Oulu

Veitsellä lyönyt sai ehdollista hätävarjelun liioittelusta

Oulu 23.11.2012 9:21
Kaleva

Oulun käräjäoikeus tuomitsi torstaina 21-vuotiaan oululaisnaisen hätävarjelun liioitteluna tehdystä pahoinpitelystä neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Naisen tapailema 22-vuotias oululaismies tuli naisen kotiin syksyllä 2011 humalassa eikä suostunut lähtemään pois naisen käskyistä huolimatta. Tilanne äityi käsirysyksi, ja mies väänsi naisen lattialle ja kuristi tätä.

Nainen löi tilanteessa miestä kolme kertaa hedelmäveitsellä olkapään alueelle.

Käräjäoikeuden mukaan nainen käytti enemmän väkivaltaa kuin hyökkäyksen torjumiseksi olisi ollut tarpeellista.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 60 vuorokauden ehdolliseen vankeuteen pahoinpitelystä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Ehkä naisen ei olisi tarvinnut lyödä kolmea kertaa, jos mies olisi jo kerrasta uskonut ja lähtenyt litomaan. Eikä hedelmäveitsi ole edes mikään raju ase. Eikä nainen tähdännyt silmiin tai sydämeen, vaan olkapäähän, eli yritti vain saada äijän lopettamaan. Liikaa vaadittu näköjään sekin, jopa oikeuslaitoksen mielestä. Uskomaton päätös, että uhrille annetaan itsepuolustuksesta kovempi tuomio kuin rikoksen tekijälle. No, minä en välitä Suomen hulluista laeista, jos joku käy minun kimppuuni aikomuksenaan tehdä pahaa. Saa kyllä tuta, että väärän akan valitsi... ja jos tulisi rangaistus, niin ylpeänä mainostaisin sitä, että minut tuomittiin rikoksen estämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

herra nimimerkki kun epäilee niin kovin mitä asiassa on tapahtunut,tuukko mun luo lukemaan pöytäkirjat niin saat tietää sen mikä sua kovasti vaivaa miten veitsi sattui olemaan lähellä?vasta kuule söin mikrossa ollutta makkaraa.. teilatkaapa sitten kun tiedätte faktat,mielipide on eri asia..mutta loukkaavaa nuin puhella kun ei mistään mitään tiedä.mielihyvin voit tulla lukemaan sen kun ei enää happea saa niin pakko jotain oli tehdä.. olen itsekin todella pahoillani koko hommasta,ja tuomio on yhtä lailla todella raskas ottaen huomioon puolustin sekä omaa että lapseni henkeä,ei enää inspaisi kuulla asiasta tietämättömien haukkuja päälle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkensä edestä pelätessä ei varmaan ajattele asioita samalla lailla kuin tuomarit pöydänsä ääressä . Puolustauminen on näköjään pahempi rikos kuin uhrin kimppuun hyökkääminen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rötestelijöiden hyysääminen ja lainsuoja on jo maantavan mukaista ja tulee näin jatkumaan. Tästä ovat vahvat näytöt sen jälkeen kun käräjäoikeuden lautamiehien määrä minimoitiin mitään sanomattomalle tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos puolustat itseäsi saat tuomion, jos annat itse kurinpalautusta rikolliselle saat tuomion, mutta saipas rikollinen edes kunnolla turpaansa. Lohdullista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko ollut mahdollista kirjoittaa tämäkin uutinen hieman tarkemmin kun kerran toimittajalla on käytössä pöytäkirjat. Miten esimerkiksi veitsi "ilmestyi" sopivasti naisen käteen kun tämä makasi maassa kuristettavana? Vai kävikö nainen tosiasiassa veitsi kädessä miehen kimppuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo mun olis pitäny varmaan mieluummi antaa tuon tyypin kuristaa mut mitä puolustaa omaa rauhaa ja lasta joka nukkui makkarissa,kun humalainen aggressiivinen tyyppi tuli väkisin kämppään riehumaan.. kiva ny olla tuomittuna siitä.. kiva tämä suomen oikeussysteemi..kiitos tukevista kommenteista teille..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käräjissä on aina tosi hyvä rauhassa analysoida sieltä pöydän äärestä, että kuinka iso hätä on henkilöllä ollut kun on kurkusta kuristettu. Kuristajalla on varmaan ollut siistit vaatteet, tukka kammattuna ja katumusilme kasvoilla. Niillä eväillä on ennenkin lautamiesten sydämet sulatettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rötösherrojen ja rikollisten luvattu maa, joiden toiminta on lailla turvattu. Ei tässä muuta johtopäätöstä voi tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsepuolustuksesta kaksi kertaa niin pitkä ehdonalainen kuin päällekarkauksesta. Halpa hinta siitä, että henki säilyi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin Suomessa, älä älä vaan tee mitään päällekäyvälle.... "kuristi"!!! Olisi vissiin pitänyt antaa kuristaa kuoliaaksi! niin ei olisi tullut tuomiota???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä muuta nainen olisi voinut tehdä , olisi kiva saada asiantuntevia neuvoja käräjätuomarilta . Suomessa ei saa puolustaa itseään eikä omaisuuttaan rosvojen ja muuten kaheleiden pitää vaan antaa toimia niinkuin ne itse haluaa , ja sitten vielä vähennetään poliiseja , vaikka ei niitä täällä syrjäkylällä ole näkynyt enää vuosiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uhri on syyllinen, teki mitä teki. Koulukiusatutkin on syyllisiä, ei niitä kukaan puolusta elleivät itse kykene puolustautumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis Suomen oikeuskäytännön mukaan päällekarkaustilanteessa pitäisi itse ottaa kaikessa rauhassa turpaansa ettei itseään puolustaessaan saa syytettä liian väkivaltaisesta käytöksestä? Ei oikein mahdu minun karvalakkiosaston oikeustajuun..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä oikeusvaltion irvikuva. Itseään täytyy saada puolustaa tarpeen mukaan. Jos kerran mies ei uskonut vähemmällä, niin nainen oli pakon edessä, mieshän olisi voinut vaikka tappaa naisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti oikeus katsoi näin olisi pitnäyt menetellä: nainen olisi olisi saatanut miehen varovasti ulos käsipuolesta ettei tulle mitään kolhuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi syytä oikeuslaitoksen julkisesti perustella aina nämä tapaukset, miksi rikoksen uhri saa kovemman tuomion, kuin sen tekijä. Jospa me tyhmätkin oppisimme sen jujun, joka tämän takana täytyy olla. Etteihän vain ole luisuttu siihen tilanteeseen, että tuomiot tulevat maksukyvyn ja -halun mukaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antoiko käräjäoikeus lausuntoa siitä mikä olisi ollut se sopiva määrä itsepuolustusta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäköhän olisi ollut käräjäoikeuden päättäjien mielestä sopiva keino itsensä puolustamiseen?

Suomi on valitettavasti luisumassa siihen, jossa kukaan ei auta sinua jos joku käy päälle ja itsekään et voi mitään tehdä koska muuten napsahtaa syytteitä uhrillekin. Täysin järjetöntä ja kestämätöntä touhua. Henkilökohtainen mielipiteeni on, että itseä, läheisiään sekä omaisuuttaan saa puolustaa keinoja kaihtamatta.

On kuitenkin hyökkääjän valinta hyökätäkkö vaiko ei. Uhrilla sen sijaan on harvemmin valinnanvaraa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

75
Sisäministeri vaatii uutta tulkintaa YK:n pakolaissopimuksesta – Haluaa estää rajan yli tapahtuvan hallitsemattoman maahantulon ja turvapaikanhaun
40
Vima hakeutuu konkurssiin – uusien vuokralaisten puuttuminen kiinteistöstä söi asiakasvirtoja
25
Ylitöillä korvataan tuhansia työntekijöitä teollisuudessa – "Äijät menevät loppuun, kun joka viikonloppu ruuvaavat"
23
Soinin luottamus säilyi, mutta jälkilöylyt jatkuvat – keskustalla keitti yli kokoomuksen "kestämätön toiminta"
19
Kärppien ilta venyi voittomaalikisaan Mikkelissä, Pyörälällä kolmen maalin peli – katso kooste ottelusta
13
Kommentti: Kansalaisuuden saa vain, jos suostuu paiskaamaan kättä virkamiehen kanssa – kättelemisestä tuli Tanskassa poliittinen kiistakysymys
13
Pohjois-Pohjanmaalla varaudutaan voimistuvaan tuuleen ja sen aiheuttamiin vahinkoihin – palomestari kehottaa tarkastamaan veneiden kiinnitykset

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa lounaistuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa paikoin 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- ja Keski-Lapissa etelätuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

165 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Dilemma on sama kuin tilanteessa jossa köyhä saa ruuan ilmaiseksi ja muut maksavat siitä 10 euroa. Hyvän taloudellisen t... Lue lisää...
Holy s

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image