Oulu

Voimakas aalto kaatoi moot­to­ri­ve­neen Oulujoella – sivulliset pelastivat veneessä matkustaneet viisi ihmistä ja koiran

Oulu 21.7.2019 14:47
Katri Keskitalo

Risteävästä liikenteestä syntynyt voimakas aalto kaatoi veneen Oulujoella Poikkimaantiensillan kohdalla sunnuntai-iltapäivällä, tiedottaa pelastuslaitos. 

Veneessä matkustaneet viisi henkilöä ja koira joutuivat veden varaan. Lähistölle sattuneet veneilijät kuitenkin pelastivat heistä jokaisen. Pelastuslaitokselle ei siis jäänyt muuta tehtävää, kuin tapauksesta tiedottaminen. 

Onnettomuusveneessä matkusti kaksi lasta ja kolme aikuista. Ensihoidon mukaan yksikään heistä ei loukkaantunut onnettomuudessa. 

Pelastuslaitoksen mukaan vene kääntyi onnettomuudessa ylösalaisin, mutta aikuiset saivat kuljetettua sen uimalla rantaan ja käännettyä takaisin oikeinpäin. Pelastuslaitoksen mukaan venekään ei vaikuttanut vaurioituneelta.  

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Jutun perusteella vaikuttaa siltä, että kaatuneen veneen kuski ei ole ollut tehtäviensä tasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta vaikuttaa, että voimakkaan peräaallon tekijä ei ollut tehtäviensä tasolla.
Pitää isomman veneen kuskin ottaa huomioon pienemmät veneilijät elikkä hidastaa nopeutta pienemmän veneen ohittaessa/vastaan tullessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä muistaa: Koko suku ei mahdu yhteen soutuveneeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä vaan että on polliisit koottereineen sais olla jatkuvasti.Haartaanselkä.Rommakonselkä ja torinranta kaahareita täynnä.Semmoisia joille ei kuulu veneily etenkään semmoinen jossa on moottori.Sitten siellä on nämä oikeat meren kävijät ja oikeat moottori veneilijät ja purjehtijat.Niille pitää nostaa hattua miten ne erottuu käytöksellään näistä aaltojen ja pien veineiden terrorisoijista.Tervehditään kaikkia venelijöitä nostamalla kättä ei aaltoja ja annetaan soutuveneellekkin oikeus olla siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

moottorin käyttö pitäs joella kieltää,airot käyttöön ei tule peräaaltoa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aaltoja muodostuu myös jokisuistossa Hartaanselällä ja Rommakonselällä kun ajetaan hyvin monessa tapausessa liian kovaa kun tuolla on
9 km/tunnissa nopeusrajoitus. Nopeusvalvontaa tai poliisia en ole nähnyt vuosiin, enkä muutenkan viranomaisia muuten kuin etsimässä jotain veden varaan joutunutta. Hyvä tietysti, että edes silloin. Vuosia sitten kun näin poliisin veneineen tuolla paikalla niin siitäkin tehtiin juttu tähän samaan lehteen koska niin harvinaista se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenties Ruskotunturin huipun jäätikkö on sulanut ja aiheuttanut tsunamin oulujoelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei koske köyhiä! RIkkaitten hupia nuo vesijetteilyt ja kaahailut hupijahdeilla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin on. Rahalla laitteita saa jos on kiinnostunut niistä; jos rahaa ei ole, sitä on tienattava tai haettava muita kiinnostuksen kohteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

toiset veneilijät pelasti KAIKKI mutta silti ne kaatuneen veneen aikuiset uivat veneen rantaan? Ei kuulosta että olisi pelastanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään oulujoella oli ajelemassa myös 2 poliisia vesijeteillä.
Toinen kaahasi ja kouhotti edestakaisin kovaa vauhtia. Kivahan se että pääse kesällä leikkimään viran puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa virkavallan kaahaamista myös taanoin hollihaassa, kun piti naispoliisille näytää kootterin kulkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa olisi kuitenkin niin että hätätilanteita varten pitää poliisin harjoitella ajokin käyttäytymistä ja hallintaa myös haasteellisissa tilanteissa ja vauhdeissa. Toki muun kulkuväen turvallisuus huomioiden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin voi mennä merelle harjoittelemaan. Siellä on enemmän tilaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monta läheltä piti tilannetta Oulujoella nähneenä toivoisin malttia vesille ja myös toisten joella liikkuvien kunnioittamista.
Mm. jatkuva ympyrän ajaminen isolla jenkkiveneellä ei kuulu kapealle joelle. Turvallista kesän jatkoa vesille(kin)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aalto pitää ottaa keulaan tai perään. Paitsi jos jolla on ihan täynnä niin se hörppää joka tapauksessa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulujoella on 20 km /h nopeusrajoitus. Jos normaali perämoottorivene noudattaa rajoitusta, se kyntää keula pystyssä vettä ja tekee isot aallot. Rajoitus on liian alhainen - plaanaava vene tekee varsin pienen peräaallon. Vesiskootterien aallot ovat mitättömiä, kuten koko laitteet. Uppoumarunkoiset, hitaat veneet ovat harvinaisia, koska niiden käyttökelpoisuus jokioloissa on heikko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo on käytön kommentti. Jos olet vuosikymmeniä veneillyt, tiedät, näät ja tunnistat muut liikkujat sekä omat aaltosi. Ja osaat mukautua. Vai tarkoittaako vuosikymmenien kokemus, että osaat ajaa vain kaasu pohjassa? 5km/h ei kaada ketään koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

20km/h on noin 10 solmua, tai 5.5 metriä sekunnisa, siis melko reipasta vauhtia. Sitten vielä ajellaanko myötävirtaan, vai vastavirtaan. Paatin solmumittari (nopeusmittari) mittaa nopeutta veden suhteen, ei pohjan tai rannan. Ouluyhtiön väylässä vesi virtaa jopa 3 solmun nopeudella, puhumattakaan Hartaanselän tai Toppilansalmen virtauksista. Ennen purjeveitten apumoottoriaikaa oli toisinaan työlästä päästä mereltä takaisin kaupunkiin, kun tuuli tyyntyi illaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei olisi ensimmäinen kerta että aaltoja ajetaan ihan tarkoituksella vaikkapa melojien kiusaksi. Ihmettelen kyllä näitä joella rällääjiä. Mitään järkeä kaahata edestakas kapeassa rännissä. Luulisi että merelle mahtuisi ääntä ja vauhtia pitämään kaikki sellaisesta tykkäävät. Tai no siellähän ei saa sitä maksimaalista huomiota omalle vauhdille ja melusaasteelle. Kanootit, pienet moottoriveneet, soutuveneet, suppilaudat, ne on joella omiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
14:46
Näin oikeuskansleri linjasi kohutuista suomalaisista Isis-lapsista – Selkeä oikeudellinen suositus, mutta keinot ulkoministeriön harkinnassa
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
35
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
35
Marinin uudelle hallitukselle puhunut Niinistö: "Poliittinen keskustelu käynyt kiivaaksi, ilmapiiri on paikoin tulehtunut" – Rinne jätti jäähyväisensä presidentin edessä
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
26
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image