Oulu

Valtuutettu Jenna Simula ehdottaa it­se­puo­lus­tus­kurs­se­ja oululaisille naisille ja tytöille

Arkistokuva Oulun valtuustosta 30.11.2015. Kuvassa vasemmalla Jenna Simula (ps) ja Ulla-Riitta Lattula (kok.). KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 1.2.2016 18:35
Kaleva

Perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Jenna Simula jätti maanantaina Oulun kaupunginvaltuustolle aloitteen itsepuolustuskurssien järjestämiseksi oululaisille naisille ja tytöille.

Aloitteessaan Simula viittaa Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) julkaisemaan kyselyyn, jonka tulosten mukaan suomalaisten kokema turvattomuuden tunne on ennätyksellisen korkealla.

- Viime syksynä alkaneen turvapaikanhakijatulvan myötä Suomeen on tullut yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Tilastojen valossa ulkomaalaisten tekemien raiskausten määrä on huolestuttava, peräti noin 27 prosenttia kaikista raiskauksista. Tämä kasvattaa ymmärrettävästi turvattomuuden tunnetta kaupunkilaisissa, Simula sanoo.

Simulan saaman kuntalaispalautteen mukaan ulkona ei enää uskalleta liikkua yksin etenkään pimeän aikaan. Ratkaisuksi hän ehdottaa itsepuolustuskursseja, joilla harjoitellaan erilaisiin tilanteisiin varautumista ja itsepuolustusta.

- Ennakointi ja oikeanlainen toiminta tilanteessa voi estää esimerkiksi raiskausyrityksen. Suomalaisten naisten suurella vaivalla taistelemaa tasa-arvoa ja vapautta tulee puolustaa, Simula perustelee aloitettaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (63)

Johan noita itsepuolustuskursseja on mahdollista käydä Oulussa. Tosin tietenkin maksua vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy ilmeisesti tarkentaa muutamille kritisoijille:
- ulkomaalaisten tekemät raiskausmäärät ovat nousseet -> kun ulkomaalaisia tulee entistä enemmän, nousee kohtuuttomasti myös raiskausten määrä
- lähisuhdeväkivaltaan pitää puuttua, ja siihen puututaan jo monella tapaa (turvakodit, valistus, auttavat puhelin- ym palvelut jne). Ihan samalla tapaa täytyy keksiä myös keinoja ulkomaalaisten tekemien raiskausten kitkemiseksi!
- jokainen raiskaus on liikaa, ulkomaalaisten tekemiin raiskauksiin on helpointa puuttua tiukentamalla maahanmuuttopolitiikkaa, mutta kun tilanne on jo huolestuttava, on keksittävä myös muita keinoja
- ulkona tulee saada liikkua pelkäämättä
- itsepuolustuskursseja on, mutta niistä on harva tietoinen, ja monella ei ole sellaiseen varaa
- yhdessä yritysten ja yhdistysten (esim. MPK, Naisten Valmiusliitto, poliisi..) kanssa kaupunki voisi laajentaa itsepuolustuskursseja yhä useamman saataville, maksutta tai pienellä kurssimaksulla
- olen itse käynyt Naisten Valmiusliiton itsepuolustuskurssin, joka avasi todella paljon
- itsepuolustuskurssilla ei vain opetella esim. irtautumaan hyökkääjän otteesta, vaan tärkein asia on miettiä omaa suhtautumista, reittivalintoja, sekä vaihtoehtoja, miten toimia tilanteessa. Lähtökohtaisesti aina ensin yritetään pakoon, huudetaan apua, mutta jos joutuu lähikontaktiin hyökkääjän kanssa, on tiedettävä, miten otteesta ja tilanteesta voi päästä pois. On edesvastuutonta sanoa, että "eipä nainen mitään hyökkääjälle voi, turha edes opetella mitään itsepuolustusta". Tärkeintä on olla henkisesti valmis tilanteeseen, koska muuten voi mennä aivan lukkoon, eikä välttämättä pysty tai osaa huutaa edes apua.
- turvapaikanhakijat yksistään eivät ole ongelma, vaan ulkomaalaisten määrä yhteensä. Heidän tekemät raiskaukset nousivat edellisvuodesta, on turha tuijottaa vain turvapaikanhakijoiden määrää, johon viittasin siksi, että heidän määrä kasvattaa myös ulkomaalaisten määrää kokonaisuudessaan. He ovat olleet täällä vasta muutaman kuukauden: millainen tilanne on vuoden päästä, kun he ovat olleet täällä kauemmin?
- itsepuolustuskurssit ajavat kaikkien etua; naiset uskaltavat liikkua paremmin yksin, turvattomuuden tunne vähenee ja mikä tärkeintä: raiskausyritykset, oli tekijä kuka tahansa, voivat jäädä vain yrityksen asteelle säästäen näin sekä uhrin traumoilta, että kaupungin kustannuksilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokainen voi miettiä, kannattaako massoja kouluttaa pelon kautta voimankäyttöön, ja mitä siitä seuraa. Tuossa ehdotuksessa on jo ennen näitäkin ajatuksia kuitenkin tekninen, ammottava aukko: jos vaikka lähdettäisiinkin kouluttamaan ihmisiä toimintaan stressitilanteissa, se tulisi tehdä tietysti sukupuolineutraalisti, jo siksikin että myös miehiä raiskataan, ei vain naisia. Tunnustatko siis olevasi sukupuolisyrjintään taipuvainen? Toivottavasti et.

Kysymykseesi siitä, minkälainen tilanne on vuoden päästä, kun "ulkomaalaiset" ovat asuneet täällä pidempään: he ovat silloin vuoden verran enemmän suomalaisia, kotoutuneempia, integroituneempia, vähemmän "ulkomaalaisia". Jokaisen meidän mielipiteiden, käytöksen ja toimien seuraukset näkyvät tuolloin heidän suhtautumisessaan kantaväestöön, joten jos tavoitteenasi on rauhallisempi maa, kannattaa lähteä muuttamaan ensin omaa suhtautumista ja vasta sitten muiden. Henkilökohtaisesti en pelkää puistossa viikonloppuyönä ulkomaalaista raiskaajaa, vaan ihan supisuomalaista humalaista jolla on lasipullo ja liian vähän tekemistä. Kotipuolessakin on tilastollisesti suurempi riski joutua puolison puukottamaksi kuin ulkomaalaisen päällekäymäksi. En tunne tilastoja, joissa näytettäisiin luotettavasti ja vailla epäilystä, että väkivaltarikoksissa olisi tapahtunut merkittävä kasvu esimerkiksi viimeisen vuoden tai kahden aikana: juttusi perusteella sinä tunnet, joten ehkä voit suoraan antaa lähteesi muidenkin arvioitavaksi? Minusta koko juttu kuulostaa samalta tunneperäiseltä liioittelulta, yksittäistapauksiin pureutumiselta ja pelon levittämiseen perustuvalta oman aseman korottamiselta kuin kaikki aikaisemmatkin vastaavat eriskummallisiin toimiin yllyttävät tekstit. Jokainen on toki vapaa tekemään tässä maassa lain puitteissa kuten haluaa, mutta odotan, että vähintäänkin lähteet tuodaan aina esiin, kun vedotaan tilastoihin tai jonkin kansanosan käyttäytymiseen yksilötason yläpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohteliaimmin pyydän saada huomauttaa, että Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK ( http://www.mpk.fi/ ) , on järjestänyt jo vuosien ajan erillaisia turva-, valmius- ja varautumiskurssejakursseja suomalaisille nuorille ja vanhemmillekkin, naisille ja miehille. Näyttää vain siltä, että tässä "lintukodossa" eleleviä ei yhteinen, eikä henkilökohtainen turvallisuuskoulutus ole kiinnostanut kovin paljon. Järjestelmä on jo olemassa, joten kaverit mukaan, ja kursseille MARS !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asenteellista ja järjenvastaista. Naisten tasa-arvo ja vapaus eivät riipu muutamasta kymmenestä tuhannesta turvapaikanhakijasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En vain käsitä. Millä lailla tyttöjen kilvoittelu parantaisi tilannetta? Joko itsepuolustustaitoja opetetaan kaikille peruskoulun liikunnan oppitunnella tai ei sitten ei.

Jenna Simula on edistyksellinen NAINEN tai ehkä ei sittenkään. Kunhan edistää uraansa tässä patriarkaatissa, naisena.

Väkivallasta, anteeksi nyt vaan sukupuolistaminen, seksuaalisesta väkivallasta suurin osa tapahtuu lähipiirissä, tuttujen kesken. Pienet tilastomuutokset eivät oikeuta vaatimaan naiselle yleistä oikeutta uhriutumaan, erityiseen suojelukseen - itsepuolustuskursseilla.

Oikeus olla uhriutumatta kuuluu meidän perusoikeuksiimme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylehän juuri julkaisi itsepuolustusvideon. Ei, tönäisy ja laukku. Näin välttyy kaikelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä hyvä. Jos ukko käy kotona kimppuun niin osaavatpahan puolustautua. Miksi Simula muuten reagoi siihen 27:een prosenttiin, eikö loogisempaa olisi varoitella siitä 73:stä prosentista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti tuo 27% on oikea luku. Vasta uutisoitiin poliisin toimesta. Googletelkaa uutisia viime viikoilta.. Valitettavaa mutta totta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa tapahtui viime vuonna yli tuhat raiskausta.
Tekijäksi epäillään turvapaikanhakijaa 25 tapauksessa.
Maahan tuli viime vuonna yli 32 000 turvapaikanhakijaa eli heistä 0,08 prosentin epäillään syyllistyneen raiskaukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, noh! Eiköhän se riitä, että poloisille pakolaisille järjestetään karatekursseja ja punttitreenivehkeet on viimeisen päälle. Kylläpä pojilla sitten hommat reippaasti käyttääkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hölmölän touhulta kuulostaa että turvapaikan hakijoiden vuoksi pitää itsepuolustus kursseja alkaa käymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En lähde opettamaan,jos opettaisin, minä saisin syytteen poliisilta ammattitaidon väärinkäyttämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi meille kantasuomalaislle ,jotka arvostavat monikulttuurisuutta ,ei opeteta uusientulijoiden lähtömaiden kulttuureja ja tapoja ?? Eihän me voida ymmärtää uusien suomalaisten käyttäytymistä ,jos emme tiedä ja ymmärrä esim. kuinka naisiin ja lapsiin suhtaudutaan esim. Irakissa ,Afganistanissa ,ja Syyriassa , meillä voisi olla paljon oppimista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähitaistelutilanne valokuvassa: kumpi on uhri ja kumpi tekijä.
Arvaa! Mistä luku 27 on löydetty, kenties Suomen Sisun arkistosta. Päässälaskutaito on katoavaa kansanperinnettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jenna Simula voisi alkajaisiksi lukea sisäministeri Orpon kirjoituksen naisten ahdistelusta. Siinä valotetaan hyvin lukuja, joten suhteellisuudentaju voisi parantua. Poliisin tietoon tulee 1000 raiskausta vuodessa. Todellinen luku on jossain 15- 45 tuhannen välillä. Vuonna 2005 tehdyn kyselyn mukaan joka viides suomalainen nainen on joko raiskattu tai yritetty sitä. Eli kun näihin lukuihin suhteutetaan se, että viime vuonna Suomeen tuli 32500 turvapaikanhakijaa, joista 20 epäillään ahdistelusta, niin heidän osuus ei todellakaan ole 27%, kuten Perussuomalaiset yrittävät valehdella ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutaman tunnin kurssi ei hyödytä kuin palvelun tarjoajaa, taloudellisesti. Teräksen luja tahto, joko on, tai sitten ei ja puolustautujan on syytä muistaa, joka hampaan maksat, minkä katkaiset. Jokainen voi miettiä tykönänsä riittääkö varallisuus raiskarin torjumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (63)

Uutisvirta

13:23
Päivän kotoiluvinkki: Puhdista kahvinkeitin marttojen ohjeilla
13:19
Ajokeli on paikoin erittäin huono Lapissa, puu kaatui talon päälle Kemijärvellä, Oulussa normaali kevättalven sää
13:13
Eduskunta hyväksyi ravintoloiden sulkemisen – pääministeri Marin tunnusti yritysten lisätukitoimien tarpeen
12:49
Toimittajamme seurasi tapahtumapaikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
11:41
Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – tältä tiesuluilla näytti yöaikaan
11:38
Suomen rajat sulkeutuivat äkillisesti – operaatioon osallistuvat kertovat, millaista on valvoa Suomen ja Ruotsin rajaa Torniossa
11:28
Aamuyhdeksään mennessä yli 120 käännytetty ja yksi sakko annettu – Uudenmaan rajojen valvonta on täydessä käynnissä
102
Presidentti Niinistö moittii Ilta-Sanomissa kovin sanoin kansalaisia, jotka eivät tottele koronaohjeita: "Minä en sellaista halua ollenkaan hyväksyä"
50
"Maailma ei palaa ennalleen", sanoo EU-komissaari Jutta Urpilainen – Eurooppa on komissaarin mukaan nyt joukkue, jolla on sama maali
41
Krabista Ouluun palaavat matkustajat joutuvat tarkkaan syyniin –  "Kukaan ei saa lähteä kentältä tai myöhemmin muualta Oulusta julkisilla liikennevälineillä"
30
Pohjois-Pohjanmaalla viisi uutta varmistettua tartuntaa – yksi henkilö tehohoidossa Oulussa
28
Mies kaahasi järjetöntä ylinopeutta Oulun Pohjantiellä, ylitystä liki sata kilometriä tunnissa – myös lukuisat rattijuopot työllistivät poliisia
24
Toimittajamme paikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, tarkastukset sujuivat ripeästi – "Hyvävointisen näköistä väkeä maskit päässä"
21
Halla-aho: Maahanmuuttajista apu maatilojen työvoimapulaan – "Sopivat kuin nyrkki naamaan"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Lapissa ja Koillismaalla luoteistuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ruohikkopalojen vaara on suuri maan etelä- ja länsiosassa sekä Etelä-Savon maakunnassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maatilalle töihin

Aina nämä työnvieroksujat jotain keksii. Kaupungissa ei voi tietenkään myöskään töissä käydä kun tiet pölisee ja on auto... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image