Oulu

Viikonlopun menovinkit Oulun alueelle: Bur­les­ki­tai­tei­li­joi­ta, jouluvalot syttyvät Rotuaarilla ja herkkuja kaukomailta

Joulukadun avajaisia vietetään Rotuaarilla perjantaina. Arkistokuva viime vuodelta. KUVA: Taneli Kärki
Oulu 15.11.2018 9:49
Kaleva

Kaipaatko tekemistä loppuviikolle ja viikonlopuksi? Kokosimme listaan Oulun ja lähialueiden kiinnostavia tapahtumia. Lisää tapahtumia löydät Kalevan tapahtumat-sivulta

Burleskia torstaihin
Klubi
Villiklubi ravintola Tubassa torstaina 15.11. kello 17–21.

Burleskiaiteilijat O´detta Opium, Rosie Moon ja Miss Sassy Champagne nousevat lavalle Villiklubilla, jonka järjestää Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke. Tavoitteena on vähentää kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien ihmisten yksinäisyyttä. Täysi-ikäisille tarkoitettu klubi on pääsymaksuton. Mannenkatu 2, Oulu.

Mestarikurssin satoa
Avajaiset
Valaistuminen -näyttelyn avajaiset Pohjoisessa valokuvakeskuksessa perjantaina 16.11. kello 17–19.

Valaistuminen-valotaiteen mestarikurssi järjestettiin ammattitaiteilijoille Limingan taidekoululla kesäkuussa 2018. Kurssin pohjalta on kuratoitu kiertävä valotaidenäyttely, jossa on teoksia jokaiselta mestarikurssin taiteilijalta. Tilaisuus on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Hallituskatu 7, Oulu.

Jouluvalot syttyvät
Avajaiset
Joulukadun avajaiset kävelykatu Rotuaarilla perjantaina 16.11. kello 18–19.15.

Joulukadun avajaisissa Rotuaarilla on luvassa muun muassa joulupukin vierailu, Teuvo Pakkalan musiikkiluokkien kuoro, Oulu Big Band -septetti, tanssia SwingO:n ja Tanssikoulu Vamoksen yhteistyönä sekä jouluvalojen sytytys. Illan kruunaa torilla nähtävä Petterin nenänvälke -ilotulituskuvaelma kello 19. Kirkkokatu 15, Oulu.

Herkkuja maailmalta
Ravintolapäivä
Värikäs ravintola Aleksinkulmassa lauantaina 17.11. kello 10.30–14.

Värikäs Ravintola tarjoaa ruokaa muun muassa Afganistanista, Espanjasta, Filippiineiltä, Ghanasta, Indonesiasta, Irakista, Jordaniasta, Kiinasta, Libanonista, Nigeriasta, Somaliasta, Sri Lankasta, Syyriasta, Thaimaasta ja Turkista. Tarjolla on myös Oulun Normaalikoulun oppilaiden valmistamia leivonnaisia. Eurosta viiteen euroa maksavat annokset voi maksaa ainoastaan käteisellä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Aleksanterinkatu 9, Oulu.

Parasta päälle
Elokuvat
Elokuvahahmokisa kulttuuritalo Valveella lauantaina 17.11. kello 13.30–15.

Oulun kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin palkintojenjaon yhteydessä Valveen ravintola Konst o. Delissä järjestetään elokuvahahmokisa, jossa palkitaan kaksi parasta pukeutujaa. Asuaan saa halutessaan esitellä lavalla. Kisaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, kunhan on ajoissa paikalla. Kaksi parasta palkitaan Turun sarjakuvakaupan lahjakortilla. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Hallituskatu 7, Oulu.

Moninaisuutta monitoimitalolla
Perheet
Day for Tolerance Kastellin kirjastossa sunnuntaina 18.11. kello 10–16.

Kastellin kirjastossa vietetään suvaitsevaisuuden päivää sunnuntaina. Ohjelmassa on muun muassa lastennäyttelyn avajaiset, käsityöpaja, lastenelokuvia, monikielinen satutuokio, pelimaailma, katutanssipaja ja talent show. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Sairaalanrinne 5, Oulu.

Katso lisää tapahtumia Kalevan tapahtumat-sivulta.

MAINOS

Kommentoi

Tuo "Joulukadun avajaiset kävelykatu Rotuaarilla perjantaina 16.11. kello 18–19.15" olisi ainut, minne voisin mennäkin. Vaan kun ei keskustassa eikä sen tuntumassa ole kuin muutama lähes aina täynnä oleva pysäköintipaikka, niin menemättä jää. Etäämpänä asuvan ei kannata käyttää monta tuntia ja monta euroa linja-autoyhteyksien selvittämiseen. Eikä pysäköidä tyyriiseen montuun, josta poispääsykin on kyseenalaista. Niin että tilaisuus jää keskusta-asukkaitten ja sinne sijoitettujen Sipilän kutsuvieraitten jakelutapahtumaksi. Toki saan lystin veroissani maksaa kuten katuojan, sillanalusryteikköjen yms tarpeettoman valaistuksen. Omassa asunnossa on pakko säästää valaistuksessakin, että verojen jälkeen jää elökkeestä vähän ruokaankin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Roskiahan täällä riittääkin ja nuoriso osaa niitten levittämisen jopa variksia paremmin. Varikset sentään oppivat kokemuksen kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herkkuja maailmalta. Miten tuo ilmaston suojelu kun tuodaan noin kaukaa ruokia tänne????

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä ei synny haitallista vaan hyödyllistä hiilidioksidia, kun Eliitin tarpeista on kyse. Rahvaan uloshengityksenkin hiilidioksidi on haitallista ja siis verotettavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

26
Pakkasjakso jatkuu Oulussa ensi viikolla – alkuviikosta kylmyys hellittää hiukan
23
Oulu10:stä remontoidaan tukikohta palvelu-uudistukselle, joka toimii yhden luukun periaatteella – ajattelutapa palvelukonseptissa uusiksi
15
Täydellinen kuunpimennys näkyy Oulun taivaalla aamulla – lähetä kuva "superverisusikuusta"
14
Oulun yliopistossa on kehitetty ennätysluja ekobetoni – valmistetaan kuivista raaka-aineista ja vedestä
12
Analyysi: Pääministeri May yrittää maanantaina löytää ulos umpikujasta, mutta kova brexit lähestyy päivä päivältä
10
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
8
Harkimo vihjaa loikkauksesta: "Huomenna selviää, kuka kansanedustaja liittyy Liike Nyt -eduskuntaryhmään"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

227 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image