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, onhan tämä uskomatonta, että ainoa piste on Oulu-10 ja sielläkin koulujen alkuun vedotan. Koulut alkaa elokuussa, nastarenkaita marraskuussa ja jokaikinen vuosi tämä on yllätys. Halooooooo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

13:35
Tallinnaan nousee iso kokous- ja konserttikeskus – laivayhtiö Tallink mukana suurprojektissa
13:33
Kuusi suojelijaa estää hakkuita Hietasaaressa – "Tilanne on silti rauhallinen"
13:31
Suomalaiset oppaat eivät pääse vierailemaan Teneriffan eristyshotellissa – hotelli vastaa asiakkaidensa ruokailusta
13:27
Poliisi: Pohjoispohjanmaalaisen tilan hätäteurastuksessa ei tehty rikosta – myöskään eläinlääkäristä tehty kantelu ei aiheuttanut seuraamuksia
13:09
Hurja tilanne Oulujärvellä: Jää petti alta ja traktori vajosi järven pohjaan
12:58
Veljensä sorakuopalle ampunut hovioikeudessa: ”Purskahdin hysteeriseen itkuun” Tilaajille
12:47
Jokinen ja Karvinen takaisin kokoonpanossa, Annusen paluu venyy ­– Manner kasasi uuden kakkosketjun HPK-peliin: ”Uskon, että tuossa on nyt oikea koostumus”
55
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
28
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
20
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
20
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
19
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
17
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
13
VR poisti koronavirusepäilyn vuoksi junavaunuja käytöstä – "Varotoimenpiteenä on tehty ylimääräinen tehosiivous"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

199 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image