Oulu

Valtava väkimäärä seurasi Oulun keskustassa Ajankulkue-tapahtumaa, katso kuvagalleria

Ajankulkue-tapahtuman kulkue lähti liikkeelle keskiviikkona iltapäivällä kolmelta Kauppatorilta. Ensimmäisenä marssi soihtuineen Oulun yliopiston ylioppilaskunnan väki. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 6.12.2017 16:51 | Päivitetty 6.12.2017 18:33
Antti Ervasti

Oulun ydinkeskusta täyttyi itsenäisyyspäivänä Ajankulkue-tapahtumaa seuranneista kansalaisista. Kaupungintalon edustalla ja sen liepeillä oli järjestäjän kaupungintalon katolta otetun valokuvan perusteella tehdyn arvion mukaan vähintään 15 000 ihmistä.

Ajankulkueen kulkue lähti liikkeelle Oulun kauppatorilta iltapäivällä kolmen aikaan. Ensimmäisenä marssi noin 250 ihmisen soihtukulkue, joka koostui Oulun yliopiston ylioppilaskunnan aktiiveista.

Heidän perässään tuli eri aikakausien oululaisuutta edustanut ajankulkue, johon osallistui parisataa oululaista.

Kaupungintalolle saapuneilla kulkueilla oli keskustassa tuhatmäärin yleisöä. Juhlan ohjelmassa kuultiin muun muassa Cassiopeia-kuoron Finlandia, kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Juha Hännisen (kok.) puhe ja huipentumaksi tarkoitettu ilotulitus.

Se tosin alkoi kaukaa torin suunnalta näkymättömistä välittömästi kaupungintalon ohjelman päätyttyä. Ihmisjoukko lähti rynnimään katuja pitkin nähdäkseen ilotulituksesta edes viimeiset sekunnit.

Tapahtuman tuottaja Janita Jämsén sanoo, että Elban saarelta ammutun ilotulituksen piti näkyä kaupungintalolle saakka, mutta sumuinen sää teki tepposet. Turvallisuussyistä ilotulitusta ei olisi voitu ampua mistään lähempää.

Katso kuvagalleria tapahtumasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (61)

Ilotulitus oli tunnelmaltaan loistava ja todella hyvin päivään sopiva juuri tuollaisenaan. Tykkäsin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno tilaisuus muuten, mutta ilotulituksen järjestelyissä Oulun kaupunki epäonnistui todella pahoin. Ilotulituksen alkaessa ei tiedetty, minne päin katsella, kun mitään ei näkynyt, pauke kyllä kuului. Kun väenpaljous totesi ilotulituksen olevan torilla, alkoi ryhtäys toria kohden. Ilotulitus loppui, emmekä nähneet ainuttakaan tähtisadetta. Korkeat talot estivät ilotulituksen näkemisen.

Todella paha järjestelymoka Oulun kaupungilta. Sumuinen sää ei ollut esteenä ilotulituksen järjestämiselle, vaan huonot järjestelyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajankulkue oli hieno! Puhetta ei kuultu, laulua kylläkin.
Ilotulituksen järjestämistä ei oltu ajateltu loppuun saakka, ei se olisi kunnolla näkynyt selkeälläkään säällä kaupungintalolta. Tori olisi ollut hieno paikka päättää kulkue! Ensi vuonna uudestaan, kokemusten kauttahan sitä Oulussakin opitaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa menee hyvin työpaikat kasvaa tarve olisi 3000-4000 työntekijästä, joten ei ole mitään hätää. Ydinkeskustassa on menty eteenpäin huimasti. Oululaisten päättäjien pitää päättää perusterveydenhoidosta, mahdollisimman pian, meillä on Pihlajalinna, Mehiläinen, Terveystalo, Attendo, Coronario , Pohjola sairaala, kaupungin terveyskeskukset ym. mitä niitä onkaan, lisäksi meillä on yliopistollinen sairaala. Kaupunki kasvaa koko ajan palvelut on saatava ajan tasalle, nykyinen on aikansa tuote. Helsinki "jarruttaa" SOTE uudistusta, vaikka nyt jo pitäisi se toteuttaa pikaisesti, että voidaan käyttää laillisesti hyviä palveluja, joita Oulu on täynnä!!! Hupia saadaan, kun tehdään jo 10 vuotta jarrutettu Hietasaaren huvipuisto, johon se pitää tehdä, logistisesti ainoaan oikeaan hyvään paikkaan eli mihin sen yrittäjä myös haluaa ja liike- elämän alkeistakin tietävät tajuaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska puolustusvoimista pääsee niin nuorena eläkkeelle, että toinen työhistoria voidaan luoda eläkkeellä ollessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa miettiä mitä sanoo. Hänninen ei ole syntynyt kultalusikka suussa. On tehnyt sotilasuran ja nyt tekee Oulun hyväksi politiikkaa. Ja puolue on isänmaallinen aivan varmasti

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa olen miettinyt, Kyseinen herran on nyt joka paikassa esillä jopa sellaisissa jossa on totuttu näkemään kaupungin johtaja ei mikään kaupungin hallituksen johtaja joka on pallillaan vain siksi että on oikeassa puolueessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä vika Hännisessä on. Aivan tolokku mies. Mitä haittaa siitä on jos on esillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on kyse jostain muusta. Rahaa ei ole. Jatkuvat leikkaukset ja yt:t päällä, matalat palkat. Miksi kahden puolueen Suomi valittaa. No tämä ei suinkaan ole järjestäjistä kiinni vaan paljon pahemmasta. Yhteiskunnan pahoinvoinnista, johon tämä nykyinen järjestelmä tähtää unohtamatta oman pienen porukan etua. Hienot juhlat olivat, mutta valittajasakkia liikaa. Järjestäjät tekivät isolla työllä hyvän tapahtuman josta saamme kaikki olla tyytyväisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lopetan Kalevan tilaamisen, ellei nämä joka asioiden valittajat häivy täältä pois heti. Kalevan kestotilaus on tullut yli 30 vuotta. Eihän tälläisetä keskustelupalstasta ole mitään järkeä eikä hyötyä, joidenkin kaatopaikka. Oulu on hieno historiallinen vanha kaupunki, erittäin kaunis ydinkeskusta, jossa arvokkaita vanhoja rakennuksia paljon, täynnä kivijalkamyymälöitä, Valkee 60 liikkeen moderdi ostoskeskus. Kivisydän on loistava tuhannen vuoden investointi, joka oli pakollinen investointi ja ydinkeskustasta on saatu jo nyt toimiva ja uusia liikerakennuksia nousee koko ajan. Tornitalot tekee ydinkeskustasta arvokkaan näköisen, kaikki myydään heti ja uudet rakennukset ovat arkkitehtuurisesti upeita. Tori on vielä keskeneräinen ja hotelli sopii siihen Kiitettävästi Aittojen taakse, tosin hieman korkeampi olisi ollut parempi yksii tai kaksi kerrosta lisää. Torille olisi tullut samalla upea esiintymisalue, mutta vanhojen homerakennusten perään itketään täällä. Kärpät on Kalevan palstalla yleinen haukkumisen aihe, ei mitään hyvää. Lopettakaa tämä keskustelupalsta heti! Suomen satavuotis juhla Oulusta oli paras juhla mitä Suomessa on pitkään aikaan ollut, ottakaa siellä Etelässä mallia, huippu hyvä, ei aina samat loppuun kuluneet naamat, vaan jotain ainutlaatuista ja uutta!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvasit hienosti Ouluun liittyvän ongelman, eli rakennuksiin ja rakentamiseen on investoitu kaikki rahat. Palvelut on sen sijaan palautettu 60-luvulle.

Et ole myöskään sisäistänyt tämän kommentointipalstan tarkoitusta! Tässä on samalla toiveissa, että Oulun päättäjätkin näitä lukee, ja ohjaa heidän toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko meidän perhe piti sekä kulkueesta että kaupungintalon arvokkaasta ja napakanpituisesta ohjelmasta. Erityinen kiitos 8-vuotiaiden Suomi-ajatuksista! Ilotulituksia on niin paljon muutenkin, ettei se ollut itsenäisyyspäivän juhlinnassa merkityksellistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli todella kiva kulkue ja tunnelma kaupungintalolla. Toki täytyy myöntää, että ilotulitus oli pettymys kun ei näkynyt ollenkaan kaupungintalolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmiset pyydetään kaupungintalolle, kun torilla on tilaa, ja siellä myös ilotulitus? Tässäkin vähätellään torin käyttöä, ja sitten ihmetellään, miksi tori on niin kuollut. Joka paikassa muualla osataan hyödyntää toria, ei Oulussa. Liekö seurausta tästä Liikekeskus ry:n vuosikymmenten myyräntyöstä, jolla koko muu keskusta on unohdettu, ja kaikki halutaan Rotuaarin ahtauteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysy Hänniseltä, sehän sieltä korkeuksista huuteli eikä torilla voi nousta niin korkealle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pysykää hyvät ihmiset kotona, kun ei teille mikään kelpaa! Jatkuvaa valittamista, yleensä ihan turhaan. Tehkää itse paremmin! Oulussa on todella paljon tapahtumia, aina ei voi mennä ihan putkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilotulitus oli kyllä pohjanoteeraus, että nyt jos milloin saa valittaa! Nämä kommentit pitävät täysin paikkansa. Eniten naurattaa se, kun Hänninen kertoi puheessaan, että kyseistä tapahtumaa oli suunniteltu pitkään ja hartaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinpä. Luulisi tyhmemmänkin tajuavan, että avaruuteen asti saa ne raketit ampua, jos meinaa, että tuolla kerrostalojen keskellä sumpussa seisovat ihmiset näkevät Elban saaresta asti ammutut ilotulitteet Kaupungitalon eteen. Totaalisen hukkaan meni tuo raha eikä sitä selittelemällä korjata. Asia olisi ollut aivan toinen, jos olisi annettu väkijoukolle esim. 10-15 minuuttia aikaa siirtyä torille ja tuliteltu vasta sitten. Vanhempana hieman turhauttaa, että olin lähes tunnin hokenut lapselle, että jaksa vielä hetki seistä täällä pakkasessa aikuisten ympärillä (mistä ei edes itse kulkuetta nähnyt), kohta tulee ilotulitus. Mutta eipä tullutkaan, tuli pettymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin on. Nämä valitajat varmaan tekevät jotakin todella huipputyötä eikä virheitä tule

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (61)

Uutisvirta

14:42
Pääministeri Sipilä: "Teemme kaikkemme, että EU-ero-sopimus Britannian kanssa syntyy" – Norjaa ja Islantia sorsivaa ratkaisua ei aiota tehdä
14:35
Terrori-isku lukioon surmasi ainakin 10 ihmistä Krimillä – pyssymiehet kulkivat lukion sisällä surmaten kaikki vastaan tulevat
14:25
Kommentti: Nuorekkaan Stubbin kampanja-avaus veti salin täyteen toimittajia – Stubb esiintyi rennosti ja sai aplodeja Tilaajille
14:11
Hallituksen työllisyyspolitiikka sai eduskunnan luottamuksen äänin 101-73
14:10
Tuntematon räjähde surmasi ainakin 10 ihmistä koulussa Venäjän Krimillä – Putin määräsi turvallisuuspalvelun selvittämään syyn
13:58
Danske Bankin "kruununprinssi" ei kelvannut valvojalle - toimitusjohtajan etsintä jatkuu
13:53
Pantiinko työntekijän kahviin jotakin? Uudenkaupungin autotehtaan kahvitunti päättyi yhden ihmisen oireiluun ja poliisitutkintaan
30
Koiteliin suunnitellaan uutta rakennusta – mukana ravintola, kokous- ja juhlatilat sekä saunatilat
26
Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?
25
Oulun kauppahallissa vuodenvaihteen jälkeen alkava remontti venyy jouluun – hallissa odotetaan kiihkeästi ratkaisuja
21
Talviaika ja kesäaika saavat lähes yhtä suuren kannatuksen – ministeriö julkaisi tasaisen kellojensiirtokyselyn tulokset
20
Menot halutaan yhdessä kuriin – Oulu ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri selvittävät kustannustehokkuuden lisäämistä
13
Kunnianpalautus ammatilliselle koulutukselle – nyt tarvitaan asialliset tasokorotukset oppilaitoksien rahoitukseen Lukijalta
8
Taistelu irtisanomislakia vastaan jatkuu – JHL:n lakko näkyy muun muassa siivouksessa, ruokapalveluissa ja kiinteistöhuollossa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image