Oulu

Viikon hyvät uutiset: Uusi maa­il­ma­nen­nä­tys tuli Suomeen, pohjoinen eräkulttuuri kiinnostaa maailmalla

Paavolalaiset Eedit (vas.), Olivia ja Annukka Pöyskö pysähtyivät puurolle ostostenteon välissä. KUVA: Eija Mikkonen
Oulu 10.9.2017 14:38
Kaleva

Vaikka onnettomuudet, kiistat ja kriisit hallitsevat usein uutisotsikoita, maailmaan mahtuu myös paljon hyvää.

1. Suomessa tehtiin keskiviikkona luomupuuron syömisen maailmanennätys. Luomupuuroa syötiin kampanjassa 390 230 annosta. Kempeleen Zeppelinissä osallistuttiin keskiviikkona luomupuuron syömisen ME-yritykseen. Kempeleen puuroa kehuttiin erittäin herkulliseksi.

2. Ouluun pyritään lisäämään yhteiskäyttöautoja, jolloin autotonkin saa auton käyttöönsä nopeasti, edullisesti ja joustavin vuokra-ajoin. 

3. Oululaisen tuotantoyhtiön tekemä tv-sarja kiinnostaa maailmalla. Suomalainen luonto ja eräkulttuuri kiinnostavat, sillä Eränkävijät-sarjan ensimmäinen tuotantokausi on myyty 30 maahan. Tuotantoyhtiön NTRNZ Media Oy:n tuottaja Teemu Hostikka on ylpeä tiimin saavutuksesta ja menestyksestä.

Eränkävijät-sarjan kuvauksia Isolla-Syötteellä. KUVA: Jarmo Kontiainen

4. Opiskelijat juhlivat alkanutta lukuvuotta Oulussa. Muun muassa Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijat avasivat uuden lukuvuoden Ouluhallissa Preludi-tapahtumassa.

5. Aurinkoisen syysviikon ilopillereitä ovat olleet isot perhoset, joita lukijat ovat bonganneet. Myös lukijakuviin on lähetetty kuvia upeasta neitoperhosesta.

Niin kaunis Neitoperhonen Oulun Ritaharjussa.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Maapallo liukuu kohti ilmastokatastrofia ja valtiot harjoittelevat suurta sotaa varten, mutta kai se tuolla puuronsyönnillä iloksi muuttuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

72
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
38
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
15
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
14
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
12
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
9
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image