Oulu

Va­sem­mis­to­liit­to haluaa tuplata kan­san­edus­ta­ja­mää­rän Oulun vaalipiirissä – kampanja jalkautuu lähiöihin, jossa jaetaan hernekeittoa ja makkaraa

Kansanedustajaehdokas Olli Kohonen halusi ottaa selfien kansanedustaja Hanna Sarkkisen kanssa lauantaina vasemmistoliiton Oulun kunnallisjärjestön eduskuntavaalikampanjan avaustilaisuudessa lauantaina. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 9.2.2019 18:12
Antti Ervasti

Vasemmistoliitto lähtee Oulun vaalipiirissä liikkeelle kovalla tavoitteella: tarkoitus olisi ottaa kevään vaaleissa neljä kansanedustajan paikkaa, kun nyt puolueella on eduskunnassa kaksi kansanedustajaa.

Puolueen Oulun kunnallisjärjestö avasi lauantaina eduskuntavaalikampanjansa Oulussa ravintola H2O:ssa keskustassa.

Vasemmistoliiton Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja ja itsekin ehdolla oleva Olli Kohonen ei pidä tavoitetta lainkaan mahdottomana.

– Meillä on tosi hyvä ehdokaslista: Kansanedustaja Hanna Sarkkinen sai viime vaaleissa 10 000 ääntä, ja hänen poliittinen uransa on siitä vain vahvistunut. Onhan meillä ex-kansanedustajat Anne Huotari ja Risto Kalliorinne sekä muutenkin erittäin toimiva kokonaisuus ehdokkaista. Myös Kainuussa on vahva lista.

Kohonen kertoo, että Vasemmistoliiton eduskuntavaalikampanja tulee näkymään Oulun seudulla monin eri tavoin ja huipentuu loppua kohti. Yksi kampanjoinnin tapa on jalkautua Oulun lähiöihin kansan pariin jakamaan makkaraa ja hernekeittoa.

Lue lisää 10.02.2019 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (116)

miksi äänestää vasemmisto kun meille ei ole mitään hyötyä näistä ainoastaan haittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suvi-Anne Siimeksen, Paavo Arhinmäen jaYrjö Raution esiintymisen tuloksena Vasemmistoliitto tulee entisestään näivettymään. Lii Anderssonin suuri suu, röyhkeys ja leveä hymy ei pidemmän päälle toimi. Toivomme kunnon työläispolitiikkaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistoliitto, on omalla vihreitä apinoivalla politiikallaan itse hukannut työväestön. Vasureista on tullut maailmanparantajia, jotka pyrkivät vetoamaan erilaisiin vähemmistöryhmiin, unohtaen hiljaisen duunarienemmistön joka kannattaa perinteisiä arvoja, vasemmistoliitolta todella puuttuu se perinteinen imago johon perusduunari aiemmin samastui.

Vasemmistoliiton nykyinen imago on liikaa maailmoja syleilevä unohtaen tavallisen suomalaisen arkihuolineen, vasemmisto ei ole enää kansalaisten asialla, kansakunnan puolella, vaan tavallisia kansalaisia vastaan.

Vasemmisto haluaa mädättää Suomen sisältäpäin, jotta suomalaiset eivät kykenisi puolustamaan maataan, kulttuuriaan ja omaa kansaansa.

Koska vasemmisto ei aja enää kansojen itsemääräämisoikeutta, vaan kansojen itsemääräämisoikeuden menettämistä "rajat auki" politiikan myötä, vasemmisto on äänekkäin ryhmä joka vaatii vapaata liikkuvuutta ja kansallisvaltioiden poistamista. Sen sijaan että vasemmisto olisi alkanut puolustamaan omien etujensa turvaajia ja edellytyksiä - kansallisvaltiota ja kansallisia rajoja - on vasemmisto hurahtanut ns. punavihreyteen, johon kansainvälisyys, kansallisvaltiovastaisuus ja antikansallisuus kuuluvat vahvana elementtinä.

Sen sijaan että olisi mietitty, miten rajoittaa tai ainakin hidastaa globalisaatiota - maailman yhdentymistä ja sitä seuraavaa suurpääoman ylivaltaa - ollaankin kamppailtu sen eteen, että miten tehokkaimmin kustaisiin omaan nilkkaan. Vasemmistossa on pikemminkin pyritty heikentämään kansallisvaltioiden valtaa ja kansallisia kulttuurieroja, joiden varaan kuitenkin eri maissa on voitu rakentaa sen ryhmähenki ja kollektiivinen me-tietoisuus, ja koko sen kansanyhteisöllisyys eli kansansolidaarisuus, jonka muodostamassa suojakuplassa viime kädessä koko hyvinvointivaltio sekä työväenliikkeen poliittinen valta on pyörinyt.

Että ei jatkoon jo yllämainitun takia, puhumattakaan kaikesta muusta hötöstä. Vasemmisto on hylännyt työväestön, suomen ja suomalaisuuden puolustamisen jo ajat sitten (muuten paitsi rahalähteenä).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ääni menee täysin hukkaan sirpalepuolueen ehdokasta äänestettäessä. Tällä puolueella ei ole nykyään enää mitään "väriä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aate, niinpä niin tuhlataan toisten, valtion ja vielä muittenkin rahat jotka erehtyvät mukaan ja sitten syytetään kapitalistia tästäkin . Näihän se toimii ja
niin , vihonviimeiset luuserit äänestää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hernekeittoa ja makkaraa? Onko Auran sinappia? Ja juomaksi on? Yhtä epämääräistä, kuin koko kommareiden porukka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs vanha yrityspamppu sanoi että yrityksessä kommunistin kanssa pärjää aina, mutta sosiaalidemokraatit vetävät firmat nurin byrokratialla.
Kommunisti sanoo: maksa lisää, yrittäjä sanoo en. Sitten aikansa väännettyään päästään kompromissiin ja hommat jatkuu hyvillä mielin.
Sosiaalidemokraatti sen sijaan keksii kaikenlaisia pikku lisävaipaita ja lisiä ja sitä ja tätä ja tuota, josta kaikesta palkanmaksajan täytyy tehdä helvetillisiä laskutoimituksia. Siihenpä se aika sitten meneekin. Toivottavasti vassarit pesee SDP:n mennen tullen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyiselläänkin on kaksi paikkaa liikaa ja neljä paikkaa olisi tietty neljä paikkaa liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmisto kannattaa sosialistista talousjärjestelmää , teoriassa ja käytännössä on kiistattomasti todettu
sosialistisen talousjärjestelmän toimimattomuus ja käyttökelvottomuus ,äänestämällä vasureita ,et tule petetyksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saat varmasti vastauksen nopeammin kun kysyt suoraan Vasemmistoliiton edustajalla, etkä pelkästään huutele Kalevan artikkelin kommenttiosiolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noinko anarkistilla meni tunteisiin asiallinen kysymys? Olette siinä hauskoja, että koskaan ette kykene asialliseen keskusteluun, johtuuko se sivistymättömyydestä, vai synnynnäisestä lahjasta, tiedä sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunturin takana emme muistaneetkaan tuota "Sanning" kysymää ryhmää, hyvä kun otti esille. Se toinen (myös vastenmielinen) äärilaita on kyllä ollut mediassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En äänestä persuja,en kokkareita ,en kepua,en sinisiä enkä ainakaan vihreitä joten ainoa vaihto ehto on Vasemmisto! Kähmiät hypätkää vaikka Merikoskeen sillä muuhun teistä ei OLE!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuitenkaan vasemmisto ei vaaleissa tule saamaan lisäpaikkoja eli täysin takiaispuolueena menee.
Kymmenen vuoden aikana ainoa teko mikä on tuonut vasemmiston framille on arhinkäen jurrisekoilut ja siinä saavutukset politiikan saralta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestän Vasemmistoliitoa, koska heillä on kaikista ahkerimmat ja luotettavimman ehdokkaat. Valtuustoissa he osallistuvat seminaareihin ja hoitavat sovitusti heille annetut tehtävät. He ovat fiksuja. Heillä löytyy asiantuntevuutta ja empatiaa. He eivät osallistu "hyvävelijärjestöihin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsopas minkä värisiä poliitikkoja on Tradekan, terveysbisneyhtiöiden ja vuokra-asuntoyhtiöiden johtopaikoilla. Aivan oikein, punaisia! Oisko nämä sitten "punasiskojärjestöjä" vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama juttu kaikissa puolueissa ,työkalu jolla herrahissi toimii ,aatteista ei hajuakaan .
Vasemmistoliiton taannoinen puheenjohtaja siirtyi kapitalismin komeimman linnoituksen lobbariksi ,
Suvi-Anne lääketeollisuusliittoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa kommenteista osuu oikeaan minunkin mielestä, vasemmistoa ei enään ole eikä työväenliikettä. On vain joukko opiskelevia nuoria jotka ovat irtautuneet niistä arvoista jotka vasemmistolle kuului. Näiden arvojen tilalle ovat tulleet ulkomaalaisten terveiden aikuisten paapominen ja leikkiminen humanismilla. Myös tällaiset maailman saastumisskenaariot miellyttää heitä koska niihin ei saa todellista tartuntapintaa eikä varmuutta. Samalla sälytetään taakka vähempiosaisten niiskaan kun leikkaukset ja maksut kohdistuvat ankarammin juuri heihin. Mehän tiedämme pakolaisvirran laskun joka on miljardeja markkoja, samalla ollaan myös sotehankkeissa jotka vievät vanhuksilta elinarvoisen loppuelämän, lasku tästä kaikesta on langennut työttömien, edunsaajien ja kaikkien vähempiosaisten niskaan, kiitos näistä kuuluu myös niinsanotulle vasemmistolle

Todellista vasemmistoa ei enään ole on vain enemmän tai vähemmän oikeistolaisia toimijoita. Olemme jo samassa tilanteessa kuin USA, puolueet voitaisiin yhdistää kahteen pääpuolueeseen jotka kummatkin mielestäni ovat äärioikeistolaisia. Äänestys tulee putoamaan jos näissä vaaleissa lähelle 50% ja siittä vain alenemaan vuosisadan puoliväliin mennessä. Vaihtoehdot ovat vain paperille. En toki kehoita ketään olemasta äänestämättä mutta ajattelevalle ja politiikkaa seuraavalle se tule olemaa tosi vaikeaa, ketä äänestää kun kaikki ovat samaa pataa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (116)

Uutisvirta

12:03
Kärpät jatkaa tyylilleen uskollisena, ketjut täysin uuteen kuosiin kolmanteen liigafinaaliin – Manner: ” Haemme muutoksilla kollektiivista draivia” Tilaajille
11:51
VR voitti Tampereen ratikkakilpailun – liikenne alkaa vuonna 2021
11:17
Ruotsalaispoliitikon asumisesta taas kohu – oli kirjoilla äitinsä luona ja nosti korvauksia perheensä asunnosta
11:14
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10:58
Kainuun soten alueelta löydetty tavallista laajemmin VRE-bakteeria – seulonnoissa 25 löydöstä
10:51
Pesäpallo tuli Nivalan ykköspaikalle, kaupungissa viritellään uuden kentän myötä pesisbuumia – Kempeleen Kiri polkaisee kauden käyntiin Nivalassa Sotkamon Jymyä vastaan
10:33
Neuvottelut: Venäjän Putin ja Pohjois-Korean Kim yrittävät vakauttaa tilannetta Korean niemimaalla
37
Kiinnostus aurinkoenergiaan kasvaa, mutta kunnianhimoisten tavoitteiden toteutuminen epäilyttää – "Ilmastoteko se varmaan meille on"
36
Oikeusministeriön vaalijohtaja ei muista Oulun ennakkoäänestyspaikalla sattunutta vastaavaa virhettä – Seurauksena ainakin lain tulkinnan tähdentäminen vaalivirkailijoille
22
Harkimo: "Harkitsemme Liike Nytin rekisteröimistä puolueeksi" – Yhden edustajan puolue saisi valtiolta tukea 148 175 euroa vuodessa
20
Oulun rakennusvalvonta lisää vuorovaikutusta arkkitehtuurimatkoilla ja aamukahveilla – katso esittelyvideo oululaisesta kulttuuriympäristöstä
14
Jo lähes miljoona suomalaista täydensi viime vuonna veroilmoitustaan verkossa – Nämä asiat pitää ilmoittaa itse
13
Kauppuri 5 lopettaa Tampereen ravintolan: "Kiitokset kaikille, oli kivvaa" – ravintola ehti olla auki vuoden päivät
10
Osa europarlamenttiin pyrkivistä kansanedustajista on vain keräämässä ääniä puolueelle – Asiantuntijan mielestä se on epärehellistä, mutta samaa tapahtuu ympäri Eurooppaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kommunismi on luonnollinen tapa toimia

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi eläkekatto on Suomessa tientynlainen tabu?

Siten, että pienituloisen työuransa aikana kartuttama euromääräinen eläkekassa ei riitä kustantamaan hänen tulevia eläke... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image