Oulu

Vaaran kortteli 5 Oulun keskustassa uudistuu – kruununa 16-kerroksinen tornitalo

Oulun keskustan mittakaava hyppää Vaaran kortteli 5:n kohdalla selvästi ylöspäin. Vastaavaa tapahtuu myös muissa keskustan kortteleissa. Havainnekuva.
Oulu 2.9.2015 8:05
Markku Rättilä

Hallituskadun, Uudenkadun, Asemakadun ja Mäkelininkadun rajaama kortteli Oulun keskustassa rakennetaan lähes kokonaan uusiksi. Vaaran kortteli 5:n maamerkiksi kohoaa Uudenkadun ja Hallituskadun kulmaan, vinottain Otto Karhin puiston nurkkausta vastapäätä 16-kerroksinen tornitalo.

Kyseessä on Oulun korkein talo, jonka katto yltää lähes kirkontornin huipun tasolle ja ylemmäksi kuin kauppakeskus Valkean päälle nouseva asuinosa.

Tornitalo on vain osa uudistamista. Uutta rakennetaan lähes koko korttelin mitalle, ylös ja alas. Asuntoja alueelle on tulossa lähes 300, liiketilaa kahteen kerrokseen. Kolmannen kerroksen tasalle tulee sisäpiha ja talon alle kaksi pysäköintikerrosta, toinen asukkaille, toinen liikkeiden asiakkaille.

Lue lisää 02.09.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (110)

Ei se mitään
Kokkolaan rakennetaan matkakeskus mutta 200000 asukkaiden Ouluun ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heinäpäähän tulee myös 16- kerroksinen pyöreä talo puistokatu 34. Rakentaminen aloitetaan 2016.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa keskustassa on parasta vanhat n.1800 luvun talot, uudet näyttävät korkeat talot ja Rotuaari laajennettu lasikattoineen ja Valkeen uusi talo...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikuttaa kolmannen vuosikurssin pikatehtävältä. Olisi saanut myrskyisät vastaanotot eri laboratorioiden professoreilta, mikäli tällainen olisi päässyt läpi haukankatseisten, väittelevien tohtoreiden ohjauksessa! Onneksi tätä päästiin ajoissa kritisoimaan, ettei tapahdu ympäristörikosta, joksi tällaisia arkkitehtuuria ammentavassa oppilaitoksessa nimitetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyhjentävä kommentti. Olen sanaton. Ei siis mitään lisättävää tähän. Seuraava kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisko olla huonompaa paikkaa tuolle. Vesittää hienosti sekä Klubitalon että Valkealinnan.
Limingantullin risteykseen kaavailtu pyöreä torni on sentään onnistuneemmassa paikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa uutta rakentamista, tosin koko kortteli olisi voinut olla tuota 16-kerroksista, mutta hieno homma näinkin. Milloin aletaan rakentamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluhan alkaa näyttää jo suurkaupungilta!! Saadaan keskustaan lisää asukkaita ja kaupungin ulkoasu muuttuu todella upean kauniiksi. Aikoinaan Heinäpäästä tuhottiin puukorttelit, jotka olivat rikkaus ja 3-kerroksisia hissittömiä ruman näköisiä elementtitaloja krynderit rakensi tilalle, ne kaikki hometalot joutaisi hävittää mahdollisimman pois ja tilalle hienoja uusia taloja!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä niin... Aikoinaan valitettiin, että Oulun kaupungilta loppuu rakennuspinta-ala kesken, että lähes kaikki loogisesti hyvät maa-alueet on käytetty loppuun. Ei muuten ole, kun rakennetaan jatkossa ylöspäin! Pilvenpiirtäjiä Ouluun niin saadaan tästä aito Pohjois-Suomen pääkaupunki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee varjoja... Kait sitä tulee mistä vaan auringon eteen tulevasta rakennuksesta. Oli kerroksia 2 tai 16. Rakentakaa lasista niin paistaapi läpi. On täällä metässäki varjoja jotka aiheituu puista yms.En valita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis, ei voi olla totta että tuollaisia suunnittelevat! Miljoonalukaaleja joihin ei tavallisilla pulliaisilla ole varaa. Lisäksi kuinka ihmeessä se soveltuu kaupungin kuvaan :( Pian kaikki vanha ja kaunis puretaan pois, tilalle isketään pölijn mallisia taloja, korkeita ja ruman värisiä!

Taidan muuttaa pois Oulusta kun kaupungin päättäjät on pettäjiä, tuhlaajia ym.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin kuin tuossa neukkokuutiokorttelissa olis jotain "vanhaa ja kaunista".... Pelkkää harmaata tunkkaista rumuutta, joutaa mennäkin. Ja toivottavasti jatkavat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkisin mielelläni Oulussa myös kunnollisia pilvenpiirtäjiä, sellaisia 30-kerroksisia ja ylikin. Jos tehtaiden piiputkin on saatu rakentaa, ei luulisi pilvenpiirtäjienkään maisemaa haittaavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa toivoisin itsekin. Keskustassa menisi varmasti kaupaksi ja kaupunkirakenne tiivistyisi. Oulussa olisi pienen keskusta-alueen vuoksi perusteltua rakentaa ns. minipilvenpiirtäjiä. Tehdään niistä Oulun uusi brändi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Valkoinen kaupunki kurottaa kohti korkeuksia" kuulostaisi hyvältä lehtien otsikoissa. Ei niiden todellakaan mitään todella korkeita tarvitsisi edes olla. Minipilvenpiirtäjätkin olisivat aika hienoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juurikin näin. Tämä on kallis torni rakentaa koska levenee ylöspäin, mutta hyvä viritelmä näin keskustelun avaamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä että asia on viimein älytty. Keskustassa kun ei voi rakentaa enää juuri muualle kuin ylöspäin ja purkaen vanhat huonokuntoiset rumilustalot pois. Uusikatu taitaa olla tulevaisuuden Oulun pääkatu, ellei jo ole. Sen varteen kun kohoaa koko ajan korkeampaa rakennusta. Heinäpäähänkin, kadun alkuun/loppuun on tulossa 16-kerroksinen. Nyt alkaa Oulu näyttämään kaupungilta, eikä Tyrnävän esikaupunkialueelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (110)

Uutisvirta

10:18
Kuusamontiellä toinen ajokaista suljettu liikenteeltä Jäälissä
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image