Oulu

Val­tuus­toa­loi­te tuotti tulosta: Oulun kaupunki kehittää uutta tehokkaampaa toi­min­ta­mal­lia yri­tys­myön­tei­syy­den pa­ran­ta­mi­sek­si

Valtuustoaloitteessa moititaan, että Oulu ei ole sijoittunut kovin hyvin yrittäjille tehdyissä mielipidekyselyissä KUVA: Teija Soini
Oulu 20.1.2020 20:04
Antti Ervasti

Oulun kaupunginhallitus käsitteli maanantaina yritysmyönteisyyden kehittämistä käsittelevän valtuustoaloitteen.

Jaana Isohätälä (vihr.) ja 11 muuta Oulun kaupunginvaltuutettua ovat allekirjoittaneet valtuustoaloitteen, jossa esitetään Oulun laativan yrityksille palvelulupauksen ja suunnittelee keinoja yritysmyönteisyyden kehittämiseen.

Aloitteessa moititaan, että Oulu ei ole sijoittunut kovin hyvin yrittäjille tehdyissä mielipidekyselyissä, ja kaupungilta puuttuu selvä suunnitelma yritysmyönteisyyden kehittämiseksi.

Antamassaan vastauksessa Oulun kaupunginhallitus totesi maanantaina, että Business Oulu ja eri hallintokunnat ovat esittämässä toimintamallia, jolla kehitetään kaupungin tuottamien yrityspalveluiden saatavuutta ja käytettävyyttä.

Palvelulupausta ja yritysmyönteisyyttä parannetaan neljän eri tavoitekokonaisuuden avulla.

Ouka.fi-nettisivustoa kehitetään yrittäjien helpommin löydettäviksi. Business Oulu ottaa alkuvuodesta käyttöön sähköisen palvelutarjottimen tuottamilleen yrityspalveluille. Sen käyttäjiksi tulevat myös muut hallintokunnat vaiheittain.

Helmikuussa aloittaa Hallituskadulla Business-asema, jonka uskotaan lisäävän kaupungin tuottamien yrityspalveluiden saavutettavuutta ja näkyvyyttä. Aseman toimintamallissa asiakkaat tavataan kasvokkain ja selvitetään yrittäjien palveluntarve sekä tarvittavat toimet. Palveluntarjonnassa hyödynnetään sähköistä palvelutarjotinta.

Lisäksi kaupunki ottaa käyttöön keikkatoimintamallin, jossa Business Oulun ja hallintokuntien asiantuntijoista kootaan niin sanottu keikkatiimi yritysasiakkaiden tarpeisiin. Tavoite on auttaa yrityksiä, joilla voi olla useita tarpeita samanaikaisesti, kuten tontin haku, oman toiminnan kehittäminen ja rahoitus.

Kaupunki tulee vuosittain teettämään kyselyjä yritysten tyytyväisyydestä kaupungilta saamiinsa palveluihin, ja tuloksia hyödynnetään yrityspalvelujen kehittämisessä.

Business Oulun palvelulupaukseksi määritellään kaksi arkipäivää siitä, kun yhteydenotto tai palvelupyyntö yritykseltä on tullut.

MAINOS

Kommentoi

Miten ihmeessä taas Business Oululle rahaa, kuinka paljon riittävästi? Heillä on ihan järjetön budjetti käytössä ja siihen lisää rahaa?
Siellä tehdään työttömille areenaa jossa yritykset voivat napata halvalla työttömän tekemään hetken hommia, Tästäkin areenasta suurin osa kustannuksista maksaa kaupunki eri tavoin. BO muuttaa yhtenään ja vaatii täysi remontoituja tiloja jotka kovalla rahalla remontoidaan ja sitten toistetaan muutto ja remppa.
Jos oikeasti halutaan parantaa yritysten toimintaa on aika hylätä BO ja miettiä parempaa toimintamallia joka ei ahnehdi rahoja ja käytä sitä ihan turhuuteen. BO tulee julkisuuteen kun haluavat rahaa tai omivat jonkun muun kovan työn tuloksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kun Bisnes Oulu perustettiin?Vieläkö lissää ihimisiä saman asijan äärelle?? Eivät oo hoitanu töitänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Oulu ei ota mallia Raahesta ja lopeta ympäristökunnista kokonaan liikuntapalvelut? Säästö olisi kerralla hurja. Lisäksi kaikki liikunta hiihdosta suunnistukseen maksulliseksi koko Oulun alueella. Raahe on kaupunkinsa johtajan mukaan edelläkävijä näissä asioissa, joten Oulu ottakaa mallia Raahesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, kun vihdoin tehdään jotain yrittäjien hyväksi!
Yhteiskunnan asenne on ollut se, että yrittäjä on aina rikollinen, kunnes toisin todistetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yri­tys­myön­tei­syy­s?

Hei, älkää... oikeasti.

Parasta yri­tys­myön­tei­syy­ttä on kun ette tee yhtään mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kauan kun poliitikot pitävät näppinsä irti niin aina parempi siihen ei poliitikkoja tarvita kadehtimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:00
Perinteinen Pertin hiihto järjestetään leudosta talvesta ja lumipulasta huolimatta – Kempeleessä on painettu pitkää päivää talkoohengessä
7:33
Oulun koulujen ilo tarttuu myös vieraisiin – huipputasoiseksi kuvailtu suomalainen koulutus houkuttelee kansainvälisiä vieraita Tilaajille
7:00
Lähi-Tapiolan pääjohtaja Juha Koponen odottaa viranomaiselta lupaa – "Perehdytys olisi tehty, vaikkei Fiva olisi puuttunut nimitykseen"
7:00
Migrin päätöstä kunnioitettava – vastaanottokeskus Pudasjärvellä lakkautettava Lukijalta
6:42
Lääkäripulasta kärsivässä Kemissä puhkesi riita siitä, kuka asiaa saa kommentoida julkisuuteen – Kaupunginjohtaja puuttui tilannetta kritisoineen lääkärin viestintään Tilaajille
6:27
Varoitus: Pohjois-Suomessa huono ajokeli – Ouluun luvassa märkää sadetta
6:13
Oulussa on paljon suojelun arvoisia puutalolähiöitä, Karjasilta on valtakunnallisesti ainutlaatuinen ja merkittävä – "Noin ehyttä, tarinaltaan vahvaa ja suurta aluetta ei ole toista Suomessa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on paikoin huono Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image