Oulu

Vuokra-asuntojen hinta-laatusuhteen odotetaan paranevan talvea kohti – Oulussa edelleen vuokrat maan halvimpien joukossa

Tähän aikaan vuodesta on usein helpompi löytää edullinen vuokra-asunto. KUVA: Ville-Veikko Kaakinen
Oulu 8.11.2019 10:40
Ville Vaarala

Vuokra-asuntojen alkusyksyn ruuhka-ajan väistyessä asunnon etsimisen odotetaan helpottuvan. Oulun vuokrataso on pysynyt edelleen maan halvimpien joukossa.

Tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen keskimääräinen vuokra Oulussa on noin 13 euroa neliötä kohti. Maan keskiarvo taas on noin 15 euroa, Helsingin hintojen ollessa kärjessä yli 20 eurolla neliötä kohti.

Alkusyksyyn ajoittuvan opiskelijoiden asuntohakemusten vyöryn rauhoituttua asuntojen kysyntä on laskenut ja asuntoa etsivien pitäisi olla nyt helpompi löytää edullinen vuokra-asunto.

Vuokranantajille puolestaan on tähän aikaan tärkeintä varmistaa tarjolla olevien asuntojensa hyväkuntoisuus säilyttääkseen kilpailukykynsä.

Lue myös tilaajajuttu:
Oulussa vuokrataso on matalampi kuin muissa isoissa kaupungeissa: Yksiön saa keskimäärin 500 eurolla – kuumin alue on keskusta, Linnanmaan suosio kasvaa

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On taas keksitty? Kai odottaa voi tietty! Katselin tuossa vuonna 2017 rakennetun talon asuntoa joka oli taloyhtiön toimesta jouduttu lunastamaan ja nyt huutokaupalla myymään. Kaikessa näkyi halvalla tekemisen yrittäminen ja huono työnjälki... Yhtiölainaa oli niin paljon jäljellä (100 tuhatta) että vastikkeeksikin jäi melkein 700 euroa kuukaudessa. Eihän tuommoisesta maksa kukaan mitään! Kaupiteltiin vuokrattuna vielä...

Paljon paremman - siis laadultaan - ja suht koht kokoaikaisesti ylläpidetyn vanhan kerrostaloasunnnon samassa kokoluokassa saa 30 tonnnilla. Työn laatu aivan täysin erilainen alunperin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halvimmat vuokrat = heikoin ostovoima. Helsingistä saa uudenkarhean asumisoikeusasunnon 12 euron neliövuokralla. Perinteinen vuokra-asunto on järjetön asumistapa kehäkolmosen sisäpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt yksityisen vain kannattaa nostaa reilusti vuokraa ja ehdottomasti tarkistaa luottotiedot. Oikeustalolla voi ilmaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image