Oulu

Valkiaisjärvi on paras uimaranta!

Tämän kesän ykkösranta Oulun seudulla on Valkiaisjärven rannalla.
Oulu 29.6.2009 0:00
Sanna-Leena Santapakka
Hellesään kunniaksi Kaleva päätti ottaa selvää siitä, mikä on Oulun paras uimaranta. Äänestysvaihtoehdot rajattiin verkkokeskustelun perusteella viiteen.

Oulun rajojen sisäpuolelta äänestykseen päätyivät ikisuosikki Nallikari, Oulujoen rannalta Tuiran uimaranta, Valkiaisjärvi sekä Lämsänjärvi.

Oulun ulkopuolelta viiden parhaan joukkoon valikoitui vielä Marjaniemi Hailuodosta.

Äänestys kesti yhden vuorokauden ja kärkipaikasta käytiin tiukka kamppailu Nallikarin ja Valkiaisjärven välillä. Lopulta Valkiaisjärvi voitti kuuden äänen turvin keräten 25 prosenttia äänistä.

Kolmanneksi tulleen Tuiran uimarannan ja Nallikarin välinen ero oli viisi prosenttiyksikköä. Neljänneksi tullut Marjaniemi keräsi kasaan 18 prosenttia äänistä ja viidenneksi jäänyt Lämsänjärvi 14 prosenttia.


Voittoon
Valkiaisjärven vei sen lapsiystävällisyys. Matala ja pehmeä hiekkaranta, sekä rauhallinen sijainti sopii erittäin hyvin lapsiperheille. Tämän oli huomannut myös Ulla Rutanen lastensa Venlan ja Konstan kanssa.

"Tämä on lapsille todella hyvä ranta, sopivasti syvenee loivasti tässä alussa", Rutanen tuumaa Venlan ja Konstan leikkiessä taustalla.

Myös rannan rauhallisuus on yksi syy miksi Rutanen valitsi Valkiaisjärven toiseksi tulleen Nallikarin sijaan."Tänne mahtuu hyvin vaikka populaa on paljon kuten nyt", hän huomauttaa.

Lapsiperheille sopiva ranta vaatii Rutasen mukaan ainakin mielyttävän hiekkapohjan ilman kiviä, ja tämä Valkiaisjärveltä löytyy. Aivan täysin lapsiperheiden kansoittama Valkiaisjärvi ei ole. Teemu Parviainen saapui uimaan kahden ystävänsä kanssa perjantai-iltapäivänä. "Aina olen täällä käynyt uimassa ja kyllä tämä paras ranta on", Parviainen kommentoi.

Hän myös pitää siitä, että Valkiaisjärvi on hyvä myös aikuisen uida. "Vaikka ranta on tässä alussa matalaa, niin se syvenee melko nopeaa niin että täällä voi aikuisetkin uida", Parviainen huomauttaa.

Verkkokeskusteluissa Valkiaisjärven hyväksi puoleksi listattiin myös puhdas ja kirkas vesi. Moitteita sai koiraranta, joka on hieman sivumpana virallisesta uimarannasta.

Nallikarin hyvinä puolina pidettiin sen jopa kansainvälistä ilmapiiriä, sekä pitkää hiekkarantaa. Moitteita tuli liioista ihmismääristä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

valkeinen se on pienestä asti uinut ja niilesjärvessä kalastanut niiles naapurijärvi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt tuli Valkiasjärvi testattua. Hyvä uintipaikka, ihana hiekkapohja, mutta aurinko ei vaan paista rannalle enää illalla :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo järvi taitaa olla Pihtiputtaan lahdenperällä. .?????? Ei hajuakaan. Löytyy kartalta. Saattaapi niitä olla muutama kymmenen saman-nimistä järveä Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä valkeisjärvi sijaitsee utajärvellä ja valkiaisjärvi taasen oulussa. Oli se sitten jonkun puheessa millä "nimellä" tahansa se ei sen nimeä muuta miksikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kartassa paikan nimi on Valkiaisjärvi, mutta se tunnetaan puheessa nimellä Valkeisjärvi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos puhutaan sijainnista, palveluista, uintimahdollisuuksista ilman 10 min kahlausta, ilman pölisevää hiekkaa yms. Paras paikka on Tuira. Ainahan voidaan tarkoitushakuisesti/ johdatellen tehdä galluppeja..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valkiainen ei oikeastaan ole järvi vaan lampi ,joka saa vetensä muutamasta lähteestä. Ne siaitsevat suurinpiirtein keskellä LAMPEA ,syvyys n. 10 m.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

aina oon valkeisjärvellä käynyt uimassa - siis nimen poulesta- ja käyn edelleen, ollaan sit kaupunkilaisjuntteja tai ei... mukavia uimahetkiä kaikille, nimestä huolimatta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

13.10.
Syyrian armeija liittymässä taisteluun Turkin hyökkäystä vastaan – pakoteuhkaukset tai asevientikiellot eivät taivuta Erdogania
13.10.
Metsästäjä nousi tielle pysähtyneestä autosta ja ampui koppelon Savukoskella – haulikko ja saalis takavarikoitiin
13.10.
Jenni Saarinen pisti ennätykset uusiksi ja sijoittui neljänneksi Finlandia Trophyssa
13.10.
Kansallismielisen Laki ja oikeus -puolueen johtaja Jaroslaw Kaczynski julistautui vaalivoittajaksi Puolassa
13.10.
Lämpötilat pysyvät Oulussa vielä plussan puolella – keskiviikkona kannattaa varautua huonoon ajokeliin, taivaalta voi tulla vettä, räntää tai lunta
13.10.
Hailuodon lautan kantavuus on muuttunut, Merisilta-lautta huollossa useita viikkoja
13.10.
Kaisa Sali päätti uransa kuudenteen sijaan Havaijin Ironmanissa – "Olo on tyhjä, mutta onnellinen"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä Kuusamon kunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Turkki hyökkäsi syyriaan

106 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Leipäjonossa kuultua

Kommentoijalle haluttaisi sanoa, että leipäjonokeskustelu on Suomessa niin loppuun kaluttu ja populistinen aihe, joka ei... Lue lisää...
Peruspekka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.10.

Fingerpori

14.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image