Oulu

Vectoramassa lanitetaan yötä päivää - katso kuvia

Verkkopelitapahtuma Vectorama järjestetään tänä vuonna Rajakylän koululla. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 8.6.2013 19:32 | Päivitetty 8.6.2013 21:37
Kaleva

Verkkopelitapahtuma Vectorama valloitti tänä viikonloppuna Rajakylän koulun. Kaikki 255 konepaikkaa myytiin jo ennen tapahtuman alkua.

Koulun liikuntasalissa on lanitettu torstaista asti. Innokkaimmat pelaajat ovat uhanneet pysyä valveilla koko tapahtuman ajan. Energiajuomaa siis kuluu. Lähes jokaisen keskusyksikön päällä on kasa punahopeisia tölkkejä.

Tämän vuoden tapahtumassa pelataan etenkin League of Legends -nimistä peliä. Parhaat pelaajat osallistuvat turnaukseen, jonka voittaja ottaa mittaa Kokkolan lanien voittajasta. Kokkolassa järjestetään samaan aikaan Urbanlan-tapahtuma.

Salin ulkopuolella ollaan kuin sillit purkissa. Käytävän varrelle on ripoteltu eineksien lämmityspiste, kioski ja useita pelipaikkoja.

Kioskin kautta voi hoitaa näppärästi pitsatilaukset. Kenenkään ei siten tarvitse nähdä ulkoilmaa kertaakaan pitkän viikonlopun aikana.

Aiempaa enemmän tyttöjä

Koneiden ääressä on varsin nuorta porukkaa, sillä osallistujien keski-ikä on 16 vuotta. Vanhin osallistuja on noin 40-vuotias.

Tänä vuonna pelaamassa on jopa parikymmentä tyttöä, mikä on selvästi enemmän kuin aiempina vuosina.

Vectoramaa on järjestetty vuodesta 2000 lähtien. Se on Pohjois-Suomen suurin verkkopelitapahtuma.

Lue lisää 09.06.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

"Kioskin kautta voi hoitaa näppärästi pitsatilaukset. Kenenkään ei siten tarvitse nähdä ulkoilmaa kertaakaan pitkän viikonlopun aikana."

Repesin ääneen, voi näitä nykyajan nuoria :D.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se televisiosta tulevien hömppäohjelmien vahtaaminen ja tilapäivitysten postaaminen facebookiin on paljon järkevämpää kuin pelien pelaaminen. Arvoitus: missä edellä mainituista aktiviteeteista tarvitset aivoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kuulkaas mummot ja papat, tämä on sitä nykyaikaa. Huomatkaa lehtiartikkelistakin, että toimittajan sävy ei ole lainkaan paheksuva. Yleensähän pelaaminen on sitten maltillisempaa ja nämä tapahtumat ovat sen pari kertaa vuodessa. Tietokoneen ja näytön raahaaminen yhteen tilaan on aika haasteellista ja vaatii erikoisjärjestelyjä, joten siksi näin.

Tietokoneella pelaaminen antaa nuorelle paljon mahdollisuuksia oppia kieltä, kulttuuria, vuorovaikutustaitoa, yhdessä toimimista, sosiaalisuutta. Pelit ovat kuin kirja tai elokuva, mutta siihen pystyy eläytymään ja uppoamaan vielä paremmin. Riippuu tietysti paljon, minkälaisia pelejä pelaa.

Tiedättekös, että "nörtti"pojasta tai -tytöstä saa myös hyvän puolison. Ei ole alkoholi-, väkivalta- tai uskottomuusongelmia ja tietokoneosaajan työmarkkinanäkymät ovat erittäin hyvät. :)

Ei passaa tuomita muiden ihmisten ajanviettoa. Toiset vetää tuutin täydeltä interaktiivista audiovisuaalista viihdettä kun toiset nakertaa kiikkustuolissa korppuja ja kuuntelee kaappikellon tikitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iloinen poikamme tuli kotiin ja kertoi että oli paras tapahtuma missä on pitkiin aikoihin ollut. Mukavia uusia kavereita oli saanut ja kivoja peliturnauksia oli ollut. Patja oli mukana ja nukkui jopa 8 tuntia yöllä. Energiajuomaa ei urheiluhenkinen poikamme suostu juomaan. Pitsa ja kokis rittää. Suihkussa käynti mahdollisuus oli hyvin järjestetty. Hyvä että järjestetään myös tämän tyyppisiä tapahtumia jossa nuoret saavat kokoontua siistiin ja turvalliseen tilaan yhteisen teeman merkeissä. Aina ei tarvitse olla kilpailemassa urheilusuorituksissa saavuttaakseen ykkössijan jossain lajissa ja jossa yksilö asetetaan paremmuusjärjestykseen sen perusteella. Isot kiitokset Oulun kaupungin nuorisopalvelulle ja Vector-suomen verkkopeliyhdistykselle!
ps. samaa mieltä nimerkin M kanssa :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyväpäivä tuollaseen en kyllä lastani päästäis sairasta nököttämistä koneella ja vielä kesällä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se kesä eroaa talvesta että pitäisi pihalle lähteä? Onko lapsillasi etuoikeus istua sisällä talvisin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh heh, 255 nörttiä sullottu samaan huoneeseen viikonlopuksi valvomaan ja vetämään energiajuomaa ja pizzaa.
Voihan siellä p haista, nämähän ei yleensä jaksa edes suihkussa käydä. Ei muuta kuin onnea valitsemallenne
uralle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, pistää miettimään tämä nykyaika. Ennen sentään viikonloppuun kuului grilliruokaa yöllä, viinaa ja kaljaa, ulkosalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava tapahtuma! Koneen äärellä aikaa viettävät nuoret pääsevät tapaamaan samanhenkisiä ihmisiä ja viettämään aikaa yhdessä pelaillen ja hengaillen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haloo, ei vaikuta kovin terveeltä. Juodaan energiajuomaa, valvotaan monta vrk:tta ja tuijotetaan ruutua. En antaisi oman lasen mennä tuollaiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, olisihan paljon parempi, jos nuokin ipanat olisivat kaupungilla örisemässä ja siideriä kittaamassa tai kotosalla passiivesti television "laatutarjontaa" töllöttämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mistäpä noistakaan tietää mitä siellä nautitaan energiajuomien ohessa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, yleensähän ihmiset arvioivat tällaisia tapahtumia sen perusteella mitä siellä itse tekisivät tai miten aikaansa viettivät omassa nuoruudessaan. Kommentista näkee selvästi ettei kirjoittajalla (siis jj:llä) ole mitään havaintoa siitä mitä nykypeleissä vaaidtaan jotta niissä pystyy pärjäämään huippujen tasolla. Siinä nimittäin alkaa nopeasti jo yksikin kalja laskemaan tasoa (esim. hidastuvien reaktioaikojen takia) niin paljon ettei kannata edes osallistua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
24
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image