Oulu

Viikko alkaa Oulun seudulla talvisena, torstaina sää muuttuu vetiseksi – luvassa myös tuulta, lunta ja räntää

Taivaalta saattaa tulla alkavalla viikolla sekä lunta että räntää. KUVA: Vesa Joensuu
Oulu 1.12.2019 21:56
Antti Karvonen

Alkavan viikon sää näyttää Oulun seudulla tuuliselta ja melko sateiselta. Lämpötilat pyörivät alkuviikkoa lukuun ottamatta nollan tietämissä, ja taivaalta saattaa tulla sekä lunta että räntää. 

Maanantaina päivällä mittari on kolmen pakkasasteen tienoilla ja tuuli saattaa olla kovaakin.

– Oulun tienoilla ei taida sataa juurikaan. Lumisateet saattavat osua sen sijaan Koillismaalle, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomola.

Maanantain ja tiistain välisenä yönä pakkanen saattaa kirpaista kymmenenkin asteen verran. Tiistaina päivällä elohopea asettuu 6–7 miinusasteen tienoille. Päivän aikana on odotettavissa myös lumisadetta.

Sää lauhtuu keskiviikkoon mentäessä, ja lämpötila nousee nollan tuntumaan. Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä tulee todennäköisesti taivaalta myös lunta, ja ajokeli saattaa olla varsin heikko keskiviikon vastaisena yönä ja keskiviikkoaamuna.

Keskiviikon ja torstaina välisenä yönä voi tulla hajanaisia ja heikkoja lumi- tai vesisateita. Torstaina päivällä mittari näyttää selvästi plussaa, arviolta kolmen asteen verran. Päivä on tuulinen mutta poutainen.

Perjantaiaamuna mittari on suunnilleen nollan tuntumassa, mutta päivän kuluessa ilma kylmenee noin neljään miinusasteeseen. Perjantai-illan aikana leviää lumisateita.

Lauantaina ja sunnuntaina lämpötila pysyttelee näiltä näkymin nollan tietämillä. Lunta tai räntää saattaa tulla viikonlopun aikana reippaastikin.

– Ennustettavuus heikkenee perjantaina, ja voi olla että lunta tulee reippaasti tai sitten sää pysyy melkoisen poutaisena, Juha Tuomola sanoo. 

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kaleva.fi:n sääsivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Minä lupaan että ilmasto alkaa taas lämpenemään muutaman kuukauden päästä ja tulee taas hieno kesä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lunta ja räntää tulosa misä se ilmaston lämpeninen viipyy vai onko se peruttu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli nyt kun elitistit puhuvat siitä ilmastonmuutoksesta, niin tarkoittavatko he ilmastonviilentymistä? Me saimme pysyvän lumen Oulun korkeudelle tosiaan lokakuussa. Se on jo toinen mitä upein talvi putkeen.
Kyllä se nyt vain on niin, että ilmastonmuutos on luonnolinen asia eikä siihen voi ihminen vaikuttaa. Johan sen nyt omilla silmillä näkee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen aiemmin uskonut maailman tiedeyhteisöä ja satavuotista dataa, mutta kommenttisi aukottomat perustelut muuttivat mieleni: valetta ja vouhotusta kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä
12.12.
Nelostie suljettu liikenteeltä Rovaniemellä Petäjäkosken ja Jaatilan välillä – liikenne ohjataan kiertotielle
12.12.
Auto syttyi palamaan lattiaa hitsattaessa Oulaisissa – ajoneuvo tuhoutui käyttökelvottomaksi, henkilövahingoilta säästyttiin
12.12.
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
12.12.
Kärppien tähdet Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi pohjustivat Leijonien nousun ahdingosta jatkoajalle – sitten Tshekki tarjosi kylmän suihkun voittomaalin muodossa
12.12.
Oulun Uinti yllätti naisten viestihopealla SM-altaassa Tampereella
12.12.
Mies uhkasi rikosseuraamustyöntekijää puhelimitse – kertoi tarkoituksenaan olleen valittaa työtehtävien hoidosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image