Oulu

Valio lahjoittaa 50 000 euroa Oulun am­mat­ti­kor­kea­kou­lun va­rain­han­kin­taan – lahjoitus kohdennetaan luonnonvara-alan koulutukseen

OAMK, Oulu, ammattikorkeakoulu KUVA: Essi Puuri
Oulu 23.1.2019 10:10 | Päivitetty 23.1.2019 10:42
Mirko Siikaluoma

Valio Oy lahjoittaa 50 000 euroa Oulun ammattikorkeakoulun Hyvinvointia pohjoiseen Suomeen -varainhankintakampanjaan. Yhtiö haluaa korostaa lahjoituksella maidontuotannon roolia Pohjois-Suomen maataloudessa.

Valion lahjoitus varainhankintakampanjaan kohdennetaan Oamkin luonnonvara-alan koulutukseen.

– Maidontuotannolla on iso rooli pohjoisen Suomen maataloudessa, ja yksi Valion tehtaista sijaitsee Oulussa. Oulun ammattikorkeakoululla on tärkeä alueellinen merkitys luonnonvara-alan koulutuksen tarjoajana. Haluamme luoda työpaikkoja ja hyvinvointia ympäri maan myös tulevaisuudessa ja tarvitsemme uusia osaajia, kertoo toimitusjohtaja Marko Puhto Osuuskunta Pohjolan Maidosta.

Valio ja Oamk kertovat tekevänsä yhteistyötä ammattikorkeakoulun luonnonvara-alan koulutuksessa. Oamkista valmistuvat luonnonvara-alan opiskelijat työllistyvät suurilta osin maanviljelijöiksi ja ammattikorkeakoulussa on mahdollista suorittaa myös luonnonvara-alan ylempi AMK-tutkinto.

– Olemme erittäin kiitollisia Valion lahjoituksesta. Oamkin luonnonvara-alan koulutus on tärkeässä roolissa Pohjois-Suomen maatalouden kehittämisessä. Koulutuksen kehittäminen on niin Oamkin kuin Valion yhteinen tavoite. Näin edistämme ruokaketjun toimivuutta myös tulevaisuudessa, kertoo rehtori Jouko Paaso.

Oamk kertoo kohdistavansa varainhankintakampanjassa keräämänsä lahjoitukset koulutuksen kehittämiseen investoimalla laitteisiin, tiloihin sekä henkilöstön koulutukseen.

Oulun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja tuotti vuoden 2018 aikana yli 670 000 euroa. Valtio tuki ammattikorkeakoulujen varainhankintaa vastinrahalla vuonna 2018. Valion lahjoitus on tehty loppuvuonna 2018.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei taida elintarvikeala kehittyä sillä että ammattilaisia irtisanotaan ja rahat käytetään asioita vasta opettelevan huonomaineisen koulun pystyssä pitämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhmä raha hakeutuu vähemmän tuottaviin kohteisiin ja viisas raha paremmin tuottaviin kohteisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kalleimpien hallinnollisten yleiskustannusten jälkeen tästä ei kyllä paljon varsinaiseen asiaan jää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole hyvien tapojen mukaista että täällä nautitaan toisten epäonnesta heidän menettäessä työpaikkojaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alampa ostamaan Arlan maitova. Nämä huonosti ihmisiä kohtelevat firmat ei tuotteineen kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valion johto ei ole keksinyt Venäjän kaupan tyrehtyessä uusia markkinoita tuotteilleen. Hommaa leikataan. Säästöjä syntyy. Omistajat ja työntekijät unohdetaan ja rahaa tukitaan epäolennaisuuksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pöhöttynyttä ja ylisuureksi paisunutta amis hallintoa pönkitetään kannattavan liiketoiminnan leikkauksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maanviljelijät valittavat jatkuvasti huonoista katteistaan. Heidän rahansa on kuulemma valunut tuottajille kuten Valiolle. Nyt Valio sitten jakaa nämä maanviljelijöiden rahat heikkotasoiseen koulutukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menee nämä minun palkkarahat amiksen hummailuihin. Tuottavasta liiketoiminnasta ollaan nykyisin vähemmän kiinnostuneita kuin huonosta ja kalliista sekä tarpeettomasta korkeakoulutuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Valio on kohdentanut lahjoituksensa Oamkin luonnonvara-alan koulutukseen.
Koivikko ja Kempeleen opinahjo sentään jaksavat vieläkin keskittää voimavaroja ja puurtaa erilaisten alojen toimijoiden kouluttamiseen! Onneksi sentään nämä saavat jatkaa alalla, luonnonvaran piirissä, joka tulee tulevina vuosina vetoamaan nykynuoriin aina vain enempi, ehkä toivottavasti ruuhkaksikin asti ja kuitenkin oma koulutusyksikkö oli valmis itse luopumaan Vallinkorvan yksiköstään!

Pelottavalta kuulosti vain rehtori Paason linjaus Valion lahjoituksen osasta satsattaviin kohteisiin!
Eihän henkilöstön koulutukseen ajatellut varat löperösti kohdennu vain joillekin valituille, hallinnon illanvietoissa kokousteluihin, kun Vallinokorvastakin koulutusköyhtämälle kannatti jättää omistukseensa Oulujoen rannalla oleva ikioma virkistyshuvila -kokousyksikkö saunoineen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valio toimii muutenkin fiksusti ja vähentää väkeä pääkonttoristaan eikä tuotantolaitoksistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

141
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
67
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
53
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
46
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
34
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
33
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image