Oulu

Va­sem­mis­to­liit­to haluaa tuplata kan­san­edus­ta­ja­mää­rän Oulun vaalipiirissä – kampanja jalkautuu lähiöihin, jossa jaetaan hernekeittoa ja makkaraa

Kansanedustajaehdokas Olli Kohonen halusi ottaa selfien kansanedustaja Hanna Sarkkisen kanssa lauantaina vasemmistoliiton Oulun kunnallisjärjestön eduskuntavaalikampanjan avaustilaisuudessa lauantaina. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 9.2.2019 18:12
Antti Ervasti

Vasemmistoliitto lähtee Oulun vaalipiirissä liikkeelle kovalla tavoitteella: tarkoitus olisi ottaa kevään vaaleissa neljä kansanedustajan paikkaa, kun nyt puolueella on eduskunnassa kaksi kansanedustajaa.

Puolueen Oulun kunnallisjärjestö avasi lauantaina eduskuntavaalikampanjansa Oulussa ravintola H2O:ssa keskustassa.

Vasemmistoliiton Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja ja itsekin ehdolla oleva Olli Kohonen ei pidä tavoitetta lainkaan mahdottomana.

– Meillä on tosi hyvä ehdokaslista: Kansanedustaja Hanna Sarkkinen sai viime vaaleissa 10 000 ääntä, ja hänen poliittinen uransa on siitä vain vahvistunut. Onhan meillä ex-kansanedustajat Anne Huotari ja Risto Kalliorinne sekä muutenkin erittäin toimiva kokonaisuus ehdokkaista. Myös Kainuussa on vahva lista.

Kohonen kertoo, että Vasemmistoliiton eduskuntavaalikampanja tulee näkymään Oulun seudulla monin eri tavoin ja huipentuu loppua kohti. Yksi kampanjoinnin tapa on jalkautua Oulun lähiöihin kansan pariin jakamaan makkaraa ja hernekeittoa.

Lue lisää 10.02.2019 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (116)

miksi äänestää vasemmisto kun meille ei ole mitään hyötyä näistä ainoastaan haittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suvi-Anne Siimeksen, Paavo Arhinmäen jaYrjö Raution esiintymisen tuloksena Vasemmistoliitto tulee entisestään näivettymään. Lii Anderssonin suuri suu, röyhkeys ja leveä hymy ei pidemmän päälle toimi. Toivomme kunnon työläispolitiikkaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmistoliitto, on omalla vihreitä apinoivalla politiikallaan itse hukannut työväestön. Vasureista on tullut maailmanparantajia, jotka pyrkivät vetoamaan erilaisiin vähemmistöryhmiin, unohtaen hiljaisen duunarienemmistön joka kannattaa perinteisiä arvoja, vasemmistoliitolta todella puuttuu se perinteinen imago johon perusduunari aiemmin samastui.

Vasemmistoliiton nykyinen imago on liikaa maailmoja syleilevä unohtaen tavallisen suomalaisen arkihuolineen, vasemmisto ei ole enää kansalaisten asialla, kansakunnan puolella, vaan tavallisia kansalaisia vastaan.

Vasemmisto haluaa mädättää Suomen sisältäpäin, jotta suomalaiset eivät kykenisi puolustamaan maataan, kulttuuriaan ja omaa kansaansa.

Koska vasemmisto ei aja enää kansojen itsemääräämisoikeutta, vaan kansojen itsemääräämisoikeuden menettämistä "rajat auki" politiikan myötä, vasemmisto on äänekkäin ryhmä joka vaatii vapaata liikkuvuutta ja kansallisvaltioiden poistamista. Sen sijaan että vasemmisto olisi alkanut puolustamaan omien etujensa turvaajia ja edellytyksiä - kansallisvaltiota ja kansallisia rajoja - on vasemmisto hurahtanut ns. punavihreyteen, johon kansainvälisyys, kansallisvaltiovastaisuus ja antikansallisuus kuuluvat vahvana elementtinä.

Sen sijaan että olisi mietitty, miten rajoittaa tai ainakin hidastaa globalisaatiota - maailman yhdentymistä ja sitä seuraavaa suurpääoman ylivaltaa - ollaankin kamppailtu sen eteen, että miten tehokkaimmin kustaisiin omaan nilkkaan. Vasemmistossa on pikemminkin pyritty heikentämään kansallisvaltioiden valtaa ja kansallisia kulttuurieroja, joiden varaan kuitenkin eri maissa on voitu rakentaa sen ryhmähenki ja kollektiivinen me-tietoisuus, ja koko sen kansanyhteisöllisyys eli kansansolidaarisuus, jonka muodostamassa suojakuplassa viime kädessä koko hyvinvointivaltio sekä työväenliikkeen poliittinen valta on pyörinyt.

Että ei jatkoon jo yllämainitun takia, puhumattakaan kaikesta muusta hötöstä. Vasemmisto on hylännyt työväestön, suomen ja suomalaisuuden puolustamisen jo ajat sitten (muuten paitsi rahalähteenä).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ääni menee täysin hukkaan sirpalepuolueen ehdokasta äänestettäessä. Tällä puolueella ei ole nykyään enää mitään "väriä".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aate, niinpä niin tuhlataan toisten, valtion ja vielä muittenkin rahat jotka erehtyvät mukaan ja sitten syytetään kapitalistia tästäkin . Näihän se toimii ja
niin , vihonviimeiset luuserit äänestää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hernekeittoa ja makkaraa? Onko Auran sinappia? Ja juomaksi on? Yhtä epämääräistä, kuin koko kommareiden porukka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs vanha yrityspamppu sanoi että yrityksessä kommunistin kanssa pärjää aina, mutta sosiaalidemokraatit vetävät firmat nurin byrokratialla.
Kommunisti sanoo: maksa lisää, yrittäjä sanoo en. Sitten aikansa väännettyään päästään kompromissiin ja hommat jatkuu hyvillä mielin.
Sosiaalidemokraatti sen sijaan keksii kaikenlaisia pikku lisävaipaita ja lisiä ja sitä ja tätä ja tuota, josta kaikesta palkanmaksajan täytyy tehdä helvetillisiä laskutoimituksia. Siihenpä se aika sitten meneekin. Toivottavasti vassarit pesee SDP:n mennen tullen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyiselläänkin on kaksi paikkaa liikaa ja neljä paikkaa olisi tietty neljä paikkaa liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vasemmisto kannattaa sosialistista talousjärjestelmää , teoriassa ja käytännössä on kiistattomasti todettu
sosialistisen talousjärjestelmän toimimattomuus ja käyttökelvottomuus ,äänestämällä vasureita ,et tule petetyksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saat varmasti vastauksen nopeammin kun kysyt suoraan Vasemmistoliiton edustajalla, etkä pelkästään huutele Kalevan artikkelin kommenttiosiolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noinko anarkistilla meni tunteisiin asiallinen kysymys? Olette siinä hauskoja, että koskaan ette kykene asialliseen keskusteluun, johtuuko se sivistymättömyydestä, vai synnynnäisestä lahjasta, tiedä sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunturin takana emme muistaneetkaan tuota "Sanning" kysymää ryhmää, hyvä kun otti esille. Se toinen (myös vastenmielinen) äärilaita on kyllä ollut mediassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En äänestä persuja,en kokkareita ,en kepua,en sinisiä enkä ainakaan vihreitä joten ainoa vaihto ehto on Vasemmisto! Kähmiät hypätkää vaikka Merikoskeen sillä muuhun teistä ei OLE!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuitenkaan vasemmisto ei vaaleissa tule saamaan lisäpaikkoja eli täysin takiaispuolueena menee.
Kymmenen vuoden aikana ainoa teko mikä on tuonut vasemmiston framille on arhinkäen jurrisekoilut ja siinä saavutukset politiikan saralta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestän Vasemmistoliitoa, koska heillä on kaikista ahkerimmat ja luotettavimman ehdokkaat. Valtuustoissa he osallistuvat seminaareihin ja hoitavat sovitusti heille annetut tehtävät. He ovat fiksuja. Heillä löytyy asiantuntevuutta ja empatiaa. He eivät osallistu "hyvävelijärjestöihin".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsopas minkä värisiä poliitikkoja on Tradekan, terveysbisneyhtiöiden ja vuokra-asuntoyhtiöiden johtopaikoilla. Aivan oikein, punaisia! Oisko nämä sitten "punasiskojärjestöjä" vai mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama juttu kaikissa puolueissa ,työkalu jolla herrahissi toimii ,aatteista ei hajuakaan .
Vasemmistoliiton taannoinen puheenjohtaja siirtyi kapitalismin komeimman linnoituksen lobbariksi ,
Suvi-Anne lääketeollisuusliittoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suurin osa kommenteista osuu oikeaan minunkin mielestä, vasemmistoa ei enään ole eikä työväenliikettä. On vain joukko opiskelevia nuoria jotka ovat irtautuneet niistä arvoista jotka vasemmistolle kuului. Näiden arvojen tilalle ovat tulleet ulkomaalaisten terveiden aikuisten paapominen ja leikkiminen humanismilla. Myös tällaiset maailman saastumisskenaariot miellyttää heitä koska niihin ei saa todellista tartuntapintaa eikä varmuutta. Samalla sälytetään taakka vähempiosaisten niiskaan kun leikkaukset ja maksut kohdistuvat ankarammin juuri heihin. Mehän tiedämme pakolaisvirran laskun joka on miljardeja markkoja, samalla ollaan myös sotehankkeissa jotka vievät vanhuksilta elinarvoisen loppuelämän, lasku tästä kaikesta on langennut työttömien, edunsaajien ja kaikkien vähempiosaisten niskaan, kiitos näistä kuuluu myös niinsanotulle vasemmistolle

Todellista vasemmistoa ei enään ole on vain enemmän tai vähemmän oikeistolaisia toimijoita. Olemme jo samassa tilanteessa kuin USA, puolueet voitaisiin yhdistää kahteen pääpuolueeseen jotka kummatkin mielestäni ovat äärioikeistolaisia. Äänestys tulee putoamaan jos näissä vaaleissa lähelle 50% ja siittä vain alenemaan vuosisadan puoliväliin mennessä. Vaihtoehdot ovat vain paperille. En toki kehoita ketään olemasta äänestämättä mutta ajattelevalle ja politiikkaa seuraavalle se tule olemaa tosi vaikeaa, ketä äänestää kun kaikki ovat samaa pataa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (116)

Uutisvirta

18:15
Miesten trapin finaalipaikat karkasivat suomalaisilta Hollolassa
18:03
Valtteri Bottas huilaa kotimaisemissaan ilman sopimusstressiä
18:00
Sentencedin comebackia ei kannata toivoa, sillä sitä ei tule, sanovat yhtyeensä menneisyyttä muistelevat Sami Lopakka ja Vesa Ranta – kirjoja sen sijaan ilmestyy Tilaajille
17:00
"Liberaalivyörytys" ja "Pride-ideologia" rajoittavat konservatiivien mielestä sananvapautta – Tämä uhka saa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit lähentymään toisiaan Tilaajille
15:33
Pyhäjärvellä ulosajo – yksi henkilö viety sairaalaan
15:21
Matkailuyhdistys haluaa kestävän kehityksen sertifikaatin Ruka-Kuusamon alueelle – Matkailuyrittäjät näkevät aluesertifikaatin hyvänä välineenä
14:30
Omakotitalo paloi Ylitorniolla lauantaina – viranomaiset vaitonaisia palon syystä
23
Yli neljä miljoonaa ihmistä on paennut Venezuelasta – Suomeen on tullut tänä vuonna vasta yhdeksän turvapaikkahakemusta
23
OAJ huolissaan: Lisääntyneet yo-uusinnat lisäävät opettajien töitä, vaikka rahoitusta on vähennetty
23
Yhdysvallat antoi takavarikkomääräyksen iranilaistankkerista – Gibraltarin kanta asiaan yhä epäselvä
20
Oulun Radisson-hotellin työmaalta tehtiin mahdollisesti Pohjois-Suomen vanhimpiin kuuluva laivalöytö – Hahtiperän hylyksi nimetty laiva voi olla jopa 1600-luvulta
20
Alaikäisten seksikaupasta syytetyn Jeffrey Epsteinin kuolinsyy selvisi – Lakimiehet haluavat tutkia asiaa edelleen
20
Nelostien onnettomuus Oulun Haarakankaan kohdalla oli nokkakolari – pohjoisen suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle
17
Maailmalla yritetään horjuttaa oikeusvaltiota – Korkeimman oikeuden uutta presidenttiä Tatu Leppästä viime aikojen ilmiöt mietityttävät

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Kyllä maailma on paljon parempi paikka, kun meitä demareita on. Lue lisää...
Äärettömän hyvältä ä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image