Oulu

Viiden auton ketjukolari ruuhkautti liikennettä Pohjantiellä Oulussa – Jono ylsi Kuusamontien rampilta Kaakkurin paikkeille

Moottoritiellä on ruuhkaa. KUVA: Jukka Siirilä / Lukijan kuva
Oulu 18.4.2019 15:44 | Päivitetty 18.4.2019 18:05
Taina Virolainen, Greta Virranniemi

Pohjantiellä Oulussa on sattunut viiden auton ketjukolari, kertoo poliisi. Onnettomuuspaikka on pohjoisen suuntaan menevillä kaistoilla ennen Kuusamontien ramppia.

Onnettomuuspaikka on poliisin mukaan saatu raivattua ja liikenne kulkee nyt normaalisti.

Onnettomuudessa on mukana pakettiauto ja henkilöautoja. Poliisin teidossa ei ole loukkaantuneita.

Yksi ajokaista oli suljettu liikenteeltä. Raivaustyöt kestivät reilun tunnin.

Kolari tapahtui kohdassa, jossa tie muuttuu kolmikaistaisesta kaksikaistaiseksi. 

Poliisin mukaan kolari aiheutti pahaa ruuhkautumista ja jonon pää ylsi Kaakkurin paikkeille.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 18.00.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (51)

Se tai ne ovat liikenteen rajoitusten asettajat.
Ei oo älliä ymmärtää nopeuksia oikein.
Paikoissa joissa ei lähelläkään edes näkyvissä koneita eikä miehiä on 50 ( viidenkympin) nopeusrajoitus.
Tien pinta on hyvä ja näkyvyys erinomaonen ja viittäkymppiä pitäis mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se nopeusrajoitus ole työntekijöitä ja koneita varten vaan siksi että te ajaisitta turvallisemmin työmaan ohi kun tiejärjestely muuttuu kapeammaksi tuskinpa ajat mökkitielläkään 100km/h kun siinä voi turvallisesti ajaa 60km/h

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai olisko syytä kuskeissakin? Minusta on hölmöläisten hommaa kansoittaa sitä oikeanpuoleista kaistaa, jos matka jatkuu telästä tultaessa Kuusamontien rampin pohjoispuolelle. Se sakki, joka kuvittelee pystyvänsä ajamaan vähintään nopeusrajoituksen osoittamaa nopeutta voisi siirtyä suosiolla vasemmanpuoleiseke kaistalle viimeistään osaon kohdalla - tulijaa kun motarille on näillä tulorampeilla melko lailla. Tällöin löytyisi tilaa tekijöillekin ja Kuusamontien poistumiskohtaa aikovat jarruttelijat saisivat jarrutella sen kaksi kilometriä ennen ramppia aivan rauhassa. Sitten se vasemmankaistan enemmistö voisi siirtyä takaisin oikealle puolelle Kuusamontieltä tulijoiden liitttymärampin jälkeen. Ja sama homma "aamuruuhkassa" pohjoisesta tultaessa. On aivan turha jämähtää vasemmanpuoleiselle kaistalle puokkarin alastulorampin kohdalta, jos matka jatkuu Oulujoen sillan toiselle puolelle. Vasemmanpuoleinen kaista vetää paremmin ja tulijoille jää oikealla reilummin tilaa. Mutta eihän näin voi tietenkään toimia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Volovo kuskien päivä jälleen saivat kiilata sydämmensä kyllyyestä kun olivat ensi karanneet liian aikaisin työpaikaltaan( siis ei töistä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kajaanintieltä kun laskeutuu moottoritielle, siinä on ensin 4 kaistaa rinnan (kiihotuskaista mukaan lukien), sitten kaksi niitä loppuu Oulujoen ylittävään siltatolppaan. Oululaisella kohteliaisuudella vedetään kaikki välit umpeen, jotta kukaan ei varmasti pääse väliin, sitten rysähtää ja paha saa palkkansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään Kuusamontiellä keksi joku fiksu torpata vasenta kaistaa menijät ajamalla hitaasti oikean kaistan vauhdin mukaan. Ei tullu sumppua kun nelikaista vaihtuu kaksikaistaiseksi. Siitähän suurin ruuhka tulee kun kiilaajat änkeää jonoon takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähtö liikennevaloista , kasitien risteyksestä, Oulunsalon suuntaan on kuin formula lähtö. Syy siihen ei ole autoilijoiden vaan tiesuunnittelijoiden.
Puolen kilometrin päästä oikenpuolimmainen kaista loppuu ja ongelma on siinä.
Koska liikennevaloissa vamemmalla kaistalla seisoo autoja melekein se puoli kilometriä oikeaa kaistaa tulevat koetaan kiilaajiksi ja rakoa ei löydy
No, ehdotan että on laitettava valoihin opaste jossa selvästi kerrotaan, että täytetään vasemmalta .
Vesemmalle oikealle seuraavavasemmalle j ne. Jospa tämä panisi ajattelemaan että miten jatkossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänään pohjoiseen päin kolmikaistalla keski ja vasen kaista mateli kävelyvauhtia niin eikös muutama vedellyt oikeaa loppuvaa kaistaa vauhdilla ohi..sitten väkisten oikean puoleiselle kaistalle...ei ihme jos kolahti jonkun perään.
Klo 16.30.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinkin tyypillistä Oulussa joka paikassa missä kaistat vähenee. Oikealta ja vasemmalta kaahataan päättyvän kaistan loppuun asti jotta voitetaan muutama paikka jonossa. Taas siinä jonossa johon tää kaahaaja pyrkii vedetään välit kiinni jotta etuilija p*rkule eteen et varmasti tule, takana on tilaa... ei ihme että tulee äkkijarrutuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmösenä päivänä sielä on runsaat määrät muitaki kulkijoita, kuin oululaisia, tai meitä "maalaisia", Ouluun pakkoliitettyjä. Ja kiirehän se tietty kaikilla on johonki, pääsiäistä viettään, ja varmin tapa on se kiire lopettaa kaahaamalla, jotta ois vaikka sen vartin aiemmin perillä siellä jossain, taikka sitte kolaroida tai juuttua toisten kolaroinnin takia. Parempi ois perillä myöhään, kuin ei ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Olen ajanut autolla eläissäni noin 150000 kilometriä. Nykyään ajan autolla harvoin (Oulun alueella) koska käyn pyörällä töissä. Jatkuvasti tulee autoillessa yllätyksiä vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nämä Oulussa nykyään asuvat ole oululaisia. Ne on jostakin maalta tulleita. Oululaiset ei edes liiku autolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota en yhtään ihmettele, pari suksiboksi -ässää hiillosti ennen Liminkaa. Ohittivat siihen metrin päähän eteen. Kuittasin molemmat motarin kiertoliittymässä vasenta kaistaa pitkin, Toinen pääsi jarruttamaan reippaasti, kun alkoi vaihtamaan kaistaa vasemmalle katsomatta.
Ajoi perässä Kaakkuriin asti, josta itse erkanin. Oisko syynä ollut se, kun vänkärin puolella istunut näytti aika hiiltyneeltä :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (51)

Uutisvirta

8:39
Yli 60 kuoli hääjuhlissa tapahtuneessa itsemurhapommituksessa Afganistanissa
8:15
Museossa voi käydä "ilmaiseksi" Museokortilla tai liittymällä ystäväyhdistykseen – Ateneumin ystävät täyttää jo 100 vuotta Tilaajille
8:14
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
8:06
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
8:05
Äärioikeistolaiset ja fasismin vastustajat kahakoivat mielenosoituksissa Portlandissa – Kuusi loukkaantui, yksi sairaalaan
8:00
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
7:12
MM-mestaruuden vuonna 1995 tuonut vauhti puuttuu Jutin ja Antsan muisteluista
9
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
6
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
4
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
2
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
1
Kärppien maine nuorten pelaajien kehittäjänä vetää ulkomaalaispelaajia Ouluun – Amerikkalaishyökkääjä Drew O’Connor tuorein pikkupetojen katsastama pelaaja
1
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta
1
Jussi Jokinen huhki jälleen paljon hyvää – oma tähdistötapahtuma tuotti noin 60 000 euroa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Olen äänestänyt sossuja, mutta tein virheen. Ei koskaan työssäkäyvän pidä äänestää vasemmistoa, vain siivestävät ovat ku... Lue lisää...
Elwiira

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image