Oulu

Vä­li­ne­huol­ta­jil­le riittää hyvin töitä

Asta Virkkula toivoo välinehuoltoalalle lisää nuoria ja miehiä. ”Töitä riittää.” KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 13.2.2014 6:15
Heli Väyrynen

Välinehuoltajille riittää tällä hetkellä hyvin töitä Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

”Palkkaisimme heti lisää sijaisia, jos olisi, mistä ottaa”, kertoo OYSin välinehuollon tiimivastaava Asta Virkkula.

Hän toivoo nuorten muistavan tämänkin vaihtoehdon, kun he miettivät itselleen ammattia.

Virkkula uskoo alan työllisyystilanteen myös säilyvän hyvänä, sillä väestö vanhenee ja ihmiset sairastavat koko ajan. Ilman välinehuoltajia leikkaukset sairaaloissa loppuisivat.

”Työttömiä välinehuoltajia ei taida tällä hetkellä monta olla”, arvelee OYSin välinehuoltaja Jari Halonen.

Virkkula ja Halonen ovat juuri valmistuneet välinehuollon erikoisammattitutkinnosta. He saivat todistuksensa keskiviikkona Oulun aikuiskoulutuskeskuksesta.

Lue lisää 13.02.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Terveys meni välinehuoltajan työssä. Aivan liian raskasta työtä naiselle. Työ sisältää paljon raskaiden taakkojen nostelua ja seisaallaan työskentelyä. Kuluttava työ.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välinehuoltajia työskentelee Oysissa paljon osa-aikaisina ja puolieläkeläisinä nimenomaan työn kuluttavuuden takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä siksi, että kukaan tervejärkinen välinehuoltaja ei halua tekemään töitä Oyssiin monilla kymmenillä toistuvilla määräaikaisilla sopimuksilla!!! Onneksi sain muualta töitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole hääppöstä hommaa, vaan kyllä se siivoojan hommat voittaa. Ja on pätkä ja sijaistyötä. Ihan on parin päivän hommiakin tarjottu sellaisella tuntimäärällä josta en kerrytä edes eläkettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välinehuoltajan työstä on suurimmalla osalla se käsitys, että se on siivoamista ja tiskaamista. Sitä se ei todellakaan ole. Välinehuoltajat ovat hygienian asiantuntioita. Työ on erittäin vaativaa, pikkutarkkaa ja vastuullista. Palkka työhön nähden ihan naurettava.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin ja työ on valitettavan aliarvostettua. Tsemppiä jokaiselle Oysin välinehuoltajalle, teette todella arvokasta työtä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heko heko,,,, onpa omistuista, kun olen itse välinehuoltaja ja olen ollut vuosia hakijana oyssin rekryssä, ja vastaus on ollut melkein aina "ei ole nyt yhtään välinehuoltajan paikkaa tällä kertaa"!!!! Nyt viimeisten parin vuoden aikana on tarjottu ja kun olin kiinnostunut, niin palkattiin lähihoitaja... Täytyy kyllä todella ihmetellä mistä tämä "pula" välinehuoltajista on tullut??? Onko Virkkula nyt ajantasalla välinehuoltajien työllisyydestä ja palkkaamisesta????? Sanouduin "irti" oyssin omasta rekrystä ja olen saanut töitä muualta,,, Te-keskukseen näitä välinehuoltajien paikkoja ei anneta..., joten en voi muuta kuin ihmetellä tätä kirjoitettua tekstiä,,,,Ei kukaan lähden päiväksi tai kahdeksi, siitä tulee vain persnettoa välinehuoltajan huonolla palkalla.... Ne, jotka ovat valmistuneet muutama vuosi sitten, eivät ole jääneet kotiin odottamaan ,vaan ovat paremmilla "kalavesillä"..., Välinehuoltajia ei Oulussa enää kouluteta "kortistoon",,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa ottaa työ vastaan kun sitä tarjotaan. Olkoonkin vaikka pätkätyötä. Nimittäin useasti sitäkautta löytyy se vakituinenkin työ. Tietenkin sitten, kun olet osoittanut kykysi ja halukkuutesi työhön. Te, jotka sanotte, ettei kannata, Te tulette olemaan AINA kortistossa. Nimittäin asenne = halu tehdä, on se joka ratkaisee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä siitä että pätkätyötäkin kannattaa ottaa vastaan MUTTA ihan sama vaikka kuinka osoitat kyvykkyyttä ja halukkuutta ja asenne on kohdillaan, Oysin välinehuollossa se ei välttämättä riitä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen pari kertaa vuosien saatossa hakenut kyseiseen koulutukseen kun on ollut,ei ole tärpännyt. Ei taida sitten päästä ilman koulutusta,lähtisin heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sehän on sitten sama juttu kuin lähihoitajakoulutuksessa: koko ajan toitotetaan, että lähihoitajista on pula. Sitten järjestetään 2 kertaa vuodessa työllisyyskoulutukseen haku, jonne otetaan (kyseenalaisilla kriteereillä) korkeintaan 10 % hakijoista, n. 20.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olin kiinnostunut kyseisestä alasta ja kyselin kurssin pitäjältä työllistymis mahdollisuuksia. Ope sano, ettei työ mahikset oo hyviä, lyhyitä pätkätöitä tarjolla, jos etes sitäkään. Jätin hakematta koulutukseen ja nyt välinehuoltajist olis pulaa. Erikoinen juttu, outoa :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun tuntien töitä on korkeintaan lyhyissä pätkissä vuosikaudet. Toiseksi ala on surkeasti palkattua eli se jo torppaa nuorten kiinnostuksen alaa kohtaan. En suosittele myös sen takia jos työttömyys pitkittyy ja aletaan ohjailla palkkatuella 4-6h päivillä. Taitaa työttömyysturvakin olla jo isompi kuin käteen jäävä palkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

”Palkkaisimme heti lisää sijaisia, jos olisi, mistä ottaa”
Siinähän se tuli. Sijaisia oltaisiin ottamassa parin kuukauden pesteihin. Ikinä ei olisi samoja etuuksia, kuin vakituisilla, mutta samat työt huonommalla palkalla.
Kotona pitäisi odottaa, että puhelin soi ja saman tien sorvin ääreen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

fswdffd: Et selvästikkään ole ollut pätkätyöputkessa? Ei kannata puhua asioista joista ei tiedä eikä ymmärrä. Jos sinulla on edes pieni mahdollisuus päästä oman alasi töihin, pilaat senkin lähtemällä kouluttautumaan uudelle alalle josta saat vain pätkätöitä. Se on helppo omasta suojatyöpaikasta huudella neuvoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meneppäs kokeilemaan välinehuoltajan työtä, paikkaan jossa on vähän työntekijöitä, koska ei haluta tehdä pitkiä työsopimuksia. Voin kertoa että väsy pukkaa jo siinä parissa kuukaudessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se muuten näin on monestikin. Syynä hirvittävä byrokratia ja paperisota, jonka jälkeen tulotaso +- sama kuin ilman työtäkin. Turha systeemin ongelmista on työntekijää syyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
9:00
Työllisyysasteen nousu hiipui, työttömyys väheni hieman – Kevään aikana työllisyyden kasvua nähtiin enää hyvin vähän
8:40
Britannian uusi pääministeri selviää tänään – tulos kerrotaan alkuiltapäivästä Suomen aikaa
8:35
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
7:49
Elokuvallisia albumeita ja mystinen M - Oulun Musiikkivideofestivaalien koko ohjelmisto on julkaistu
7:19
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
61
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
26
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
13
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
10
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
10
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
6
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image