Oulu

Vuo­ro­työ­läi­set kiristelevät hampaitaan – "Ei taida jatkossa olla innostusta"

"Osallistuvatko päättävät herrat", kysyy päivystävä palomestari Kimmo Virkkala Oulusta. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 9.9.2015 7:04
Arja Mikkola

Vuorolisät tekevät vuositasolla noin kymppitonnin, arvioi Oulun kaupunginsairaalassa työskentelevä sairaanhoitaja Marko Manninen. Summa koostuu yö- ja sunnuntaikorvauksista. Tästä potista hallitus aikoo nyt siis napsia prosenttileikkurilla aimo osan alentaakseen työkustannuksia.

– Viedäänkö se vähäinenkin, jolla voi saada lisää palkkaa. Olen aina ollut vuorotöissä ja tehnyt töitä joulut ja pääsiäiset, kun muut viettävät vapaata. Ei jatkossa taida olla innostusta siihen, Manninen arvioi.

Sairaanhoitajalle sattuu viikonloppu vapaata vain kerran kuukaudessa. Manninen on työskennellyt alalla 20 vuotta, joten myös ansaitut 38 vuosilomapäivää uhkaavat nyt hallituksen mukaan joutua leikkuriin. Ärsytystä nostaa se, että puoliso sattuu olemaan kunnan töissä ja hoitoalalla.

– Sanottiin, että kaikki osallistuvat talkoisiin. Osallistuvatko päättävät herrat, kysyy päivystävä palomestari Kimmo Virkkala Oulusta.

– Hampaita kiristellään. Tämä vaikuttaa radikaalisti töihin ja ammatteihin, jotka tehdään viikonloppuisin.

Lue lisää 09.09.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (191)

Kyllä meidän pitää kiristellä vyötä, ei hampaita. Iät ajat on ollut nousu- / laskukausia ja niiden mukaan pitää elää ja nyt on laskukausi ollut jo 5-7 vuotta. Tämä suunta meillä pitää kääntää. Eihän tässä maailmanlopusta ole kyse .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen hyvätuloinen, mutta en saa lauantai- tai sunnuntaityöstä senttiäkään rahakorvausta varsinaisesta työstä, korkeintaan varallaolokorvauksen.

Hallituksen esitys olisi minulle reilu palkankorotus, jos työnantaja sitä noudattaisi. Siis jos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirveä narina, keneltäkään ei saisi ottaa mitään. Sitä ei ole kukaan ehdottanut et mistä otettaisi. Ammattiliitto aktiivit! vaikka suomen varakkaiden verotus tuplattaisiin se ei kuroisi umpeen suomen budjetin vajausta kuin ihan mitättömän verran.
Toiseksi kun pyhät ja arkipyhät ovat ajansaatossa muuttuneet normi päiviksi niin miksi niistä pitäisi maksa tuplat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä valittajia riittää, vaikka itse olemme tällaisen hallituksen vaaleissa äänestäneet.
Taitaisi olla parempi ajatella ensin. Emme me parempaa ansaitse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kylläpä täällä passaa naputella pienessä kepun aiheuttamassa kekkulissa lakossa näitä tuntoja näistä uutisista ;mutta näitähän saattoi oottaa jo selvänäki miten käy kun sss joukot saa vallan kyyti on kovempaa kuin ambulanssilla jospa Ay SAIS PIIKKIMATON laitettua TÄHÄNKIN tiehen eihän tässä ole mitään järkee että soinin mielestä ne pienet joukot jotka painavat duunia pyhänäkin voidaan pyyhkiä noin vaan pois listoilta vaikka on tutkittu mutta ei isosti huomioitu asia että vuorotyöläinen uhraa eliniästään 10-vuotta työnsä puolesta ei se hirvee ihme ole että tuppaa vähän korpeen tämmöinen venkoilu en hirveesti asiaa valita koska tää on tietoinen tehdasvalinta enkä tavoittele kuuta taivaalta eikä mulla olis edes käyttöä sille mutta jospa se antais edes vä hän valoa tälle hallitukselle joka pimeässä vaeltaa tämäkin viesti menee varmaan ufojen ei sss:n luettavaksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus kääntää ihmiset toisiaan vastaan!! Sitä sss miehet juuri haluaakin.Ihmiset jakautuvat hyväpalkkasiin päivätyössä käyviin ja huonompipalkkaisiin vuorotyöläisiin joilta hallitus voi aina etuja viesdä. En vaan ymmärrä miksi normaali työssäkäyvä yleensä äänesti jotain näistä oikesitopuolueista. Joku on luullut, että perussuomalaiset ovat vasemmalla vaikka juuri luin yhdenkin artikkelin jossa Soini vertasi itseään Amerikan rebublikaaneihin! Ihmisten ei pitäisi alistua kaikkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan sitä irtisanoutuakin jos työ ei kelpaa. Sitten saa olla kolme kuukautta ilman tuloja ja senkin jälkeen kädestä suuhun meiningillä. Alkaisi pian varmasti työ taas maistumaan. Sunnuntailisiä ei olla kuitenkaan poistamassa eikä edes puolittamassa, joten melkoista ylidramaatisointia. Kukaan ei ole valmis luopumaan omista eduistaan vaan ne leikkaukset pitäisi kohdistaa aina niin ettei osu omaan nilkkaan. Heikoimmalta osalta on jo leikattu, joten kyllä palkansaajienkin kuuluu osallistua talkoisiin yhtälailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä vuorotöissä molemmat. Ja ei vap.eht. molemmat. Normi on ma-pe 8-16 töitä. Sen ulkop. Poikkeavaa. Tervetuloa kokeilemaan ilman palkankorotusta. Monenlaista alaa, hoito, kauppa,ravintolat,tehtaat... Suurin osa huonopalkkaista alaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin jospa maksetaan siitä mitä tekee eikä muusta ja niin että se näkyy mitä työ maksaa lomineen sotuineen veroineen ja kikkine muine lisinään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei työ kiinnosta niin varmasti jollekin sun työ kelpaa. Sen verran työttömiä tällä hetkellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Game on. Kärpätkin pelaa monesti viikonloppuna ilman lisiä. Hyvä fiilis ollut harjoituksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen valmis talkoisiin Suomen nostamiseksi jaloilleen, kunhan kaikki osallistuvat suhteessa ansioihinsa ja päättäjät käyttävät säästöt viisaasti! Jos rahat käytetään typerästi, mellakka on valmis! Pallo on nyt päättäjillä!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oon ollu kunnalla 20 vuotta vuorotöissä peruspalakka kaikkinensa on 2300 euroa! Eli peruspalakka on ihan perseestä, haittalisät nostavat palakkaa sen verran että viittii tehä! Jos herroja noin palijo ottaa pattiin nuo lisät, ottakaa kaikki pois! Nyt loppu vuorotyöt, hoitakoot joku muu, mää pyrin päivätöihin. Saapahan olla joka viikonloppu ja juhulapyhä kotona!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä! Sehän lisää työllisyyttä. Joku on kiitollinen kun saa tehdä nuo sinun vuorotyösi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

merkitseekö sinulle edes pyhät yhtään mitään, suurimmalle osalle suomalaisista normaali työpäivä joten ihan sama onko vapaat sitten viikolla vai vkl.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä perheelliselle on merkitystä onko vapaat viikolla tai viíkonloppuna ellei ole niin itsekäs ja ajattele vain omaa napaa. Minä ainakin mielellään tekisin mielellään viikkotöitä ja vain lasteni tähden. Alakouluikäiset lapset on sydäntä raastavaa jättää keskenään töissä käydessä. Vielä pitää etsiä sellaista työtä jota ei viikonloppuna ole. Tai Soinin sanoin pitää tehdä ripeästi työt, ettei jää viikonlopuksi. Kuinkahan ripeä tässä pitää olla, kun hoitoalalla työskentelee

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Duunari kituuttaa pienellä palkalla köyhyysrajan tuntumassa, nyt jos viedään vuorotyöläiseltä palkkaa, niin millä maksetaan velat, jotka on mitoitettu tämän nykyisen palkan mukaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (191)

Uutisvirta

0:04
Tulipalo tuhosi Martinniemen vanhan työväentalon – palomestari varoittaa lähialueen asukkaita voimakkaasta savusta sekä heitteistä
28.3.
Yksi loukkaantui vakavasti tulipalossa Sallassa – savusukeltajat hakivat loukkaantuneen pois asunnosta
28.3.
Ounasvaaralle eksynyttä naista etsittiin lauantai-iltana Rovaniemellä, löytyi kylmettyneenä mutta hyväkuntoisena
28.3.
Tyhjillään ollut loma-asunto syttyi palamaan Rukalla, rakennukseen mittavat vauriot
28.3.
Uskallus ja uuden kokeileminen ovat luovan työn edellytyksiä, sanoo "katastofista syntyneen" ja Arctic Design Weekin palkitseman vaatemalliston suunnitellut Pirjo Karvonen
28.3.
Oululainen Saija Ollanketo pääsi tilauslennolla Espanjasta mökilleen karanteeniin – "Ruokaa on niin paljon, ettei tarvitse varmaan ennen kesää käydä kaupassa" Tilaajille
28.3.
Lumijoelta kaviouralle ponnistanut Elian Web kiri takaa kuudenneksi Ruotsin Solvallassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Minkälaista imagoa pyrit pitämään yllä?

Minulla ei ole imagoa, koska osasin englantia jo silloin kun julkiskuvaa merkitsevä image jonkun aivopierun vuoksi omaks... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image