Oulu

Vä­li­tys­palk­kiot nousussa Oulussa

Oulussa asunto-osakkeen arvonlisäverollinen välitysprosentti nousi 0,05 prosenttiyksikköä ja kiinteistöjen vastaava 0, 04 prosenttiyksikköä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 14.7.2015 8:12 | Päivitetty 14.7.2015 8:16
Kaleva

Oulun kiinteistövälityksen välityspalkkiot ovat nousussa.

Kiinteistövälityksen vertailupalvelua toimittavan Effortia Oy:n katsauksessa ilmenee, että Oulun kiinteistövälityksen keskiarvohintojen kehityksessä on koettu jo toinen perättäinen nouseva vuosineljännes.

Oulussa asunto-osakkeen arvonlisäverollinen välitysprosentti nousi 0,05 prosenttiyksikköä ja kiinteistöjen vastaava 0, 04 prosenttiyksikköä.

Edullisinta asunto-osakkeen välityspalvelua 3,62% saa Kuopiossa, jossa asunto-osakkeiden välityshintoja laskettiin tarkastelujaksolla jälleen kohti tuntematonta, nyt 0,05 prosenttiyksikköä.

Sen sijaan kalleinta asunto-osakkeen välitys on Lappeenrannassa, jossa kuluttajalta pyydettävä keskiarvopalkkio on 4,48 %.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ilman välittäjää on itse vastuussa mm. kauppakirjassa, joka on vahvistettava allekirjoituksin. Välittäjältä saa ostaja mielenrauhan kun tietää, että talosta ei löydy esim. hometta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aijjaa. Meiltä löytyi hometta. Välittäjä oli se ensimmäinen joka pesi kätensä. Seuraavaksi kätensä pesi yritys joka oli tehnyt kuntokartoituksen. Lopuksi myyjäkin todettiin varattomaksi ja jouduimme itse maksumiehiksi. n.20te remontista olemme saaneet 80e takaisin asunnon myyjältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos kohteen hintapyyntö on 250.000€ ja välityspalkkio on 5%:a, niin myyjälle jää käteen kaupasta 237.500€:a. Jos myy itse ja hintapyyntö on 237.500€:a, niin käteen jää kaupasta 237.500€. Kummalla hinnalla kuvittelet kohteen menevän paremmin kaupaksi?
Ostajat ovat typeriä kun ostavat välittäjiltä. Vaikka se välityspalkkio myyjältä peritään, niin ostaja sen oikeasti maksaa kauppahinnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä hyvä säästövinkki asunnon myyjälle! Kaupat voi tehdä ilman välittäjääkin (vaikka joskus kuulee päivastaistakin) eikä edes ole vaikeaa - kannattaa kuitenkin perehtyä asiaan ennen kuin laittaa myynti-ilmoituksen. Välittäjä on vain välikäsi, joka tekee sinulle kuuluvan työtehtävän sinun edestäsi ja laskuttaa tekemästään työstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinkin nykyään, kun kaikkien välittäjien käyttämä Etuovi ottaa myös yksityisten ilmoitukset. Sinne vaan sekaan pyydystämään välittäjien joukkoon ja säästämään turhista välikäsistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen kaksi osakeasuntoa myynyt ja taitaa säästö olla 10 000 euron paremmalla puolen. Etu on myös ostajalle, asunnon (osakkeen) omistajalta saa ensikäden tietoa asumiseen liittyvistä asioista, viralliset taloyhtiötä ja asuntoa koskevat tiedot isännöitsijältä.

Kunnolliset valoisat ja havainnolliset kuvat nettin, realistinen hinta, myyntiesite, energiatodistukset ja isännöitsijätodistukset nippuun niin se on siinä.

Mutta lujassa on myös se usko/luulo, että välittäjä ottaa kaupassa vastuuta jostain... Tosiasiahan on että riitatilanteessa välittäjä vetäytyy takavasemmalle ja riitely jää myyjän ja ostajan välille sovittavaksi tai käräjöitäväksi. Välittäjän vastuu yhtään mistään on pyöreä 0.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarpeettomia välikäsiä. Vastaavat vain omista virheistään ja niitäkään ei tule, kun eivät ole mukana sekoilemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja henkilötasollakin joutavia vöyhäkkeitä. Mitättömiä kiekuvia kukkopoikia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osakekaupassa ei välittäjiä tarvita. Kuppaavat vain rahaa välistä, käytännössä ilman mitään vastuuta mistään, mm mitä ovat kertoneet asunnosta. Kokemusta on useammastkin osake- ja kiinteistökaupasta, jossa ongelmia on aiheuttaneet kiinteistövälittäjän huonot ja jopa täysin väärät, omassa päässä keksityt tiedot kohteesta. Asiat onneksi saatu sovittua kuntoon, kun päästy suoraan yhteyteen kiinteistön omistajan kanssa. Toki jos on laiska ja haluaa maksaa turhasta, voi välittäjälle maksaa mitä tahtoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan sitä koettaa nostella hintoja. Tarjous pyynnöt kehiin ja loppuu ne hinnankorottelut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Möin myös itse omakotitaloni. Hieman paperihommia ja asioihin perehtymistä. Ei todellakaan vaikeaa. Eipä tarvinnut maksaa tuhansia euroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole sen kummosempaa myydä asuntoa itse. Miksi maksaa turhaan välittäjälle? Itse voi ilmoitaa asunnon myynistä, pitää esittelyn ja jos kaupat syntyy saa pankista kaupanvahvistajan kohtuu hintaan ja myös rahan siirto onnistuu pankissa.
Kiinteistövälittäjiä alkaa olemaan joka kadun kulmassa ja nyhtävät ihmisiltä vaan rahat ja turhaan pudottelevat asuntojen hintoja, jotta saisivat nopeasti asunnon menemään ja saisivat välittyspalkkion mahdollisimman nopeasti. Välittäjä kyllä ottaa omansa myyntiin asunto sitten normaalihintaan tai alihintaan. V

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välitin itse 149 euron hintaan. Parin sadan tuhannen euron asunnon kaupassa säästin 8000 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävisit 2000e jos välittäjä olisi saanut 10000e paremman hinnan? Suomalaiselle ei kokonaisuus ratkaise mitään kun "säästää" tai saa ämpärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan on naurettava klisee tuo juttusi. Ostajat ovat oman alansa ammattilaisia ja tuntevat kyllä hintatason. Turha kuvitella heidän maksavan 10.000€:a enenmmän, vain kun joku tekolipevä myyntitykki sitä kaupittelee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin pöljä että käyttää näitä jetroja tyhjästä pöpötyksestä maksetaan tuhansia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailman turhin ammatti. Itse kun möim talon niin meni tasan viikko ja sain sen hinnan mitä välittäjäkin maksimissaan arvioi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka niin turhin ammatti. Pitihän sinun käyttää välittäjää hinnoittelussa.. Oletko niitä vapaamatkustajia?.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että vapaamatkustajan vapaamatkustaja? Mikään ei ole niin haaskamaista, kuin vetää välistä toisen omaisuuden kaupittelusta. Asia olisi totaalisen toinen, kun välittäjien pitäisi ensin ostaa omakseen ja sitten myydä. Silloin ollaan myös eettisesti oikealla pohjalla, aivan kuten muutkin kauppiaat joutuvat tekemään. Hyeenat saisivat hävetä ammattiaan, mutta joka paikassa on pitkät takit heiluen patsastelemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:17
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
50
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
43
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
35
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
33
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
30
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
29
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image