Oulu

Valkean kesäkatu suljetaan miehiltä lauantai-iltana Oulussa – tasa-ar­vo­val­tuu­te­tun toimisto käsittelee asian

Kesäkatu voidaan sulkea rajoitetuksi tapahtuma-ajaksi yhdyskuntalautakunnan päätöksellä. Nyt sulkeminen koskee miehiä. KUVA: Heidi Peltonen
Oulu 15.3.2017 6:58 | Päivitetty 16.3.2017 6:25
Kaleva

Oulun yhdyskuntalautakunta antoi Kauppakeskus Valkealle luvan sulkea kesäkadun lauantai-iltana kello 19–23.

Sulkemispäätös koskee yksinomaan miehiä, sillä kauppakeskus järjestää kesäkadulla kaikille naisille avoimen ja maksuttoman naisten illan.

Illassa esiintyvät muun muassa Mikko Leppilampi ja Tomi Metsäketo.

Kauppakeskuksen Kesäkadun käyttöä koskevan sopimuksen mukaisesti katu voidaan sulkea rajoitetuksi tapahtuma-ajaksi yhdyskuntalautakunnan päätöksellä.

Kauppakeskus Valkea haluaa tarjota kohderyhmälleen vain naisille suunnatun elämyksellisen illan, jossa esiintyjien lisäksi antina ovat hyvinvointiin, kauneuteen ja muotiin liittyvät asiat.

Valkean kesäkadun sulkemisella halutaan taata tapahtuman onnistuminen ja turvallisuus.

Tasa-arvovaltuutetun toimistosta kerrotaan, että Valkean kesäkadun sulkuaie on tiedossa, ja asiasta on jo tullut useita kyselyitä ja yhteydenottoja keskiviikkona.

Ylitarkastaja Minna Lundell-Kiuru arveli keskiviikkona aamupäivällä, että asiaa kommentoitaisiin toimistosta vielä samana päivänä, kun tilanteeseen on perehdytty.

Toimistosta kuitenkin tarkennettiin puolen päivän jälkeen, ettei kommentteja vielä anneta, koska asia menee tasa-arvovaltuutetun normaaliin menettelyyn.

– Koska asia koskee yksittäistä tapahtumaa, jossa epäillään syrjintää, niin prosessimme viranomaisena on se, että kuulemme osapuolia ennen kuin lähdemme kommentoimaan. Meille on tullut aika monta yhteydenottoa tästä (kadun sulkemispäätöksestä), kertoo toimistopäällikkö Anja Nummijärvi.

– Selvittelemme ensimmäisenä, mitä tahoja tässä on syytä kuulla.

Nummijärvi arvelee, että kannanotto annetaan kevään aikana.

Oulun tasa-arvotoimikunnan puheenjohtaja Markku Eilola-Jokivirta moittii sekä yhdyskuntalautakunnan että kauppakeskuksen toimintaa asiassa.

Myöhemmin keskiviikkona Valkea tiedotti, että kesäkatua ei suljeta miehiltä.

Kello 15:13: Tarkennettu kadun sulkemisasian käsittelyaikataulua tasa-arvovaltuutetun toimistossa.

Juttua täydennetty 16.3. kello 6.25 tiedolla, että kesäkatua ei suljetakaan miehiltä lauantaina.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (220)

"asiakasryhmärajauksesta mielensä pahoittaneilta" Kyse ei ole mistään mielensä pahoittamisesta vaan lainvastaisesta syrjinnästä, josta rikoslain mukaan seuraa rangaistus. Olisko aika lopettaa vähättely, ja pahoitella lainvastaista ja rikollista menettelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä ei pitänyt tapahtua:
"yhdyskuntalautakunta antoi Kauppakeskus Valkealle luvan sulkea kesäkadun"

Arina sai luvan rakentaa yleiselle kadulle vastoin määräyksiä sillä ehdolla, että katu pysyy auki aina. Kuinkas sitten kävikään..

Tasa-arvokysymys ei ole tämän jutun pointti vaan pikemminkin se, että yksi toimija tekee mitä sitä huvittaa ja muut yrittäjät vikisee (paitsi ettei edes vikise, koska ne eivät pysty edes kilpailemaan keskustassa).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta on hyvä että tuollain on tapahtuman järjestäjä ajatellut meidän miesten turvallisuutta. Oishan se hirveää jos kesken leppoisan illan kävelet kadulla ja joudut varottamatta Mikko Leppilammen tai Tommi Metsäkedon keikalle. Kyllä siinä menisi viikonloppu kerralla pilalle. Ja riippuen siittä mikä Metsäpedon kappale soisi, saattaisi mennä mielenterveyskin samalla. Nyt kun ne eivät kuitenkaan sulje tuota katua, niin täytyy saada kuitenkin kunnolliset varoitukset: Muu vaara -kyltti lisäkilvellä tai sitten "Asiallinen oleskelu kielletty" opaste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kerralla päivitin itselleni kaikki juonenkäänteet, sanon: tämä ei enää ole todellista :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksipä ei ? Kai sitä saa naisteniltaa viettää ihan porukassakin... Itse olen mies.. mutta mikäs tuossa on niin väärin? Saavatpahan käydä rauhassa ilman tietynlaisia ahdistavia tekijöitä.. ja jospa sitä vastapainoksi saisi sitten itsekin käydä kaveriporukassa kalastelemassa taikka vaikkapa parilla oluella :) ei siitä nyt mitään tasa-arvokiistaa tarvi alkaa repimään jos naisille on moinen tapahtuma järjestetty.. äly hoi älä jätä vaikka järki juokseekin ettei mene perässä koko ymmärrys !! Ei ole niin maan vakavaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi ei tätä enää jaksa. Kasvakaa jo aikuisiksi. Myötähäpeää tuntee näiden mielensäpahoittajien lausumien johdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpä taas meni herne nenään ja hiekkaa väärään paikkaan herkästi. Voi haloo, antakaa nyt naisten olla keskenään ja nauttia illasta. Saadaan me miehet olla keskenämme muualla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen yksi syy lisää ihmisille kiertää joku paikka kaukaa.
Jos sukupuolen perusteella suljetaan ihmisiä ulkopuolelle, olisi se päinvastauksessa tapauksessa syrjintää.
Jos yhdyskuntalautakunta antaa luvan tuollaiseen, on jälleen yksi syy kiertää kaukaa koko Oulu.
Sukupuolten välinen tasa-arvo on sitä, ettei kumpaakaan sukupuolta syrjitä.
Suomalainen tasa-arvo on malli monelle ulkomaalaiselle. Silloin ei ole suomalaisten velvollisuus lähteä noudattamaan muiden maiden tapoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, seuraavalsi Arina varmaan sulkee kadun lapsilta sunnuntaisin, vanhuksilta maanantaisin jne. Ilmeisesti poliitikot eivät ole tienneet mitä ovat kadun sulkemisesta päättäneet, ja hakemus on ollut vaillinainen. Kyseessähän ei ole yksityistilaisuus.
Mutta Oulussa Arina saa aina mitä haluaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti et ymmärtänyt lukemaasi juttua?! Selvennykseksi, että kyseessä on yhdestä lauantaista eikä kaikista lauantaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten Arina liittyy tähän? Vai onko Oulussa tapana laittaa kaikki pahaa mieltä aiheuttava osuuskuntapohjaisen yritystoiminnan syyksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän arina tästä vastaa vaan kauppakeskus valkea jossa paljon muitakin liikkeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miehille voisi vastapainoksi järjestää joskus näytille makeimmat avoautot, harrikat, maasto- ja erävarusteet, kalastustarvikkeet, armeijavarusteet ja kaikkea äijäkamaa. Oluttakin saisivat. Vain miehille. Torin reuna olisi hyvä paikka. Voitaisiin sillä välin viettää tyttöjenpäivää rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika aliarvioivaa miehiä kohtaan. Ikäänkuin miehet olisivat lapsellisia egon materiaalilla pönkittäjiä. Katsoppa vain sitä naistenillan saldoa ja virnuile jos on mitään virnuiltavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kun ei Valkea voinut niinkään sanoa, että katu suljetaan turviksilta. En minäkään käy valkeassa niiden takia. Naiset kokee heidän käytöksensä uhkaavaksi siellä. Tasa-arvo tai ei, mutta turvallisuus ennen kaikkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvine ihmetellä missä suomen rahat on kun tällaisia valtuutettuja on olemassa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa suurimmalla osalla olla hakusessa syyt toiminnan taustalla. Ei tässä haeta mitään feminismin kunniavoittoa miehistä, vaan pyritään tarjoamaan hankalassa asemassa olevalle ryhmälle mahdollisuus osallistua normaaliin elämään. Ryhmä koostuu maahanmuuttajataustaisista naisista, joiden asemasta puhuminen ja vääryyksien esille tuominen on käsittämätön tabu.

Naisen asema ei ole samankaltainen jokaisessa kulttuurissa ja tämä on valitettava ja hankala tosiasia. Joissakin kulttuureissa nainen ei vain voi lähteä yksin tai kaverinsa kanssa ostoksille, jos on mahdollista, että määränpäässä onkin miehiä paikalla. Pelkästään naisille tarkoitettu tilaisuus tuokin mahdollisuuden heille, joita eniten nyky-yhteiskunnassa sorretaan.

Perus Pertti voi nyt tässä vaiheessa vetää henkeä ja lopettaa vauhkoamisen yleisestä tiestä ja omista oikeuksistaan sekä suunnata ajatuksensa siihen, miten voimme parantaa eri kulttuurien integraatiota omaamme ja naisten asemaa, jottei näitä tapahtumia tarvitsisi tulevaisuudessa enää järjestää. Tapahtuma luo turvallisen ympäristön naisille, mutta samalla vaikeuttaa tasa-arvoistumista ja luo kuilua sekä me/he ajattelua.

Hengitellään ja oleskellaan ja toivotaan, että tulevat sukupolvet ovat taas viisaampia t. lauantaina saunaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (220)

Uutisvirta

16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
13:22
Tuhkapussi terassilla sytytti mökin Posiolla, Kolarissa haisi käry kukkakaupassa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
24
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image