Oulu

Vil­je­ly­laa­ti­koi­den sadon määrä yllätti oululaiset kau­pun­ki­vil­je­li­jät – viikko pelkkää kesäkurpitsaa

Amanda Silvennoiselle, Sipsu Lammille, Juno Korpiselle ja Valo Silvennoiselle maistuvat tuoreet herneet. Minna Kaunisvaara onkin tyytyväinen viljelylaatikon satoon. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 1.9.2017 6:09
Eliisa Aikkila

Minna Kaunisvaaran ja Ville Silvennoisen perheen tämän kesän kesäkurpitsakiintiö alkaa olla täynnä. Viimeisin kurpitsa oli pistettävä pakasteeseen, niin paljon sitä on saanut kaupunkiviljelylaatikosta kerätä.

– Ostin laatikkoon yhden kesäkurpitsan taimen. Kurpitsoja on tullut siitä älyttömästi, alkuviikostakin poimin yhden kolme kiloa painavan, Myllytullissa asuva Kaunisvaara kertoo.

– Yhden viikon söimme lähes pelkästään kesäkurpitsaruokia. Viljelylaatikon sadon määrä on yllättänyt täysin, Kaunisvaara tuumaa.

Viljelykset ovat viihtyneet kesän keleissä ilmeisen hyvin. Tarvetta lannoitteelle ei ole ollut, vaan sato on kasvanut pelkän kastelun voimalla.

– Laatikon multa on ollut todella hyvää, eikä rikkaruohoja ole ollut lainkaan, Ville Silvennoinen sanoo.

Kaunisvaaran ja Silvennoisen viljelylaatikko sijaitsee Salmelanpuistossa lähellä kotiovea. Laatikossa kasvaa kurpitsojen lisäksi myös herneitä ja yrttejä, joita on napsittu kesän mittaan. Tuoreet herneet ovatkin perheen lasten kesän suosikkiherkku.

– Olemme asuneet aina kaupungissa, joten lapsille on uutta se, että syötävää voi poimia suoraan maasta, Kaunisvaara iloitsee.

Lue lisää 01.09.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Kiitos kaupungille kun järjestivät laatikot. Mukavaa puuhastelua ja kiva seurata lastenkin kanssa sadon kypsymistä. Toivottavasti myös ensi kesänä on laatikkoja ympäri kaupunkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on se niin uutta ja ihmeellistä, tämä "kaupunkiviljely". Suurkaupunkien kautta opetetaan (pohjois)suomalaiset kasvattamaan itse vihanneksia ym. Ihan mahtavaa kun tätä meillä ei ole ollutkaan ennen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jättäisin syömättä saasteiden keskellä kasvatetut vihannekset ja marjat.Onko yleinen tapa ettei kaupunki perheet käy ollenkaan maaseudulla ja kerro lapsilleen miten ruokaa tuotetaan?Kuka tietää mitä niihin laatikoihin puistoissa on laitettu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kivaa puuhaa tuo yrttien ja vihannesten viljely. Kasvun ihmeen seuraaminen ihan parasta😋.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image