Oulu

Verkossa julkaistiin julkilausuma ra­sis­mi­kes­kus­te­lun puolesta

Oulu 18.3.2012 22:50
Kaleva

Oulun ampumatapausta ja kunniamitali-kohua seuranneen Helsingin hiljaisen kävelyn järjestäjät ovat antaneet julkilausuman keskustelun puolesta.

Julkilausuma julkaistiin verkossa ja siihen alettiin kerätä allekirjoituksia sunnuntai-iltana.

Julkilausuman antajilla on tavoitteena kerätä 50 000 allekirjoitusta erityisesti rasisminvastaisen viikon aikana, mutta myös jatkaa keskustelua ja kannustaa kansalaisia uuteen suomalaiseen välittämisen, kyseenalaistamisen ja puuttumisen kulttuuriin.

"Me, allekirjoittaneet, olemme sitä mieltä, että riittää jo. Sitoudumme puuttumaan vihamielisyyteen ja kiusaamiseen, oli se sitten rasismia tai ei, kun sellaista havaitsemme ja kannustamme jokaista tekemään samoin", julkilausumassa sanotaan.

Julkilausuman oli allekirjoittanut sunnuntai-iltana hieman ennen kello yhtätoista noin 150 ihmistä.

Julkilausuma löytyy kokonaan Adressit.com:ista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Itsekkin islamilaisissa valtioissa työssä olleena,ihmettelen tätä islamistien kommentointia ja julkilausimia. Meidän länsimaisten piti olla esim.saudeissakin kuin kusi sukaassa,ettei vain loukattu paiakllisia mitenkään.ei tullut edes mielen viereen,että länsimaalaiset olisivat tehneet jonkin julkilausuman saudien oloista.Mutta islamisteilla näyttää olevan tapana ryhtyä huseeraamaan,menivätpä he minne maahan tahansa,välittämättä yhtään maan alkuperäisistä asukkaista.On kuin se yksi egyptin vitsauksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Suomessa on ikävää asua, niin vapaassa maailmassahan voi muuttaa muualle. Kantasuomalaisena olenkin jo vahvasti harkitsemassa tätä, veronmaksajan yleisen syyllistämisen vuoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä kukaan puutu siihen, kuinka esim. suomalaisia vanhoja naisia haukutaan, kiusataan ja pahoinpidellään! Vain maahanmuuttajia halutaan kunnioittaa ja kohdella silkkihansikkain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin turhaa ylireagointia koko hössötys rasismista. Suomessa ei yksinkertaisesti ole järjestäytynyttä rasismia. Tämä homma kääntyy vielä itseään vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei keskustelun kielto ketään auta. Eikä poista harhakäsityksiä. Eikä tietenkään anna mahdollisuutta parantaa huonoja käytäntöjäkään. Jos ei olisi rasistisia ennakkoluuloja julkisessa keskustelussa niitä ei voisi edes yrittää kitkeä - toisaalta perusteethan pitää olla realistiset koska terve ennakkoluulo kuuluu elämään eikä siinä sinällään ole mitään rasistista. Ja jossain maahanmuuton kritisoimisessa on oma selvä järkensäkin.

Mutta on kyllä täysin naurettavaa esittää että kyseenalaistamisen kulttuurin puute tai jokin muu puute johtuisi yhdestä tai kahdesta puolueesta - se on täysin sama kuka istuu "vallassa", Suomen pieni paatti menee virran mukana ja osin vähän rantakivikossakin kolistellen.

Sitäpaitsi, jos on kyse pelkästään kyseenalaistamisesta muttei ollenkaan realiteettien ja laskutaidon käytöstä vaihtoehtojen tarjonnassa niin ei siitä mitään hyötyä ole. Kunhan keskustelu menettää painoarvoaan ja poliitikot on entistä enemmän eksyksissä. Kyllähän se on totta että helposti lipsahtaa siihen että päättäjä sanoo muiden olevan kyvyttömiä tekemään arvioita päätösten perusteista ja oikeutuksesta kun muilla ei ole niitä tarpeellisia tietoja. Mutta sitä se elämä on ja jokainen joka päättävässä asemassa on joskus ollut tietää ne dilemmat - tai pitäisi ainakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä alan olla kurkkuani myöten täynnä tätä joka tunkevaa syyllistämistä. Minäkö olen rasisti vain sen takia että olen syntyperäinen suomalainen? Mitä täällä enää uskaltaa sanoa tai tehdä kun kaikki on rasismia? Vaikka istuisi hiljaa paikoilaan niin taatusti ainakin ajattelee ja katselee rasistisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä ei ole ei tule rasismia olemaankaan. Paitsi, kantaväestöä kohtaan terveydenhoidon ja sosiaalitoimen osalta ainoastaan. Kommunistinarsistejakaan ei ole olemassakaan on vain tämä kokoomushallitus joka koettaa vedättää minkä ehtii jostakin ihmeen syystä nyt meitä suomalaisia.
SE on rasismia se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina kun mamujen tekemisistä tai tekemättä jättämistä asioista ilmaisee mielipiteen on rasistin leima otsassa. Tämän myötä Suomessa alkaa kantaväestöllä olla mielipiteen ilmaisu oikeus mennyttä kauraa. Tämän ovat myös mamut huomanneet ja osaavat kyllä jo todella hyvin käyttää hyväkseen...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakas Perus Patelalainen, rasismia on tuo, että kutsut maahanmuuttajia mamuiksi, tai että leimaat koko väestöryhmän yhden henkilön tekemisistä. Väärin olisi myös leimata kaikki patelalaiset sinun puheitesi johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän maahan ei saada kyseenalaistamisen kulttuuria pystyyn niin kauan kuin Kataisen ja Urpilaisen hallitus on pystyssä. Suurin yksittäinen syy rasismin nousuun Suomessa on se, että sekä nykyinen että edellinen hallituksemme ajoivat ulkomaiden etuja Suomen edun sijasta. Täällä kiristetään vyötä samaan aikaan, kun raha virtaa Välimeren rantamille ja ulkomaiset rikolliskoplat ryöväävät mökkejä, asuntoja ja skimmaavat pankkikortteja, ja sitten pitäisi ihmetellä, miksi ulkomaalaisvastustus lisääntyy? Ei tarvitse olla sosiologian tohtori tietääkseen, että kun kurjuus kansalaisten keskuudessa kasvaa, niin muukalaiskammo lisääntyy lineaarisesti. Jos meillä olisi hallitus, joka pistäisi suomalaisten asiat suurimmalta osalta kuntoon, niin rasismi romahtaisi saman tien takaisin pelkästään uusnatsien ja muiden idioottien illanvietoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rasismikeskustelun puolesta? Hyvä, kun saadaan joku puolustamaan vihdoinkin myös saamelais- ja suomalaisväestöä. Suurin osa sosiaalisrasistisesta toiminnasta kohdistuu tällä hetkellä tavalliseen suomalaiseen ja saamelaiseen työväestöön ja heidän toimeentuloonsa.

Pieni, mutta suurisuinen kommunistinarsistien poppoo on jostain syystä ottanut tavalliset suomalaiset silmätikukseen ja koettaa rahastaa väärinkäyttäen sosiaalidemokraattista autonomiaamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä 24-7 rasismilässytys täyttää jo itsessään kiusaamisen merkit. Lopettakaa jo peen jauhaminen. Rasismi on pieni ongelma Suomessa, mitätön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mistähän mahtaa johtua rasismit?syyt pitäisi ottaa selville,miksi esim.kantaväestö katsoo "silmäkulmistaan".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image