Oulu

Video kurkistaa Raksilan tu­le­vai­suu­teen: Suun­ni­tel­mis­sa uudet marketit ja viherkatto

Raksilan markettien alue on tarkoitus uudistaa seuraavien vuosien aikana.
Oulu 10.12.2015 11:20 | Päivitetty 10.12.2015 13:01
Kaleva

Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden uusilla nettisivuilla on julkaistu esittelyvideo siitä, miltä Raksilassa voisi tulevaisuudessa näyttää.

Raksilan markettien alue on tarkoitus uudistaa seuraavien vuosien aikana, ja yhdestä mahdollisesta vaihtoehdosta on luotu myös 3D-video.

Videolla näkyvässä suunnitelmassa marketit siirtyisivät Kajaanintien varteen, parkkipaikat sijoittuisivat maa alle ja nykyisten markettien ja puu-Raksilan väliin tulisi asuinrakennuksia. Ratakadun puolelle tulisi myös Raksilan uusi aukio, joka aukeaa Asemakeskukselle päin. Tehtaankadun eteläpäähän vasten jäähallia on havainnekuvassa luonnosteltu kerrostaloja ja pienkerrostaloalue.

Kauppakeskuksen erikoisuudeksi on videossa luonnosteltu viherkatto. Vastaavanlainen katto löytyy esimerkiksi Lontoossa toukokuun alussa avatusta ostoskeskuksesta.

Nykyisten markettien vuokra-aika 2020 loppuun

Raksilan kauppakeskuksen alueelle on valmisteilla asemakaavan muutos, mutta prosessi on vielä kesken. Uutta asemakaavaa on valmisteltu jo pitkään. Alunperin sen piti olla valmis jo viime kesänä, mutta aikataulu venyi vähintään ensi vuoden loppupuolelle.

Kaupunki linjasi jo syyskuussa 2012, että marketteja kehitetään nykyisellä paikallaan ja tontille tulee myös asuintaloja. Myyntipinta-alaa on nykyinen määrä, noin 23 500 neliömetriä. Tavoite oli, että uusi kauppakeskus voitaisiin rakentaa 2018-2020, mutta nykyisten markettien vuokra-aikaa on jatkettu vuoden 2020 loppuun, joten aivan äkkiä uusia marketteja ei ole Raksilaan tulossa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (84)

On nämä Oulun suunnitelmat säälittäviä.Yritetään olla niiiiin kansainvälisiä että.Miten viherkatto kestää lumimassan?Ja ilmastonmuutoksesta johtuvat yltyvät vesisateet? Ja onko käynyt koskaan mielessä kuinka suuri ostovoima on lähikunnilla? Autottoman Oulun myötä menetätte myös lähikuntien asiakkaat.Ei me lähdetä pitkiä matkoja liikkumaan p-paikkojen takia niinä kertoina kun olemme tehneet listan päivän aikana Oulussa hoidettavista asioista.
Katsokaa kuinka elävä Rovaniemi on koska autoilijat on huomioitu paremmin kuin Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvältähän tuo näyttää ja kuulostaa!!! Vanhat marketit ovat auttamatta elinkaarensa loppupäässä ja rumiahan ne ovat olleet alusta asti! Toivoisinkin, että nykyrakentamisessa otettaisiin entistä enemmän huomioon myös se mille rakennukset näyttävät ulospäin - Vois laskea kaupunkilaistenkin stressitasoja, jos rumien teräsbetonineliöiden tilalle saataisiin aidosti sieviä rakennuksia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin toimii viherkatto Oulussa. Vuodessa 9 kk lumimyrskyä ja 3 vesisadetta ja tuulta. Näin meillä merenrannalla jo maatasossakin. Kyllä sinne kaikki joutilaat menee aikaansa viettämään ja kiskurihintaisista juottolan tuotteista nauttimaan! Vaan saatiinpa taas joutilas raha oikeisiin taskuihin ja sehän tässäkin pääasia on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkea homma jos tuohon marketit jää. Silloin kun Arina sai luvan sokokselleen, niin silloin ehtona olisi ptänyt olla Raksilan marketeista luopuminen. Järjetöntä että Arinalla on 1km säteellä kolme megaluokan kauppa paikkaa Oulun kokoisessa kaupungissa ja saman aikaisesti Stokka lähtee pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vahvimmat jäävät eloon. Et ole huomannut kaupunkin hallitus on vihreän kortin ihmisiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ihmeettelen vain että miksi tuleeko niistä yhtä vetävän näköisiä kuin virastotalo eli järkyttävä.varokaa ettei vaan satu entiset palamaan niin kuin oulusa on tapana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ideapark olisi saanut tulla raksilaan, olisi turistit ja kaupunkilaiset kiittäneet enemmän. Toinen vaihtoehto voisi olla kärppä halli saataisiin kunnon halli jossa voisi pitää euroviisutkin vuonna 2120.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä niitä kerrostaloja on jo joka paikka ahdettu täyteen ei niihin kaikkeen riitä asukkaita jos niistä ei tehdä pakolaisten asuntoja. Miksi pitäisi kauppoja siirtää nehän voivat olla entisellä paikalla ovat jo valmiita ja kauppoja tarvitaan jos tulee paljon uusia asuntoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainut järkevä ratkaisu on jatkaa vuokra-aikaa 50 vuodella. Valmiin ja hyvin toimivan purkamisella ja uuden sudeksi osoittautuvan rakentamisella ei kansantalous parane vaan huononee. Kierrossa oleva kansalaisten raha vain pumpataan nousseitten hintojen kautta ulkomaisille veroparatiisien tileille. Ei se vanhan, jo olemassaolevan ja toimivan purkaminen ja uuden rakentaminen tuo mitään lisäarvoa mihinkään vaan päinvastoin. Muut tekijät tässä on takana, senhän me kaikki tiedämme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä on että jotain uutta suunnitellaan tälle täysin ydinkeskustan varjoon unohduksiin jääneelle alueelle. Mutta liian hitaalla aikataululla. Vai onko tässä kysymys siitä, että matkakeskuksen toteuttaminen lykkääntyi jälleen 10 vuodella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaunista,selkeää! Rumien markettien aika on onneksi ohi.
Katolle kahville, ihan mahtavaa! out of the box-ajattelulle pisteet!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suuruuden hulluutta sanon minä! kuka tälläisiä monumentteja kaipaa?! Ei kukaan sanon minä! ei niitä tule kukaan käyttämään kuten ei kukaan käytä rooppiakaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakentaisivat ostoskeskuksesta kunnon Baabelin tornin että varjo lankeaisi Haukiputaalta Liminkaan ja Hailuodosta Kiiminkiin asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungissa voi olla myös useita kerroksia, uutta ja korkeaa sekä vanhoja puutaloja rinnakkain. Vaikka vieressä on arvokas puutalo-alue, niin se ei tarkoita sitä, että vieressä ei voisi olla modernia ja korkeata, joten nämä townhoussit ja perinteiset markettirakennukset voidaan unohtaa ja rakentaa raksila kaupunkimaiseksi keskustan jatkeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuo asuinrakennukset ovat aivan liian kesyjä! Tarvitsee muutaman, ainakin 10-kerroksisen, tornin toivoniemen tyyliin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä, mutta jos torni rakennetaan niin samahan serakentaa kerralla ainakin 30 kerrosta. Ouluun tarvitaan kunnon pilvenpiirtäjiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (84)

Uutisvirta

114
HS: Ulkoministeriön konsulipäällikkö syyttää ministeri Haavistoa pelolla johtamisesta
68
Lakko ja työsulku uhkaavat viedä metsäalan työntekijöiltä lomapäiviä – Teollisuusliiton Aalto: "Ei se vahinko ole, sulkupäätöksen vaikutus on laskelmoitu"
47
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
41
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
33
Esperi Caren epäkohdat paljastaneen hoitajan ikimuistoinen vuosi huipentuu Linnan juhliin – Tarja Parkatti ei ole saanut ilmoituksen jälkeen töitä kotiseudultaan, mutta ei kadu
32
Kommentti: Siellä missä tapahtuu, siellä on Rinne
27
Puolustuskyvytön pieksettiin Raahessa – Hovioikeus ei pitänyt pahoinpitelyä törkeänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

Nuo asiat ovat kuolemisen suhteen sellaisia joihin voit itse vaikuttaa elämäntavoilla ja valinnoilla. Siihen voit vaikut... Lue lisää...
Haluatko kuolla kadu...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

6.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image