Oulu

Viikonlopun menovinkit Oulun alueelle: Mahapiirongin kunnostusta, koululaiset laulavat Rotuaarilla ja outoja aasialaisia

Pohjois-Pohjanmaan museon 120-vuotisjuhlan juhlahankkeena on 1700-luvun lopulla tehdyn mahapiirongin konservointihanke. Konsevoinnista kuullaan torstaina luento museossa. KUVA: Leinonen Jukka
Oulu 17.5.2018 10:02 | Päivitetty 17.5.2018 10:03
Kaleva

Kaipaatko tekemistä loppuviikolle ja viikonlopuksi? Kokosimme listaan Oulun ja lähialueiden kiinnostavia tapahtumia. Lisää tapahtumia löydät Kalevan tapahtumat-sivulta

Mahapiironki kuntoon
Museot
Esitelmä konservoinnista Pohjois-Pohjanmaan museossa torstaina 17.5. kello 18–19.

Pohjois-Pohjanmaan museoyhdistys ry järjesti syystalvella 2016 ja vuoden 2017 aikana rahankeräyksen 1700-luvun lopulta peräisin olevan mahapiirongin konservoimiseksi. Torstaina mahapiirongin konservoinnista esitelmöi Metropolian konservaattorilinjalta opiskelija Sanna Kainulainen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Museoon ja taidemuseoon on perjantaina vapaa pääsy koko päivän ajan. Ainolanpolku 1, Oulu.

Runoja rajatussa ajassa
Runot
Poetry Slamin SM-kisojen Oulun karsinta ravintola Tubassa torstaina 17.5. kello 19–21.

Poetry Slamissa osanottajat esittävät omia runojaan kolmeen minuuttiin rajatuissa esiintymisissä. Yleisöstä koostuva tuomaristo antaa pisteitä ja karsinnan voittaja pääsee kisaamaan Suomen parhaan lavarunoilijan tittelistä finaalissa, joka pidetään Helsingissä 15. syyskuuta. Karsintaan voi ilmoittautua paikan päällä puoli tuntia ennen tapahtuman alkua, mikäli vapaita kisailupaikkoja on vielä jäljellä. Kisaan otetaan mukaan 12 ensiksi ilmoittautunutta. Tapahtuma on pääsymaksuton. Mannenkatu 2, Oulu.

Oppilaat esiintymislavalla
Konsertti
Rotuaari soi perjantaina 18.5. kello 12–15.

Oulun seudun musiikinopettajien yhdistys OSMO järjestää kävelykadulla perinteisen Rotuaari soi -konserttitapahtuman, jossa kuullaan Oulun seudun yläkoulujen ja lukioiden oppilaiden musiikkiesiintymisiä. Kirkkokatu 15, Oulu.

Katseet Islantiin
Avajaiset
This Island Earth – islantilaista nykyvalokuvaa Pohjoisessa valokuvakeskuksessa perjantaina 18.5. kello 17 alkaen.

This Island Earth -näyttelyssä viisi islannissa elävää valokuvataiteilijaa kääntävät katseensa luontoon. Paikalla ovat kuraattori Katrin Elvarsdóttir sekä taiteilija Hallgerður Hallgrimsdóttir. Avajaiset ovat kaikille avoimet ja pääsymaksuttomat. Hallituskatu 7, Oulu.

Outoilua Aasiasta
Seminaari
Oudon Japanin oudoimmat elokuvat elokuvateatteri Studiossa lauantaina 19.5. kello 10–14.

Studiossa tutustutaan lauantaina outoihin japanilaiselokuviin. Japanilaisen populaarikulttuurin tuntija, toimittaja ja tietokirjailija Jari Lehtinen valottaa japanilaiselokuvan toisenlaisia, viistoon ja jopa perverssiin vivahtavia polkuja. Luvassa on runsaasti näytteitä. Seminaariin on vapaa pääsy. Hallituskatu 7, Oulu.

Tähtitornilla tanssitaan
Klubi
Elektorni Tähtitornin kahvilassa lauantaina 19.5. kello 21–01.

Tähtitornin historiallisella näköalapatiolla vietetään elektroniseen musiikkiin erikoistuneen Elektorni-klubin kesäkauden avajaisia. Vuoden ensimmäisellä klubilla musiikista vastaavat dj:t Sektori ja Jayday sekä Helsingistä erikoisvieraana saapunut H1N1. Tapahtuma on suunnattu täysi-ikäisille. Linnansaari 1, Oulu.

Katso lisää tapahtumia Kalevan tapahtumat-sivulta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

94
Talliosakkeiden kauppa käy kiivaana Oulussa, ostajat teettävät tiloihin parvia, vessoja ja toimistotilaa – "Kaikki menee jo ennakkomarkkinoinnissa"
79
Puolustusvoimat järjesti kunnon show'n Heinäpäässä – todentuntuinen tykkituli paukkui ja jytisi, katso kuvat
52
Aika on ajanut tillilihasta ohi, rössypotusta kiistellään ja puuro on kestosuosikki – maksutonta kouluruokaa on syytä juhlia, mutta Oulussa sitä päätyy satoja kiloja päivässä biojätteeksi
23
Sisäministeri Mykkänen ei lämpene sinisten idealle poliisiopiskelijoiden tukemisesta - käyttäisi rahat lähiöpoliiseihin
22
Linnanmaan Baanan ensimmäinen vaihe avattiin liikenteelle
20
Kommentti: Urheilijan epäonnistuminen on systeemin vika
18
Nettiopas avuksi sorsastajalle: jätä nämä yksitoista vesilintua rauhaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta huomenna, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Oletpa melkoinen sanaseppo,johan kirjoittamisellakin voisit tienata :) Minä niin samaistun sinuun,en päivääkään ole kaiv... Lue lisää...
ahvenkahven

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image