Oulu

Vas­taa­not­to­kes­kuk­sen toiminta laajenee Pudasjärvellä

Oulu 4.12.2009 9:13
Heikki Ketola
Pudasjärven kaupunki vuokraa vanhusten laitosyksikkönä toimineen Helmikodin Oulun vastaanottokeskukselle ensi vuoden alusta alkaen. Kaupunginhallitus päätti asiasta keskiviikkona.

Helmikodin tilojen käyttöönotolla mahdollistetaan nykyistä joustavampi ja laajempi turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminta. Tiloihin voidaan sijoittaa sekä aikuisia että ilman huoltajaa saapuvia alaikäisiä. Toimintaan voidaan sisällyttää myös tukiasumista ja ryhmäkotitoimintaa.

Toistaiseksi Pudasjärvelle ei ole sijoitettu aikuisia turvapaikanhakijoita.

Kaupunginjohtaja Kaarina Daavittila kertoo, että Rimminkankaan oppilasasuntolassa tällä hetkellä olevan vastaanottokeskuksen tilat toimivat jatkossa valmiustiloina, jotka voidaan ottaa käyttöön tilanteen niin vaatiessa.

Helmikodin vuokraamista Oulun vastaanottokeskukselle esitti sisäasianministeriön maahanmuutto-osasto. Vuokra tulee olemaan 22 000 euroa kuukaudessa.

Vastaanottotoiminta aloitettiin Pudasjärvellä Oulun vastaanottokeskuksen alaisuudessa vuosi sitten. Keskuksessa asuu nyt 50-60 alaikäistä turvapaikanhakijaa.

"Heistä muutamat ovat saaneet jo oleskeluluvan ja ovat jäämässä asumaan Pudasjärvelle, koska ovat tukiasumisaikanaan alkaneet kotiutua paikkakunnalle ja kokevat täällä olonsa turvalliseksi", Daavittila sanoo.

Rimminkankaan yksikön kuukausivuokra on 11 400 euroa. Tilojen ollessa tyhjinä valmiustiloina vuokra on kaupunginhallituksen päätöksen mukaan 1 300 euroa.

Vastaanottokeskus työllistää Pudasjärvellä nyt 19 henkilöä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Kumpi ompi parempi: ne 19 työpaikkaa Pudasjärvellä valtion rahoin vai jossain muualla valtion rahoin? Samoista veroista ne maksetaan. Turviksia ei tänne haeta, vaan kaikkien tulevien osalta asia tutkitaan. Odotusajan kulut on vain hyväksyttävä ja siten parempi, että näkyy tulona täällä pohjoisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kaikkihan ovat viattomina syntyneet tähän maailmaan. " Ja kaikki rajat ovat turhia, eiväthän taivaan vapaat linnutkaan niistä välitä! Tänne vaan kaikki, ihan kaikki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko vieraan kulttuurin hyväksyminen niin paha asia? Eikö meille kaikille pitäisi löytyä turvallinen paikka maailmasta ja eikö työllistäminen ole parempi vaihtoehto kuin suoraan rahatukuilla avustaminen. Tässähän avustetaan nyt kahdella tavalla ja kaikki saavat hyödyn ja välillisesti hyöty siirty hyvin monelle työllistyneen ympäristöön ja yhteiskuntaan. Olemmeko itsepäinen Suomi vai Itsenäinen Suomi? Kaikkihan ovat viattomina syntyneet tähän maailmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sieltä on maahanmuuttajilla kova homma kävellä kylille palloilemaan. :) Hyvähyvä! Parempi se hometalokin on kuin joku Irakin slummi. Ja täysi ylläpito... ja rahaa kouraan... kateeksi ihan käypi. Ketuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Vastaanottokeskus työllistää Pudasjärvellä nyt 19 henkilöä."

Tämä ilmeisesti mainittiin uutisen lopussa, jotta lukijalle jäisi käsitys siitä kuinka hieno ja mahtava juttu tämä on, työpaikkoja! Elvytystä!

Mutta arvatkaapa kuka näiden 19 ihmisen palkat lopulta maksaa? Ei, se ei ole "valtio", vaan aidot veronmaksajat eli yksityisen sektorin työntekijät ja yritykset. Näitä työpaikkoja ei myöskään olisi olemassakaan, jos Suomessa olisi järkevä maahanmuuttopolitiikka.

19 ihmisen kustannukset sivukuluineen lienevät jossain 600 tuhannen ja miljoonan euron välissä, keskituloinen maksaa veroja kymppitonnin vuodessa eli työntekijöiden kustannuksien kattamiseen tarvitaan vain 60-100 yksityisen sektorin työntekijän kaikki verot! Onko esim. Pudasjärvellä edes sataa aitoa yksityisen sektorin työpaikkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis hei haloo, tossa nyt ei oo enää päätä ei häntää!!! Pitäs hoitaa eka pudiksen asiat kuntoon ennenkä otetaan muita asukkaita tähän pitäjään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helmikodin asukkaathan muuttavat keskustaan sinnehä on rakennettu uusia tiloja terveyskeskuksen taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanhukset myydään huutolaisina vähimmällä ottaville ihan Oulun tapaan. Sama systeemi kuin 1800-luvulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin kyllä sinne voijaan maahanmuuttajia asuttaa vaikka on hometta on aikoihin eletty päättäjät ottakaa järki käteen elekää olko Kaarinan tossun alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:00
Muistatko sähäkät kasarikikkarat? Permanentit tekivät taas paluun, mutta moni asia on nyt toisin, sanovat kampaajakonkarit Tilaajille
7:00
Suomen viimeaikaista jätepolitiikkaa ja -lainsäädäntöä ei voi pitää onnistuneena Lukijalta
7:00
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
7:00
Muhoslaisen Benjam Myllyselän oppilaat haastoivat maailman johtajat ilmastoasioista jo vuosikymmeniä sitten – "Mitä suurempi viskaali, sen paremmin ne ottavat lasten yhteydenotot huomioon" Tilaajille
7:00
Valmennuskursseja markkinoidaan pian jo yläkoululaisille – yksityisopetus lisääntyy, mutta aasialainen pikkulasten koulutus on vielä kaukana Tilaajille
6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
23
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
15
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
14
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
6
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Kysyimme, kuinka vanha passi kelpaa tunnistukseen uutta passia tai henkilökorttia noutaessa – "Tässä on asiamiehellä tapahtunut valitettava virhe"
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
4
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Töistä hautaan, no kukin tavallaan. Lue lisää...
Kx

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image