Oulu

Val­tuus­toa­loi­te: Kallioparkki pantava myyntiin

Kallioparkkia esitetään myytäväksi valmistumisen jälkeen. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 5.11.2013 7:15
Liisa Laine

Kaupunginhallituksen jäsenet ja ryhmiensä puheenjohtajat Juha Huikari (kesk.) ja Veikko Ervasti (vihr.) esittävät kallioparkin myymistä heti sen valmistumisen jälkeen.

Huikari ja Ervasti esittävät, että kaupunki järjestäisi kalliotiloista tarjouskilpailun, joka tähtää niistä luopumiseen.

Oulun kaupungin sataprosenttisesti omistama Oulun Pysäköinti Oy rakennuttaa parhaillaan Kivisydämeksi nimettyä maanalaista parkkiluolastoa.

”Kaupungin kustannukset ovat noin 35 miljoonaa euroa. Tarjouskilpailun tuloksina saataneen lähes kaikki kaupungin sijoittamat varat takaisin kaupungille”, perustelevat asiasta valtuustoaloitteen tehneet valtuutetut.

Kalliotilojen rakentaminen maksaa noin 73,5 miljoonaa euroa. Kaupungin rahoitusosuuteen – 35 miljoonaa euroa – sisältyy Oulun Pysäköinti Oy:lle taattu 28,2 miljoonan euron laina.

Muutoin rahoitus tapahtuu kaupungin sijoittaessa pysäköintiyhtiöön osakepääomana pääosin kiinteistönomistajilta vuosien varrella perittyjä autopaikkamaksuja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (165)

Eipäs kun täytetään se muovipalloilla ja tehdään siitä maailman suurin pallomeri!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hulluja puhuvat, ei missään nimessä pitää Oulun kaupungilla olla jotain kiinteää peruskalliotakin ja rahaa tulee parkkituottoina, kun saadaan valmiiksi. Taitaa olla samat edustajat äänessä, milloin vastustamassa rakentamista ja nyt myymässä; käsittämätöntä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Hulkari ja Ervasti, lopputuloksena kalliiden maksujen takia tyhjillään oleva jättiluola - kyllä kannatti louhia !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kylläpä HUIKARI ja ERVASTI möläytti !!! onko kaupungilla edes oikeutta myydä itsenäisen osakeyhtiön omaisutta !!!!
Tuossa jutussaki tuki jo selväksi että ei kaupunki laita omaa rahaa siihen vaan valmiiksi siihen perittyjä maksuja,, ja toisaalta oliko kaupunki on vain lainojen takaajana !!!!!!Jos kaupungilla on tarve myydä omaisuutta niin myykää osakeyhtiöt, elkää niiden erillistä omaisuutta koska teillä ei ole niihin oikeutta !!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän sen joku venäläinen rikas osta tai sitten jokin muu ulkomainen taho jolla on laittaa 100 miljoonaa € imeäkseen tulevaisuudessa Oululaisten rahat.Venäläislle Pyhäjoen atomivoimalarakentajille omat pysäköintipaikat on sitten valmiina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi elämä kun taas laadukas ehdotus ... Huomaa kuinka hyvin talousjutut on vihreillä ja keskustalla hallussa.

Myydään nyt sitten se pitkäaikainen sijoitus oulun keskustan kasvuun ja vielä heti valmistumisen jälkeen. Ihmiset ei taida oikein käsittää että kallioparkkille tulee ihan oikeasti käyttöä monella tapaa. Ei se ole pelkkä parkkipaikka, sinne tulee paljon keskustan infraa ja logistiikkaa, pois silmistä ja kävelykaduilta.

Vain suomalainen myy kaiken kannattavan puoli-ilmaiseksi muille ... sitä se hyväveli ketkuilu teettää taas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi köyhän perheemme pitää osallistua parkkiluolan tekoon, kun emme tule sitä koskaan käyttämään? Onko kaupungin pieni veronmaksaja diktatuurin alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

demokratiassa tehdään niin kuin enemmistö tai byrokraatit päättää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset kun tykkää kaiken myydä halavalla ja antaa ilmaiseksi. Niin menee työt, yritykset, maat, mineraalit, kaivokset ym. Suomelle elintärkeät asiat joko halvalla tai ilmaiseksi ulkomaalaisille omistajille niin myydään tämä kaupungin monttu venäläisille ydinjäte sijoituspaikaksi tai vuokrataan se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myydään ja sitten uusi omistaja nostaa parkkiajan hinnan taivaisiin ja koska keskustassa ei ole parkkipaikkoja niin kaikkien on pakko ajaa maan alle ja maksaa ihan sikana. Eikä kellään ole varaa mennä sinne. Käy kuten tampereella. Kerrassaa upea idea! Vielä kun myydään sokokselle, niin se olisi huippu. Tai oikeastaan hei myydään koko kaupunki sokokselle ja maksetaan kaikesta ihan sikana!

:D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras kauppa syntyisi, kun Oulun kaupunki antaisi ilmaiseksi jollekkin veroparatiisiyritykselle koko kallioparkin ja pitäisi itse velat maksattaen ne veronmaksajilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallioparkin luolastosta tulee mitä mainioin ydinjätteen loppusijoituspaikka uudelle Pyhäjoen ydinvoimalalle. On varrrma ja piiiitkä vuokrasopimus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten aivan loistava idea, mutta siinä on vain yksi paha ongelma.

Ei tuollaista täysin kannattamatonta projektia kukaan osta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hehheh... Kustannukset veronmaksajalle, voitot ja vapaat kädet käyttöön siirtymäajan jälkeen jollekin yritykselle? Kaupungin virkamiesten ja taloustieteilijävaltuutettujen hämmentämisen jälkeen tarjouskilpailun johtaa vielä siihen että Arina omistaa Montun maksettuaan murto-osan rakennuskustannuksista. Mikään ei tee taloudelle niin paljon tuhoa, kun että sisu menee näin kaulaan heti sen jälkeen kun investointi on tehty. Veronmaksaja maksaa tällaisen loistoidean vuoksi Montun vielä toiseen kertaan, ellei kolmanteenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäpä on loistoidea ! Jos varakas ostaja saadaan niin eipä tiedä vaikka jatkaisivat rakentamista siten eteenpäin että saataisiin vaikka metrokin ouluun josta voisi tehdä matkoja ympäryskuntiin ! Olisipa tosi kivaa ja hienoa niin kuin pääkaupunki seudulla !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (165)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joko olisi aika rekisteröitymiseen

On sillä ainakin kaksi merkitystä. Se, että tiedän rekisteröityneen nimimerkin kirjoituksen kirjoittajaksi jokseenkin va... Lue lisää...
Arvo Tasa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.12.

Fingerpori

15.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image