Oulu

Val­tuus­toa­loi­te: Yk­si­tyis­tei­den au­rausu­ra­koin­nit yh­te­näi­sem­pään kil­pai­lu­tuk­seen

Uusi aurauskäytäntö on aiheuttanut Oulussa ongelmia. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 24.2.2020 22:31
Antti Ervasti

Kokoomuksen Oulun varavaltuutettu Pekka Simonen esittää aloitteessaan, että kaupunki alkaisi kilpailuttaa kaikkien halukkaiden yksityisteiden tiekuntien aurausurakat yhtenäisinä tai sopivan kokoisina alueurakoina. Kaupungin aurausavustuksen ylittävät kustannukset kaupunki laskuttaisi tiekunnilta.

Simosen mukaan käytäntö vähentäisi sekä urakoitsijoiden työmäärää että tiekunnille koituvia kustannuksia, mutta ei kasvattaisi kaupungille koituvia kustannuksia nykykäytäntöön verrattuna.

Aloitteen mukaan uuden lain mukaan muutettu aurausavustuskäytäntö on aiheuttanut Oulussa ongelmia, mutta esitetty malli selvittäisi niitä.

 

MAINOS

Kommentoi

Juuri kun sain homman pelaamaan . Kokoomus kyykyttää pienyrittäjää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän tässä on aloitteen tekijällä tarkoituskin, ei saa pienyrittäjä itse tarjota kun pitää nöyristellä ali-aliurakoitsijana. Toisten mielestä se suuri ja mahtava on ainut vaihtoehto. Ketjutus muka pelastaa mualiman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveydenhuolto, koulukyydit, koulutus, kirjasto, palo- ja pelastus, sosiaalihuolto, päiväkotipalvelut, jatko-opiskelu, vanhusten palvelut eli ei mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eipä yllätä, kun kokoomuslainen tälläistä ehdottaa....
Valtion hankintayhtiö Hansel kilpailuttaa parhaillaan puhtaanapidon tarvikkeita. Hankinnan arvo on neljän vuoden ajalta 50 miljoonaa euroa.
Tarkoittaa sitä, että pienet ja keskisuuret yhtiöt eivät pysty osallistumaan tähän kilpailuun...
kaupunki alkaisi kilpailuttaa kaikkien halukkaiden yksityisteiden tiekuntien aurausurakat yhtenäisinä, eli suuri on kaunista, pienet painukoot...no juu, sinne tietenkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voiko avustusta saada jos ei ole tiekuntaa? Se tiekunnan perustamispykälän tarkoitus on se että kaupungin ei tarvi maksaa niin monelle avustusta aurauksesta. Eikö se ole sama kun maksettuja kuitteja vastaan haettais avustus. Täytyy kyllä sanoa omalta kohdalta että laatu parani huomattavasti kun auraus ei tullut kaupungin kautta. Nyt pitäs vaan saada päätös siitä että avustus haetaan yhdellä A 4 kaavakkeela ja maksetut kuitit sähkösenä mukaan, maksu maksetaan vain tieosuuden yhdyshenkilölle joka palauttaa rahat osakkaille. Eikait tämä voi olla niin vaikeaa. Tästä on tehty tarkoituksella hankala asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jopas veti ässän hihasta. Onkohan kumpaan ollut enemmän tarvetta, hiekoitukseen vai auraukseen. Rahallinen avustus ehdottomasti paras ja Pekan soisi keskittyvän johonkin oikeaan asiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvän tähden minkä hässäkän nuo poliitikot onnistuivat jälleen luomaan tämän aurausavustuksen kanssa. Piti perustaa tiekunnat ja täyttää lapuja reilun puoleisesti. Sitten sai avustusta sen 100 euroa. Joka vuosi täytyy täyttää hakemus uudestaan ja pitää tiekunnan kokous, että saa sen seuraavan satasen.

Eikö poliitikoilla käy koskaan mielessä suoraviivainen ratkaisu, että ei tarvitse kerätä meiltä ihmisiltä kiinteistöveroa alkuunkaan ja antaa meidän itse hoitaa omat asiamme? Mikä järki on tuossa, että ensin meiltä kerätään suuret määrät kiinteistöveroa ja jos haluamme edes pienen siivun omista rahoistamme takaisin, niin lappuja saa olla täyttämässä nipullisen. Ne ovat alkujaankin meidän rahoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jää sentti auran jäljeltä niin hirveä kitinä ja jäykkä vaikka sentillä ei ole mitään merkitystä...sellaiset jotka kitisee ja kätisee turhaan niin sellaiset tiekunnan ei ole avustuskepoisia..auratkoon ite

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme aloite, rahallinen avustus ollut nyt hyvä, kun on tarvittu enemmän hiekoitusta kuin aurausta. No, voihan aloitteita rustata kun ei muuten ole Simona esillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama siinä kohtaa jo kaupungin tehä ite ja laskuttaa tiekunnilta. Säästyy kilpailutuksen vaiva

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli nyt pääsee iso rakennusliike kuorimaan kerman päältä ja teettämään työt pikkufirmoilla. Pienet firmathan eivät enää itse voi osallistua isoon kilpailutukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt löyty erittäin fiksu tyyppi. Varmaan toisten kateus estää idean läpimenon. Seuraavien vaalien ääniharava. Älä vaan luovuta tätä asiaa. On se hurjaa kun kaupunki vaatii amatöörejä hoitamaan toisten henkeen ja terveyteen vaikuttavia, kuten tie asioita. Sähköalalla ei tulis kuuloonkaan. Vaikka sähköverkot vois samoin jakaa tiekunnille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image