Oulu

Väyrynen keräsi viidesosan äänistä Yli-Iissä, Niinistöön luotettiin erityisesti Met­so­kan­kaal­la ja Ritaharjussa

Paavo Väyrysen kannatus oli vahvaa Oulun reuna-alueilla. Sauli Niinistöä kannatettiin erityisesti uudehkoissa lähiöissä.
Oulu 28.1.2018 21:55 | Päivitetty 28.1.2018 23:08
Kaleva

Presidentinvaalien ehdokkaiden suosio vaihteli selvästi Oulun kaupungin äänestysalueiden kesken.

Vaalien voittajaa Sauli Niinistöä äänestettiin eniten Metsokankaalla, jossa hänen kannatuksensa oli 69 prosenttia. Muutenkin Niinistön kannatus oli vahvaa. Ritaharjussa hän sai 65,2 ja Saarelassa 65 prosenttia. Vain Kaijonharjun, Ylikiimingin, Koskikeskuksen ja Yli-Iin äänestysalueilla Niinistön suosio jäi alle 50:een prosenttiin.

Vaaleissa toiseksi tullut Pekka Haavisto keräsi seitsemällä äänestysalueella yli 20 prosenttia. Vahvinta kannatus oli Koskikeskuksessa, 25,3 prosenttia. Muita Haaviston tukialueita olivat Linnanmaa, Nuottasaari, Vaara, Kaijonharju, Höyhtyä ja Toppilansaari.

Äänestysalueittain tarkasteltuna Paavo Väyrynen keräsi kovimmat prosentit Yli-Iissä, jossa hän sai yli 20 prosenttia äänistä. Myös Ylikiimingissä Väyrysen suosio oli vankkaa, jossa hän keräsi 18,8 prosenttia.

Keskustan Matti Vanhanen kannatus oli vahvaa samoilla seuduilla. Hän sai Yli-Iissä 18,2 prosentin kannatuksen. Yli-Iin lisäksi Vanhanen sai yli kymmenen prosenttia äänestysalueen äänistä Huttukylässä, Ylikiimingissä, Alakylässä ja Oulunsalossa.

Perussuomalaisten Laura Huhtasaaren kannatus oli vankinta Hiirosessa, jossa kannatus nousi 9,6 prosenttiin. Myös Alakylä, Jääli ja Rajakylä olivat Huhtasaaren vahvimpia tukialueita Oulussa. Kaikissa niissä perussuomalaisten ehdokas sai vähintään yhdeksän prosenttia.

Vasemmistoliiton Merja Kyllöstä ja SDP:n Tuula Haataista kannatettiin eniten Martinniemessä. Kyllönen keräsi siellä 9,8 prosenttia ja Haatainen 3,5 prosenttia äänistä.

Nils Torvaldsilla oli prosentuaalisesti eniten tukijoita Linnamaalla, jonka äänestysalueella hän sai kaksi prosenttia äänistä.

Äänestysprosentti oli Oulussa 68,5 ja koko maassa 69,9.

Äänten jakauma Oulussa.

Katso, miten presidenttiehdokkaita äänestettiin Oulun eri äänestysalueilla (pdf).

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

On tyylitajuttomuutta arvostella ihmisten äänestyksiä kuten tällä palstalla tehdään. Jokaisella on yksi ääni ja hän saa sen antaa kenelle haluaa. Paavo tässä sai paljon ääniä pohjoispohjalaisilta, koska pystyi argumentoimaan parhaiten, mikä on Suomen tilanne tällä hetkellä. Hän on Euroopan parlamentissa ja on ollut monen hallituksen ministeri ja kokemusta on todella paljon.

Niinistö oli näissä kekkereissä toinen varteenotettava ehdokas. Muut olivat täysin ulkokehällä. Suomi sai nyt sen, kenet kansa äänesti eli Niinistön ja eihän se kovin mönkään mennyt. Niinistö osaa pohtia asioita ja haastaa varmaankin keskusteluissa muiden maiden poliitikot oikein hyvin. Menestystä tehtävän suorittamiseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Suomi sai koko kansan presidentin! Sauli oli suosituin ehdokas jokaisessa Suomen kunnassa. Tämä oli demokratian voitto ja säästimme samalla valtion varoja turhalta toiselta kierrokselta.
Olen myös iloinen siitä, että Laura Huhtasaari kepitti Änkyrä-Paavon, joka lateli koko vaalikiertueen ajan muunneltuja totuuksia, jotka ihme kyllä, vetosi pieneen osaan kansalaisista. Ei Paavo kuitenkaan tempuillaan Truppia voittanut. Sauli oli ansaitusti ykkönen, onnittelut Saulille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo Väyrysen Oulun seudulta ja muualta Pohjois-Suomesta on käsittämätöntä.

71-vuotias mies monine sairauksineen, olkoonkin että on kokenut poliitikko, saa jopa joka kymmenennen äänen Oulusta! Väyrynen on yhä keskustapuolueen jäsen eikä aio erota, eikä häntä uskalleta erottaa. Väyrysen annetaan tehdä mitä tahtoo. Nyt mies on EU:ssa, mutta aikoo palata eduskuntaan. Mitä kaikkea äänestäjät mieheltä hyväksyvät.

Väyrysen saama äänimäärä on käsittämätön ja kertoo pohjoissuomalaisten tyylitajuttomuudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No onhan Niinistökin seitsemissä kymmenissä ja sai yli 60% äänistä. Eipä tuota ikää voi pelkästään Väyrysen kohdalla pitää ongelmana. Väyrysellä on kyllä mielipiteitä, joten hän jakaa kansaa selvästi enemmän kuin kaikkien kaveri Niinistö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat siis venäjän propapagandan mielipiteitä niitä väyrynen on aina ajanut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistökin täyttää 70-vuotta tänä vuonna.Kauden lopussa 75-vuotias.Mikä tässä on käsittämätöntä ja tyylitajuttomuutta? Onnea vaan Paavolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

PROTESTIÄÄNIÄ

Jo aikoja sitten oli selvää, että Niinistö voittaa.

Täällä syrjityillä alueilla ei haluttu äänestää Keskustan Vanhasta Sipilän kyykytyspolitiikan vuoksi.

Haavistoa ei äänestetä täälläpäin parinkaan syyn takia. Eikä Huhtasaarta. Muut niin marginaalissa, että hukkaan menisi protestiäänikin..

Suvussa ja lähipiirissä sovittiin protestista. Ja sehän toimi. On huomioitu!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tietysti Ritaharjussa ja Metsokankaalla ollaan kokoomuksen kannattajia. Kun on "velka volvo" pihassa ja puoli milliä asuntolainaa niin ollaan niin porvareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo pienellä budjetilla lyhyessä ajassa keräsi enemmän kannatusta kuin Vanhanen ilman puoluekoneiston tukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koskela se vain edelleen on eniten Oulussa vasemmalle kallellaan. Mutta pientä on kallistelu sielläkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs on on Kastelli ja Ranta-Kastelli listasta? Eikös nämä alueet kuulukkaan Ouluun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa tulos pienellä budjetilla lyhyessä ajassa.
EI ollut miljonäärivuorineuvosten miljoonia , taloustutkimusten manipuloituja gallupmainoskampanjaa eikä puoluekoneiston vetoavina Paavolla.
Silti lyhyessä ajassa sai laajan kannatuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä paavon kannattee mennä sinne jalasmökkiin vähäksi aikaa murjottaan ja ottas mukaan vanhasen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on paavon touhu on niin noloa ja typerää leikkiä, sillä nämä pressanvaalien tulokset kertoi jo kaiken, eikä mies ymmärrä vieläkään, että se juna meni jo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt täytyy muistaa, että moni äänesti valtion rahaa säästääkseen Niinistöä, vaikka olisi tasaisemmissa vaaleissa äänestänyt omiaan. Lähinnä änkyräehdokkaiden äänestäjät toimivat aatteensa mukaisesti, mikä nosti heidät sijoilla 3 ja 4. Liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei tule tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo on onnistunut valitsemaan omiksi agendoikseen ideat, jotka ovat laskussa: EU:n vastustaminen ja Venäjän mielistely.

Markan suutari tekee itselle viiden markan vahingon.

Ei mene jatkossakaan jatkoon...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

22:50
Ukrainan presidentiksi nouseva Volodymyr Zelenskyi on oligarkin tukema näyttelijä ja yrittäjä
22:43
Pikkuleijonien taival MM-mitalipeleihin mutkistui entisestään – tappioputki kolme ottelua
21:41
Kalevalan Aino on nähty uhrina ja kuuliaisena sisarena, kirjailija Tiina Piilola näkee hahmon toisin – "Tällaiset tulkinnat kuulostavat nykynaisen korviin älyttömiltä"
21:14
Volodymyr Zelenskyi on voittamassa Ukrainan presidentinvaalit murskaluvuin – presidentti Poroshenko on tunnustanut tappionsa
20:51
Ensi viikolla ilmassa on kesän tuntua: Aurinko paistaa, lämpötilat nousevat Oulussa noin 16 asteeseen – "Lämpötilat selvästi tavallista korkeampia"
20:02
Tuntematon mies pahoinpiteli alaikäistä tyttöä Pudasjärvellä, Rukalla pahoinpitelyn uhriksi joutui eteläsuomalainen mies
19:51
Mies kelkkaili Pudasjärvellä pelkkä pyyhe päällään ja putosi kelkan kyydistä – puhalsi 1,9 promillea
89
Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "Osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"
41
Isot ja pienet jäähyt värittivät Kärppien ja HPK:n finaaliavausta – Ulosajoon johtaneen taklauksen alle jäänyt Michal Kristof:” Vähän tuli verta, mutta tällaisia nämä pudotuspelit ovat”
28
Japanilaiset tulivat vain saunaan, eritoten savusauna sai suuren arvostuksen – Tuleeko Kuusamosta nousevan auringon saunamekka?
19
Pääsiäiskokko palaa taas lankalauantaina Oulun Lammassaaressa – parhaimmillaan kokon loimua on seurannut parikin tuhatta ihmistä
15
Syömäsä: Ideaparkin Chef’s Salad, Kebab & Pizzassa saa rahalle vastinetta – lounalla saa syödä mahan täydeltä
11
Reissusa: Sveitsissä Skier's Haute Routella edetään suksilla laskien ja skinnaten upeassa maisemassa
9
Sri Lankassa kahdeksan räjähdystä hotelleissa ja kirkkojen jumalanpalveluksissa – lähes 200 kuollut ja useita satoja haavoittunut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Perintövero pois!

ainakin tuli selväksi minkä aatteen mies olet ei muuta kun muutat pohjois koreaaan siellä valtio omistaa kaiken oikea pa... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image