Oulu

Video: Näin sekava äänestys Sanginjoen suojelusta eteni

Kuvankaappaus.
Oulu 25.6.2014 13:13 | Päivitetty 25.6.2014 15:43
Kaleva

Oulun kaupunginvaltuustossa nähtiin viime viikolla erikoinen tapahtumasarja, kun valtuusto äänesti Sanginjoen suojelua vastaan.

Keskustan valtuutettu Matias Ojalehto kävi kesken äänestyksen ohjeistamassa saman puolueen Anna-Kaisa Lepistöä, koska hän oli painanut nappia suojelun puolesta. Ohjeistuksen jälkeen Lepistö äänesti tyhjää ja lopulta hän painoi erehdyksessä ei-nappia. Ääni ratkaisi ja Sanginjoen suojeluesitys hylättiin.

Ojalehdon tempaus sai aikaan kovan kuhinan valtuustosalissa. Valtuuston puheenjohtajan Mari-Leena Talvitien sanoin salissa alkoi "hirveä metakka ja älämölö".

Oulun kaupungin Youtubeen lataamalta tallenteelta voi katsoa, mitä valtuustosalissa todella tapahtui.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (231)

Käynpä käsin katsomassa ja kiemurtamassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verratkaapa tuota porukkaa pj mukaanlukien intialaiseen sananlaskuun:
Joka ei mitään tiedä eikä tiedä, ettei mitään tiedä, hän on narri, vältä häntä.
Joka ei mitään tiedä, mutta tietää ettei mitään tiedä, hän on etsijä, auta häntä.
Joka tietää, mutta ei tiedä, että tietää, hän nukkuu, herätä hänet.
Joka tietää ja tietää, että tietää, hän on mestari, seuraa häntä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta toimintaa kaikinpuolin. PJ ei selvästikkään ollut ajantasalla, koska antoi jatkuvan hälinän jatkua. Yritti sanoa asiasta, mutta ei saanut sanomaansa perille. Käsittämätöntä, että edustajille pitää tällaisesta asiasta erikseen mainita. Tilanne vaikutti alakoulun oppitunnilta, jota sijaisopettaja ei saanut pidettyä näpeissään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuollaista tuo ryhmäkuri teettää. Kaukana demokratiasta. Perussuomalaisilla ei ole tiukkaa ryhmäkuria. Äänestäjä tietää siis mitä tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei niin vaan te tappelette keskenänne. On sata varmaa, että alas tuutte tota kyytiä. Kyllä kansa vielä hoksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kyllä nähnyt ihan televisiossa, miten Soini käskee äänestää tietyissä asioissa hänen oman vakaumuksensa mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja on liian kokematon johtamaan Oulun kokoisen kaupungin haastavaa poliittista päätöksentekoa. Kykypuolueen velvollisuus on vaihtaa tehtävään lujahermoinen, päättäväinen, kokousmetkut hallitseva puheenvuorojen jakaja ja nuijankopauttaja. Oululaisille lankeaa liian iso lasku, jos täällä vain koulutetaan nuoria päättäjiä valtakunnallisiin tehtäviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopettakaa jo tuo jauhaminen,päätös tuli vaikka vähän erikoisissa tunnelmissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätäkö ne päättäjien kokoukset todellisuudessa ovatkin? Pj on hämmentynyt, jämäkkyys puuttuu. Positiivisten ajatelmien esittely osoittaa hieman heikkoa tilannetajua kuin myös valtuutettujen toruminen hälyn aikana oli kummallista. Kuin lapsille olisi puhuttu. Hyvä, kun video on kaiken kansan nähtävänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä jaksanut kattoa pitkälle, siellä mussutetaan välipalaa kuin missäkin iltapäiväkerhossa, hoh-hoijaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkö porukka päättää nää "kallioluolat" sun muut höpö-höpötykset? Ei voi olla totta! Tämä show oli tosiaan kuin jostain suomalaisesta viihde-elokuvasta ja tyypit tosiaan oikeesti päättää ilmeisesti meitä kaikkia oululaisia koskevia asioita... salli mun nauraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskunta on tunnetusti kansa pienoiskoossa. Oulun valtuusto näyttää olevan oululaiset pienoiskoossa. Juuri samanalaisia ääliöitä me oululaiset olemme kuin on valtuustokin. Itsehän me ne olemme sinne äänestäneet. Mitä suotta valitamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko näytelmä on kuin suoraan Kummelista. Valtuutetut pälyilee ympäriinsä hölmön näköisinä eväitä popsien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin valtuusto on poliittinen, vaaleilla valittu elin. Pitäisi ymmärtää pelisäännöt epäkypsemmänkin edustajan.
Mitä jos eduskunnassa tapahtuisi samaa?
Siellä todennäköisesti osattaisiin toimia oikein. Häirikkö kannettaisiin ulos salista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräässä toisessa kaupungissa, samanlainen tekninen ongelma valtuuston kokouksessa, siellä pj keskeytti kokouksen siksi aikaa että saatiin tekniikka pelaamaan. Oulussa olisi ollut ehkä syytä tehdä samoin, mutta mene ja tiedä miksei tehty. Siellä samoin valtuutetut lähtivät kokouksesta ja varavaltuutetut tulivat tilalle, eli liikehdintää oli, mutta pj ilmoitteli niistä kuuluvasti, samoin pyysi olemaan hiljaa , kun alkoi olla hälinää ja kokous jatkui. Ei Oulussa ole sen kummallisempaa, mutta jotenkin tämä kokous tuntui olevan erityisen kiihkeä, eikä pj ihan ollut ajantasalla, toivon hänelle enempi sellaista tervettä jämäkkyyttä, samoin ne kokouksen alussa luetut ajatelmat voisi jättää pois, se vain mahdollistaa yleisen hälinän jatkumisen pidempään, sekä luo pj:sta sellaisen kuvan, ettei häntä tarvitse kuunnella eikä kunnioittaa. Välttämättä positiiviset ajatukset eivät miellytä kaikkia, ihminen kun ei voi aina olla positiivinen, eikä tarvitse ollakkaan. Yltiö positiivisuus menee jo sairauden puolelle, rento ja hauska voi olla muutenkin kuin ajatelmia lukemalla ja ne voi lähettää jokaiselle valtuutetulle vaikka sähköpostissa jos johtaja niistä tykkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä suli monen valtuutetun poliittinen tulevaisuus. Kyllä puolueiden on saatava johtopaikoille kokeneimpia henkilöitä jotta Oulu saadaan oikeille raiteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa on edustajansa valinnut, semmoset on edustajat kuin on kansakin. Mutta tätä tautia on liikenteessä muuallakin, on semmonen päättäjäpolvi, joka ei "tiiä eikä ossaa", mutta ei se sitä itte älyä... Samallaisia kaakattajia joka pitäjässä, ei ne ossaa muuta ku omia asijoitaan ajjaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka tämmöisestä päätöksestä voi olla hyvillään on suruliputuksen aika, ettei tuleville polville jätetä tätä hyvää mitä olisi ollut mahdollista nyt jättää!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatelkaa Ouluun oltiin saamassa suojelualue (kansallispuisto myöhemmin) äänestys näytti menevän läpi, kunnes vääryys tapahtui ja pilattiin tämäkin alueen houkuttelevuuden kannalta yksi vuosikymmenen tärkeimmistä hankkeista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (231)

Uutisvirta

14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
11:42
Facebookissa julkaistusta sähköpostista tutkintapyyntö Limingassa – Kunnanhallituksen jäsenen epäillään luovuttaneen sähköpostin ulkopuoliselle
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
19
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image