Oulu

Voice Kids -voittaja Aino Morko sulatti äidinkin päät­tä­väi­syy­del­lään

Aino Morko esiintyy tiistaina erikoisluokkien Oulu Must Go On -gaalassa. KUVA: Tiina Wallin
Oulu 17.11.2014 6:06 | Päivitetty 17.11.2014 7:18
Anna Kilponen

Siinä hän nyt on – pinkkiä ukuleleä soittanut tyttö, joka hurmasi tuomariston Nelosen The Voice Kids -kisassa ja vei sen voiton lauantai-iltana. Oululaisen Aino Morkon, 13, herkällä hippimeiningillä esittämä Somewhere Over The Rainbow -kappale vei hänet kilpailun finaaliin ja monen sydämiin.

”Kilpailu on ollut tosi hyvä kokemus. Olen päässyt tekemään yhteistyötä ammattimuusikkojen kanssa ja saanut hyviä kavereita. Melkein tekisi mieli mennä uudestaan,” Aino kommentoi voittoaan opinahjossaan Oulun konservatoriossa.
Seuranaan hänellä on äitinsä Pilvi Morko ja turkulainen Iiris Rothberg, johon Aino tutustui Voice Kids -kisassa.

Pohjankartanon yläasteen musiikkiluokkalainen Aino Morko on opiskellut konservatoriossa sellonsoittoa jo viisi vuotta. Nyt mukaan kuvioihin ovat tulleet myös lauluopinnot, jotka hän aloitti aikuisten Voice-kilpailussa menestyneen Inga Söderin johdolla.

Ensimmäisen kerran Aino näki Voice Kids -ohjelman perheen asuessa Yhdysvalloissa. Kun ohjelma seuraavana vuonna, 2013, tuli Suomeen, hän päätti hakea kisaan kokeilumielessä.

Aino kutsuttiin pariin karsintaan, joista toinen oli televisiossa. Esiintymisjännitys pilasi esityksen, ja kisa tyssäsi alkumetreillä.

”Kun pääsin lavalle, iski tosi kova jännitys. Sitten lähti ääni. Epäonnistuin, eikä pätkää näytetty koskaan televisiossa.”


Sen jälkeen hän pelkäsi, ettei uskalla enää koskaan esiintyä.

”Tykkään vain niin paljon laulamisesta, että voitin jännityksen.”

Eipä mennyt aikaakaan, kun Aino ilmoitti äidilleen, että hän aikoo osallistua uudestaan Voice-kisaan. Pilvi-äiti yritti toppuutella, mutta lopulta hänkin suli Ainon päättäväisyyden edessä.

Tälläkin kertaa esiintymisjännitys muistutti itsestään.

”Sama muisto tuli pintaan ja ääneni tärisi. Pääsin kuitenkin jatkoon, ja jännitys karisi pois.”

Aino Morko esiintyy tiistaina erikoisluokkien Oulu Must Go On -gaalassa muun muassa Aki Louhelan, Inga Söderin, Petrus Schroderuksen ja Merja Larivaaran kanssa. Tilaisuus pidetään Madetojan salilla kello 18.

Lue lisää 17.11.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Aino, olet hyvä laulaja. Olet minua vain vähän vanhempi, joten olet minulle hyvä esikuva. Toivon joskus olevani samanlainen kuin sinä olet<3

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aino olet ihana♥ Olin tosi iloinen kun voiti the voice kidsin! Ja olet mielettömän hyvä laulamaan♡ haluaisin tietää susta enemmän asioita;) tai nähdä sut vaikka♡_♡

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no rauhottukaas nyt. Kyseessä on lapsi vielä. Pieni lapsi joka tarvitsee kodin turvaa eikä mitään media moguleita muokkaamaan lasta mieleikseen esiintyjäksi joka laulelee teko lauluja....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea Aino, olit niin ihana luonteva esiintyjä, pohjoisen tytöistä löytyy vielä aitoutta : )

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno suoritus kaiken kaikkiaan. Antaa uskoa kaikille esiintymisjännityksestä kärsiville.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan uskomattoman lahjakas ja kielitaitoinen neitonen! Veikkaampa että monella katsojalla oli tippa silmässaä kun katsoi ja kuunteli noin viehättävää esitystä! Toivottavasti Aino jatkaa laulamista edelleen koska hänessä on juuri sitä ainesta jota hyvältä artistilta odotetaan: elikkä rytmitaju, äänen käyttö, jne..!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:37
Työ elämään -tapahtumassa Oulussa tarjolla satoja työpaikkoja nuorille – "Hyvä tapa rekrytoida työvoimaa"
15:24
Ministeriön konsulipäällikkö: Supo oli tehnyt turvaselvitykset rikoksesta epäillyistä viisumivirkailijoista
15:19
Isolle-Syötteelle nousee hirsinen monitoimiareena – rakennusta voi käyttää tapahtumiin ja sisäliikuntaan
14:39
Mitä lapselle tai nuorelle tapahtuu sijaishuollon jälkeen? – Ministeriön työryhmä selvittämään jälkihuollon uudistamista
14:37
Macron ei päässyt pakoon keltaliivejä Saksassakaan – Merkel ja Macron halusivat antaa sopimuksellaan "sysäyksen Euroopan yhtenäisyydelle"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
72
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
68
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
56
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
43
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
18
Hjallis Harkimon Liike Nyt julkisti myös oululaisia ehdokkaita – listalla neljä henkilöä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna iltapäivällä Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image