Oulu

Vanha lem­mik­kie­läin­ten hautausmaa jää osittain Pohjantien remontin alle Oulussa

Oulu 25.9.2017 10:22
Kaleva
Hiirosen lemmikkieläinten hautausmaa on jäämässä osittain Pohjantien uuden meluvallin alle. KUVA: zerominded / Lukijan kuva

Oulun Hiirosessa ulkoillut lukija kuvasi, kuinka vanhan lemmikkieläinten hautausmaan reunusta on jyrätty moottoritien remontin vuoksi. Hautakiviä ja puita oli kaadettu.

Vaikka Hiirosen vanhalle hautausmaalle ei ole haudattu eläimiä enää vuosiin, osa haudoista on hoidettu ja joulun aikaan hautausmaalla loistavat kynttilät.

Vanha eläinten hautausmaa oli Oulun seudun eläinsuojeluyhdistyksen hoidossa, nykyisin eläinten hautausmaa sijaitsee Sanginsuussa.

Eläinten hautausmaan hoitaja Mikko Lantto kertoo, että kaupungin antaessa uuden alueen eläinten hautausmaaksi oli puhetta, että vanhan hautausmaan aluetta tullaan käyttämään toiseen tarkoitukseen.

– Osa vanhasta hautausmaasta jää nyt meluvallin alle, tietä hautausmaan päälle ei kuitenkaan rakenneta. Ikävä asiahan tämä on, mutta suunnitelmia ei voi muuttaa. Kaikkien pykälien mukaan tässä on toimittu.

Lantto kommentoi, että osa Hiirosen haudoista on yhä hoidettuja, vaikka hautausmaa on vanha.

Jos lemmikin omistaja haluaa, hauta voidaan siirtää Hiirosesta Sanginsuuhun Mikonkankaalle. Lanton mukaan omistajien täytyy kuitenkin toimia nopeasti, sillä Pohjantien remonttityöt etenevät.

Sanginsuun hautausmaa on ollut Lanton mukaan toiminnassa 16 vuotta. Se on kooltaan huomattavasti Hiirosen hautausmaata laajempi.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

kun minun pikku kisuli jää tiepenkan alle että jouduin hakemaan kuukauden sairasloman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi herran jestas. Ilmeisesti vanhan lemmikkien hautausmaan takia koko moottoritie olisi pitänyt nostaa 100 metrin korkeuteen pilarien nokkaan keikkumaan? Jos alue on ollut virallisesti suljettuna monta vuotta niin omaisilla on ollut aikaa siirtää rakkaiden hamsterien maalliset jäännökset uuteen paikkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kautta aikojen, ympäri maailmaa, on ihmistenkin hautojen päälle rakennettu teitä ja taloja. Miksi ei sitten myös lemmikkien haudoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jos lemmikin omistaja haluaa, hauta voidaan siirtää Hiirosesta Sanginsuuhun Mikonkankaalle. Lanton mukaan omistajien täytyy kuitenkin toimia nopeasti, sillä Pohjantien remonttityöt etenevät."

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää miten tuo tapahtuu? Hautakiva nostetaan pois ja haudalta kaivetaan muutama kuutiometri jollakin kaivinkoneella maata haudan kohdalta ja toivotaan että ne lemmikin suurimmaksi osaksi kenties jos maatuneet jäännökset sattuvat siihen maahan? Sitten kaivettu maa ja hautakivi viedään jollakin rekka-autolla sinne Sanginjoen uudelle lemmikkien hautausmaalle jonne on kaivettu kuoppa sitä varten? Kuinka monta tuhatta euroa tuollainen maksaa per yhden lemmikin hauta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No pitää se joku tolkku olla tuossa hommassa. Ei kai ne maatuneet lemmikit piittaa ovatko tien vaan meluvallin alla.
Enempi se taitaa olla omistajien murhe. Ketään tuskin kaivetaan ylös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuo kivalta näytä kun hautakivien yli vain aletaan rakentamaan meluvallia. On kyse sitten ihmisten tai eläinten haudasta, niin toivoisi jotakin kunnioitusta näihin hommiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän ne jää ajallaan ihmistenkin hautausmaat kaiken muun alle, esimerkiksi Jyväskylän nykyisen Kirkkopuiston laidan alla on vanha hautausmaa, samoin Lounaispuiston alla.
Hankasalmella on ollut nykyisen 1892 valmistuneen kirkon tienoilla ennen 5 eri hautausmaata, joista vain yhdessä on muutamia hautamuistomerkkejä jäljellä, samoin sankarihautausmaa.
Kun jälkeläisistä aika jättää, kukaan ei ole enää ainakaan omana harrastuksenaan hoitamassa hautoja, niin sanotut kulttuurihaudat pysyvät, mutta tavallisten ihmisten ja eläintenkin haudat häviävät, näin vaan ajan riento vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Linnanmaan prismakin on rakennettu sota-ajan hautausmaalle, veteraanit tietää!
Enpä usko maailmassa olevan paikkaa johon ei olisi joku kuollut tai haudattu, on maalima sen verran vanaha!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö sitä olisi voinut vähän kauemmaksi vetää, kyllä monen Mustin ja Mirrin omistaja kyynelehtii moisista toimista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinkö meidän Oton viime lepopaikalle käynyt. Vuosikymmeniä me Oulusta pois olleet,näinkö muistokivi pitää siirtää Sangkinjoelle. Hävetkää then rakentajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos olet vuosikymmeniä Oulusta poissa ollut, niin kuka Ottoa käy haudallaan enää muistelemassa? Järkikäteen, laita Otosta kuva takanreunalle, ajaa paremmin asiansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitaanko lemmikkieleäimille hautausmaa?

..tarvitaanko ihmisille? luuta ja lihaa molemmat ovat niin sama käsittely voidaan tehdä molemmille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suunnitelmiahan ei voida muuttaa? Suunnittelijat vailla ymmärrystä? Hautausmaahan oli jo tiedossa myös suunnittelijoilla, vai oliko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihan mahda 16-vuotta riittää Sanginsuun hautausmaan toiminta-ajaksi. Meidän Ensinmäiset eläimet kun on sinne haudattu jo vuonna 1993 joulukuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvää hautarauhan rikkomista,nämä vilpittömät eläimet ovat olleet omistajillensa usein rakkaampia kuin useimmat ihmiset

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

13:17
Kempeleessä kasvukunnan talousarvio: Kulut kasvavat erityisesti sote-palvelujen kohdalla
13:01
Tamperelaiskoulun juliste sai apulaisoikeuskanslerilta synninpäästön – "Suomeen vai kuoleen"-julistetta kritisoi erityisesti Laura Huhtasaari
12:46
Teleskooppipampulla Kempeleessä toista miestä lyöneelle tuomittiin sakkoja – hovioikeus kovensi tuomiota
12:25
Mitä ta­pah­tuu, kun henkeen ja vereen yrit­tä­jä­hen­ki­nen joutuu ha­ke­maan fir­man­sa kon­kurs­siin? Taina Tor­ve­lan en­sim­mäi­nen tunne oli valtava häpeä – sitten hän huo­ma­si, kuinka vää­räs­sä olikaan Tilaajille
11:35
Varhaiskasvatus muuttuu Paltamossa kokonaan maksuttomaksi
11:30
Oululainen Mikko Koiranen ehdolla Topelius-palkinnolle: Nauhoitettava ennen käyttöä -kirja vie aikamatkalle 2000-luvun alun Ouluun
11:17
Putin ja Zelenskyi tapasivat ensimmäistä kertaa kasvotusten Pariisissa – sopivat vankien vaihdosta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image