Oulu

Vir­kis­ty­sui­ma­la Zimmarin peruskorjaus vireille, töihin voitaisiin päästä jo ensi vuonna – "Kävijöitä on paljon, ja esimerkiksi pintoja pitää jo alkaa uusia"

Vuonna 1997 avattu uimala alkaa olla monenlaisen korjauksen tarpeessa. KUVA: Leinonen Jukka
Oulu 11.2.2019 20:57
Petri Hakkarainen

Kävijämitoitukseen verrattuna kaksinkertainen uimarimäärä on Zimmarin arkea.

Virkistysuimala Zimmarin peruskorjausta aletaan suunnitella. Kempeleen kunnanhallitus nimesi suunnittelun työryhmän maanantaina.

Kiinteistöpäällikkö Pekka Syrjäpalo kertoo, että vuonna 1997 avattu uimala alkaa olla monenlaisen korjauksen tarpeessa.

– Kävijöitä on paljon, ja esimerkiksi pintoja pitää jo alkaa uusia. Allasosastolla sekä pesu- ja pukuhuoneiden laatoitus on sen verran suuri työmaa, että uimala on suljettava useamman kuukauden ajaksi. Myös tekniikkaa uusitaan.

Tämän vuoden talousarviossa on määräraha peruskorjauksen suunnitteluun. Remontin kustannusarvio tuodaan päätettäväksi ensi vuoden talousarvioon.

– Hyvin karkea hinta-arvioni on viitisen miljoonaa euroa. Töihin voitaisiin päästä ensi vuonna, Syrjäpalo sanoo.

Virkistysuimalan vastaava Tarja Koivisto kertoo, että Zimmari on mitoitettu 350 päiväkävijälle. Nyt uimareita on usein 600 ja jopa yli 700 päivässä.

– Pahin ruuhka on arkisin kello 17 ja 19 välillä, väljyyttä löytyy yleensä kello 14-16. Myös perjantaiaamuisin on melko vähän kävijöitä.

Vaikka asiakkaat joutuvat ajoittain jonottamaan pukukaappien avaimia täpötäydessä hallissa, harva valittaa.

– Asiakkaat ymmärtävät, ettei ruuhka ole kenenkään syy. Uusi ongelma on edessä, kun uimala suljetaan remontin ajaksi. Silloin uimareiden pitää löytää väliaikaisesti uusi paikka harrastukselleen. Se ei ole helppoa, sillä ei Oulunkaan halleissa liikaa tilaa ole. Tilanne on vaikea, sillä monelle uinti on lähes anoa liikunnan laji.

Uimala työllistää kymmenkunta henkilöä. Koiviston mukaan he odottavat peruskorjausta malttamattomina.

– Kuluneiden pintojen puhtaana pitäminen on työlästä, ja tekniikkakin reistailee. Välillä eivät toimi altaan pumput, välillä ongelmia on höyrysaunan kanssa. Ruuvit ovat niin ruosteessa, että korjaaminen on vaikeaa eikä vanhoihin laitteisiin löydy oikein varaosiakaan. Remontti tulee todelliseen tarpeeseen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Käyn usein zimmarissa, henkilökunta on mukavaa mutta ei oikein puutu häiriökäyttäytymiseen (jota näkee paljon nykyisin). Altaat, suihkut, saunat yms toimii mun käytössä ihan hyvin isoin ongelma on mielestäni ahtaus. Vesijuoksussa tarvii uimalasit kun viereen on laitettu Uimaseura joka pärskii vettä päälle, vesijumpassa ei mahdu tekemään pyydettyjä liikkeitä, "hyppypaikalle" muodostuu jonoja koska estää monitoimialtaalle pääsyn ja itse allas on täynnä lapsiperheitä kiellettyine leluineen ja porealtaassa sukelteluineen... Suihkutiloissa, saunoissa ja pukukopissa joutuu usein odottelemaan kun liikaa ihmisiä. Olen ehdottomasti laajennuksen kannalla, ja uimaseurat sinne erilleen muista kävijöistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäköhän ne rahat Kempeleessä piisaa, jos Kirkonkylän koulutkin pitää laittaa kuntoon? Siinä hommassa puhellaan kymmenistä miljoonista.
Vaan jos se Zimmarin korjaud on vaan pikkurahaa eteläpuolen varakkaille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lasten altaassa näytti olevan käytössä ikivanhat uimarenkaat joissa ulospäin törröttävät 10 sentin metallipiikit. Ihan hirvitti, niillähän saa silmän puhki sekunnissa tungoksessa. Vaihtoon nekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se "10 sentin metallipiikki" on sisäkumin venttiili. Ollut siellä jo 20 vuotta käytössä, eikä ensimmäistäkään puhjennutta silmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleläisille voitaisiin jakaa vaikka 5 euron maksua vastaan henkilökohtaiset Kempele -kortit, jota näyttämällä uintiliput maksaisivat nykyisen hinnan. Ilman korttia lipunhintoihin + 3 euroa niin pääsisivät vieruskuntalaisetkin edes vähän osallistumaan kustannuksiin. Kempeleläiset eivät itse tarvitse suurempaa hallia, mutta kun puolet käviöistä on Limingasta, Tyrnävältä ja Oulun eteläosista, niin ei tarvi ruuhkia ihmetellä.

Ja voisi kyllä Liminka rakentaa oman hallinsa, jos vaikka jäähalliyhtiö laajentaisi bisnestään myös uimahallipuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi uimahalli lähistölle, vaikka Liminkaan tai Tyrnävälle.. Tai lisälaajennus ensin ettei tule katkosta. Pukukopit ovat ihan ihmeellisen mallisia, ei tilaa varsinkaan nurkissa. Muuta valittamista ei ole, mukava henkilökunta ja kantikset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulukaa linija-autolla Raaheen uimaan, niin meki tultiin telle, kun oma halli oli remontisa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmän ratoja sais tulla. Nyt käyny pari kertaa viikossa töiden jälkeen kun on ihan työpaikan vieressä. 2-3 rataa ollu aina jollain uimakoululla/zumballa. enemmän ratoja kuntouijille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekkin töistä kotimatkalla haluaisin käydä uimassa, mutta uimaseurat vie kaikki radat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakentakaa viereen uusi laajennus ja peruskorjatkaa sitten vanha niin ei tule käyttökatkosta. Laajennus tulisi tarpeeseen ja voitaisiin pitää SM-kisoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleellä tässä ja nyt iskun paikka koska Raksila menee kohta purkuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Zimmariin tulisi saada uutta iloista henkilökuntaa. Nykyinen väsynyttä ja innotonta. Aukioloajat voisi myös rukata. Maanantai ja perjantai alkavat liian myöhään. Pefletit talon puolesta Raahen malliin. T. Raahelainen satunnaiskävijä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruosteiset pultit johtuvat tekovirheistä. Tällaisissa jatkuvan kosteuden ympäristössä kaikkien metallijuttujen tulee olla ruostumattomasta teräksestä. Kokonaisuus voi tulla pari tonnia kalliimmaksi, murra juttu on sitten ok.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raksila luitenkin ollut toiminnassa vuodesta napppi. Ennenkun jonnet edes osas tälle sivustolle. Ja visisiin mennee vieläk iha ok? Lisää raksilanrakentajia? Onko heitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä läpikromattu on mitoitukseltaan liian kallis.Tavallisia ihmisiähän siellä köy, eikä ne hoksaa valittaa. Mitoitukset on niinkuin niitä tulkitaan. Ja ruoste on ihan muodikastakin. Rustiikkia ja retroa. Ja laattojen halkeamat kertovat elämästä. Tuovat uskottavuutta ja luonnetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi olisi käyttää hapokestävää terästä, uimahallin olosuhteissa rosterikaan ei välttämättä ole tarpeeksi kestävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

15:10
Rautasilta suljetaan autoilta keskiviikon ja torstain sekä torstain ja perjantain välisenä yönä
14:58
Antti Häkkänen: On tervettä, että kokoomuksen puheenjohtajasta keskustellaan
14:57
Orpo käyttäisi kolmen miljardin investointirahat ratoihin ja korkeakouluihin – " Ei kannattaisi ripotella vaalilupauksiin"
14:55
Liitovarjoilija tippui veteen Taskilan edustalla, ohikulkija hälytti apua
14:54
Kiikelin Allas Sea Poolin hanke siirtyy vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”
14:45
Suomalaisperhe rajussa onnettomuudessa Liettuassa – vanhemmat kuolivat heti, kolme lasta sairaalassa
14:32
Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa saa ampua ilotulitteita venetsialaisissa – ilotulitus sallittua vain taajaman ulkopuolella
86
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
73
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
35
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
29
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
28
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
24
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
22
OP-ryhmä aloittaa peräti 3 000:a henkilöä koskevat yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla jopa 250

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.
Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon maakunnissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image