Oulu

Viikon hyvät uutiset: Sanginjoelle tulee suojelualue, Oulun yöelämään luvassa uutta ja yliopistolle rakennetaan pyöräilybaana

Sanginjoen ulkometsä päätettiin pitkällisen väännön päätteeksi suojella. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 4.2.2018 18:53
Kaleva

Vaikka onnettomuudet, kiistat ja kriisit hallitsevat usein uutisotsikoita, maailmaan mahtuu myös paljon hyvää.

Kaleva.fi kokosi kuluneen viikon hyvät uutiset. 

1. Oulun kaupunginvaltuusto päätti viimein, että Sanginjoen ulkometsä suojellaan ja alueelle perustetaan 1127 hehtaarin suojelualue. Alueen suojelusta ehdittiin vääntää jo toistakymmentä vuotta. 

Alueen suojelu hyväksyttiin lopulta äänin 53-11.

2. Kulkeminen Oulun keskustan ja yliopiston välillä helpottuu, kun Linnanmaan ja keskustan välille rakennetaan pyöräilybaana. Toinen osa baanasta rakennetaan ensi kesänä.

Ensimmäisenä rakennetaan yhteysväli Linnanmaantien ja Tervahovintien välille. Ensi vuonna baana viimeistellään jatkamalla se Tervahovintieltä Kauppatorille saakka. 

Yliopistolle pyöräily muuttuu vähitellen entistä jouhevammaksi, kun uusi pyöräilybaana valmistuu ensi vuonna kokonaisuudessaan. KUVA: Pekka Peura

3. Kauppakeskus Valkeaan avataan maaliskuussa uusia liikkeitä. Kauppakeskus tiedotti torstaina, että lopettaneen Sokos Herkun kioskin tilalle avataan Marimekon liike ja kauppakeskuksen toiseen kerrokseen avataan Your Face-myymälä. 

Lisäksi Seppälän konkurssin jäljiltä tyhjäksi jääneen tilan vuokraus on loppusuoralla. 

4. Oulun yöelämään tulee ensi viikolla kaksi uutta menopaikkaa. Entisen Tivolin paikalle avataan yökerho Mango Discobar. Asemakadulle taas tulee Hevimestan paikalle hip hop -tyylinen klubi Wäinö.

Lisäksi kaupungin vakiokalustoon kuuluvat yökerhot ovat osoittaneet kiinnostusta jatkaa aukioloaikojaan pidemmälle aamuyöhön.

5. Oululaiset ovat jättäneet ahkerasti ideoita Oujees!-kampanjassa kaupungin kehittämiseksi. Kaupunkiin on toivottu esimerkiksi maauimalaa, ilmaista ehkäisyä nuorille sekä parempaa joukkoliikennettä. 

6. Kalevan lukijat ovat lähettäneet runsaasti kissakuvia ja -videoita Veikein kissakuva -kilpailuun. Kilpailuaikaa on jäljellä vielä torstaihin 8. helmikuuta saakka.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Se on jännä juttu että kun asiaan liitetään suojelu -sana niin kaikenmailman ituhipit sun muut "luontoa rakastavat" ovat puoltamassa asiaa vaikka eivät tiedä koko asiasta hölkäsen pöläystäkään.
Esim Sanginjoen "suojelualueen" kohdalla kun olisi puhuttu että Sanginjoen metsäalueen hoitaminen aiotaan estää kaupungin toimesta niin jopahan ituhipit ja "luontoa rakastavat" olisivat olleet kiivaasti vastustamassa kaupungin aikeita!
Paikalliset Sanginjoen asukkaat ovat olleet vastustamassa lähes 100% kannatuksella tuota älytöntä "suojeluhanketta" ja aivan syystä, mutta muutamat Oulun betoniviidakon keskellä asuvat viherpiiperöt onnistuivat propakandan avulla saamaan noin älyvapaan "suojelualueen" läpi.
Demokratiasta ei ole tietoakaan kun puhutaan Oulun kaupunginvaltuutettujen suhmuroinneista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa että melkein 100 % sinun tutuista jotka asuu Sanginjoella vastustaa suojelua. Mitenkäs nyt suu pannaan, kun melkein 100 % minun siellä asuvista tutuista puolustaa suojelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pe,,,e kyllä metsän käyttöki tarvitaan metsäyhtiöt ja samalla suomen vientiteollisuus tuo niitä kaivattuja tuloja kirjoja lehtiä pakkausmateriaalia tarvitaan pöhköä ettei metsää hyödynnnettäsi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viikko on ollut erittäin merkittävä, pitkäaikainen odotus palkittiin, ydinkeskusta kasvaa, kehittyy erittäin hyvä Oulussa ja Oululaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kalevan kartan mukaan pyöräilybaana ei kulkisikaan uuden tervahovintien pyörö- ja jalankulkutunnelin kautta, vaan ennestäänki ruuhkaisen ja ahtaan Kaarnatien valoristeyksen kautta. Kuka ottaa vastuun 200m väärään paikkaan kaivetun miljoonamonttu 2:n sijoittamisesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta puhut, että tuo alikulku on aivan turha. Baanaakaan ei kannata linjata tuota kautta, koska matkaan tulisi monta sataa metriä lisää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka sen Sanginjoen tapauksen muka voi määrittellä yksikäsitteisesti "hyväksi uutiseksi". Sehän on ollut erittäin kiistanalainen hanke, ja herättää edelleen paljon vastustusta. Aika härskiä asenteellista politikointia nyt!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli ei keskustelua, kriittisyyttä ja perusteltuja argumentteja. Vain yksi mielipide on tässäkin asiassa oikea ja sallittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan oikeastaan kaikki. Jos asiasta on väännetty 20 vuotta, lienee ihan hyvä että se vääntäminen nyt saatetaan loppuun ja käytetään säästetty aika ja raha muuhun. Kuitenki kyseessä on lopulta vain mettäläntti ja sen menettäminen ei suuressa kuvassa paina paljoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonnonsuojelu on aina hyvä asia.

Metsähakkuut eivät ole koskaan hyvä uutinen kenellekään muille kuin metsänomistajalle ja metsäyhtiölle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että oma kukkaro on se tärkein? Ei tulevat sukupolvet huoleta? Metät sileeks vaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonnonsuojelualue ja kansallispuisto on parasta mitä Oulussa saatiin. Metsästäjät vastustaa, mutta 1400 hehtaaria saivat jossa kestävän kehityksen periaatteita noudattaen tehdään taloudellisesti järkevää metsien kasvatusta. Maalla kasvaneena maatalon poikana arvostan tämän korkealle, yksityinen on ahne, kaupungille kiitos ja kumarrus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida vastustaa. Asko Lampinen oli nimeltään metsästäjä, jonka suojelua vastustavia kirjoituksia julkaistiin useita Kalevassa vuonna 2014, nyt niitä ei ole näkynyt. Hirvenmetsästys ja vieraslajien metsästys on Sangilla sallittu myös suojeleun jälkeen. Mukava on metsästäjänkin käppäillä kunnon metsässä. Myllätyllä avohakkuuta on ikävämpää, samoin niissä ankeissa ryteiköissä, joiksi hakkuualueet muuttuvat. Jäniksiä ja lintuja ei ole saanut Ulkometsässä pyytää tähänkään asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image