Oulu

Uusi silmäsairaala avataan ensi viikolla Valkealinnaan – alan kilpailu kiristyy väestön ikääntyessä

Silmäasema avaa uuden silmäsairaalan Valkealinnaan taloon Ouluun. Kuvassa Silmäaseman viestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkö Tuukka Hirvonen (vas.) ja Pohjois-Suomen aluejohtaja Laura Perälä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 8.2.2018 7:58
Taneli Kärki

Silmäasema-ketju avaa Oulun keskustassa sijaitsevaan Valkealinnaan uuden silmäsairaalan maanantaina 12. helmikuuta. Uusi tulokas on Oulun neljäs yksityisen sektorin silmäsairaala.

– Kartalla on Oulun alueella iso aukko, joten sairaalan avaaminen tänne on tärkeää. Olemme laajentuneet viime vuosina paljon myymäläverkoston osalta ja avanneet sekä kunnostaneet sairaaloita, sanoo Silmäasema Oyj:n viestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkö Tuukka Hirvonen.

Silmäleikkausten kysyntä on lisääntynyt 2010-luvulla. Esimerkiksi kaihileikkausten kasvanut suosio johtuu pitkälti väestörakenteesta.

– Kaihileikkaukset ovat kasvaneet vinhaa vauhtia. Periaatteessa kaikille ikääntyville tulee kaihi jossain vaiheessa, Hirvonen sanoo.

Oulussa toimii myös Coronarian, Terveystalon ja Mehiläisen silmäsairaalat. Kaikkien toimijoiden mukaan varsinkin kaihileikkausten kysyntä on kasvanut viime vuosina.

– Yksityisellä puolella näkyy, että julkisella puolella on pitkät jonot ja tiukat hoitokriteerit. Potilaat hakeutuvat yksityisille, koska esimerkiksi kaihista on vaivoja jo ennen kuin julkisen puolen kriteerit täyttyvät, sanoo silmätautien erikoislääkäri Kaisu Järvinen Coronariasta.

Järvisen arvion mukaan kaihileikkausten vuosittainen kokonaismäärä on Suomessa noin 50 000–55 000.

Lue lisää 08.02.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Muistakaa, että näissä yksityis-
firmoissa, osakeyhtiöissä, tär -
kein asia on taloudellisen voi
ton maksimointi. Eli rahaa
omistajille. Kaikesta säästetään,
leikkausaikoja annetaan asiak -
kaille niin tiuhaan tahtiin, et -
tei henkilökunta ehdi keskittyä
/ palautua edellisestä toimen-
piteestä. Ehditäänköhän edes
leikkaussaleja siivota kunnolla
leikkausten välissä ?
Alan ammattilaisena luotan
vain julkiseen terveydenhoi -
toon ( = OYS ). Tiedän mistä
puhun. Olen ollut töissä sekä
näissä yksityissairaaloissa / lää -
käriasemilla että julkisella sek -
torilla ( = OYS ). Jos joutuisin
leikkaukseen / hoitoon niin
menisin potilasturvallisuuden
takia vain ja ainoastaan OYS:
an. Yksityspuoli pyörittää fir -
maa niin pienellä henkilökun-
tamäärällä, että potilasturvalli-
suus kärsii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OYS:iin hoitoon päästäkseen kaihisilmän täytyy olla tarpeeksi pitkälle edennyt. Siinä vaiheessa silmällä ei enää näe - joten useimmille ainoa vaihtoehto on mennä yksityiselle ja maksaa omasta pussistaan. Valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo vuodatus on kyllä melkoista propagandaa ja tyypillistä vasemmistolaismutua vailla totuuden siementä. Julkinen sektori on nykyisellään järjetön tehottomuuden ja huonojen käytäntöjen mätäpaise. Kun ei ole ollut tarvista kilpailla rahoituksesta vuosikymmeniin, on saatu aikaan ylipöhöttynyt ja tehoton suojatyöpaikka, jossa osataan lähinnä kahvipaussilla istuminen. Asiakkaan palvelu on toissijaista. Tämän hinta on veronmaksajalle aivan tolkuton.
Yksityinen sairaanhoito on lähtökohtaisesti osaavaa, tehokasta ja asiakaslähtöistä. Jos ei ole, niin ei yksinkertaisesti menesty kilpailussa. Työolosuhteetkin ovat pakostakin paremmat kuin näissä nykyisissä julkisissa kolhooseissa, koska yksityisellä puolella kilpaillaan myös osaavasta henkilökunnasta. Terve kilpailu tehostaa mutta samalla parantaa laatua. Nykyiselläänhän veroeurot käytetään vaan tehottomasti ilman, että sillä saadaan mitään hyödyllistä aikaiseksi.
Tiedän kyllä mistä tämä joidenkin valitus johtuu. Tehottomimmat ja turhimmat 'resurssit' kun tullaan jatkossa siirtämään työttömyyskortistoon. Suojatyöpaikkoja ei enää synny kuin ennen. Ja tämä on vain hyvä asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailu on aina hyväksi. Silmäleikkausten hinta on Oulussakin tippunut jo puoleen viiden vuoden takaisesta. Niin ja leikkauksiin pääsee jopa alle viikon varoajalla. Ihmettelen mikä noita Sdp:n, Vas ja Vihreiden kannattajia yksityistämisessä ärsyttää. Vaalien aikaan kannatetaan yrittäjyyttä mutta muulloin vastustetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveysbisneksessä ei ikävä kyllä ole aitoa kilpailua. Miten esim. tähän mennessä olet kilpailuttanut hammaslääkäripalvelusi? Jo melko yksinkertaisissa tuotteissa ei hinta-laatuvertailu ole mahdollista, kun edes taksoja ei ilmoitella avoimesti.
Apteekit ovat kilpailun rajoittamisen malliesimerkki. Kilpailu hyvä, monopoli paras!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hammaslääkäripalveluiden hinta selviää kysymällä jos ei ole hinnastoa netissä. En ole koskaan valinnut sellaista joka ei kerro hintojaan. Asiakkaallakin on velvollisuus tehdä jotain. Ei se sen kummempaa ole kuin ruuan tai auton ostanminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos väestö ikäistyy, niin eikö se kilpailu pikemminkin löysty kuin kiristy, kun asiakaskunta laajenee, häh?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksitystämistä suorastaan suosivan hallituksen aikana erilaisia terveyspalveluja tuottavia yksityisiä ykksikköjä ja jopa sairaaloita nousee kuin sieniä sateella. Palvelujen siirtoja yksityisille enenevässä määrin mahdollistavat hallituksen asenteen lisäksi samat lääkärit, jotka toimivat sekä julkisella puolella että yksityisellä bisneksen teossa. Vastaanoton "vaikeuksilla" ja toimenpiteiden rajoittamisella julkisella puolella tarjotaan yksityiselle palvelutuotannolle ja verorahojen siirrolle sille puolen ainutlaatuiset mahdollisuudet. Vieläkö joku uskoo soten käynnistyttyä terveysmenojen kustannusten pienenemiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun olen seurannut tuttujen kaihitapauksia, on tullut mielikuva, että julkisen puolen tiukat kriteerit määrittävät samat toimijat, jotka yksityisellä puolen rahasta leikkaavat, vaikka terveetkin silmät. Kun samat lääkärit toimivat, sekä julkisella, että yksityisellä puolen on kierre valmiina. Mitä enemmän kiristetään julkiselle puolen pääsyä, sitä enemmän yksityisellä puolen leikkauttavat ne, joilla on varaa ja sitä enemmän on taas julkista puolta kiristettävä, koska lääkärit eivät ehdi sinne, kuin kuukausipalkkansa kuittaamaan. Varattomimmat saavat sitten viimeiset vuotensa elää sokeina. Eiköhän tässä olisi oltava jokin sääntely?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa ei tunnu olevan nykyään mitään muutaku silmäasemia, kuntokeskuksia ja sairaaloita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta mitä terveydenhuoltoalalle voi tapahtua on nimenomaan kilpailu. Meillä jokaisella tulee olla mahdollisuus käytää ultimaattista vääntövipua lääkäriasemalla eli sanoa "jos palvelu ei parane, niin menen rahojeni kanssa kilpailevalle lääkäriasemalla". Voin kertoa, että tuo on täysin verrattavissa taikatemppuun, sillä kaikki muuttuu silman räpäyksessä. Alkaa tapahtumaan ja saat parasta palvelua ja jonokaan ei ole enää niin pitkä ja kukaan ei sinulle tiuski. Se mikä yhteiskunnan ja terveydenhuollon rampauttaa on sosialismi jossa kilpaulua ei ole ja kaikki on kuristettu lamaannuksiin säännöillä ja veroilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei ole kyllä näinkään!
Terveydenhuoltoalalla, etenkin erikoissairaanhoidon palveluissa, on vallitsee niin sanottu informaatioasymmetria. Eli asiakas tietää "tuotteista" oikeasti todella vähän verrattuna palvelun tarjoajaan. Mennään jokseenkin puhtaasti fiilis- ja mielikuvapohjalla.
Ostetaan esimerkiksi leikkaus vaivaan, joka olisi parantunut itsekseenkin kohtuullisen ajan kuluessa. Sitten kehutaan nopeaa hoitoon pääsyä, vaikka oikeasti on tehty tarpeeton toimenpide. Myyjä on tyytyväinen, kun sai myytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarpeettomia operaatioita voidaan markkinoinnissa ja tilastoissa käyttää malliesimerkkeinä nopeasta hoitoonpääsystä ja pikaisesta tervehtymisestä, jotka vain yksityinen puoli voi tuottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:00
Edes aivoinfarkti ja paha eteisvärinä eivät pysäyttäneet Harri Heliniä – entinen Kempeleen Kirin pelaaja on tuomaroinut pesäpalloa jo 50 vuotta Tilaajille
18:40
Osuuskauppa Keskimaa Keski-Suomessa testaa, miten työnhakijan valintaan vaikuttaa, jos työtä haetaan nimettömänä
17:57
Kova tuuli aiheutti yllättäviä hankaluuksia Röyttä Rockissa – festarivieraita kuskattiin mantereelle meripelastajien veneillä
17:39
Juutalainen seurakunta harkitsee rikosilmoitusta epäillystä ilkivallasta hautausmaallaan Hietaniemessä
17:11
Veitsi-iskuyritystä tutkitaan terroristisena – poliisin mukaan jalkakäytävälle ajaneen auton tapauksessa on kyse onnettomuudesta
17:08
Maaseutuvihreiden puheenjohtaja jättäisi maatalouden ilman kriisitukea – "On löydettävä kestävämpiä tapoja parantaa kannattavuutta"
17:04
Poliisi puuttuu humalassa pyöräilyyn vain harvoin – maistissa ajamisesta tulee rikos vasta kun aiheuttaa vaaraa muille
114
Iinattiin rakennetaan Liikuntamaa – alueelle tulossa maastopyöräreittejä, fitness-puisto ja kuntoportaat
108
Oulun kaupungintalon mittava remontti alkaa vuodenvaihteessa – rakenteista ja sisäilmasta paljastui laajoja ongelmia
79
Kommandopipoinen mies ryösti kaupan Intiössä, pakeni skootterin kyydissä – poliisi pyytää havaintoja
66
EU:lta tylyä postia: Ei rahaa jäsenmaiden kuivuuskriisiin – Ruotsi auttaa viljelijöitään 120 miljoonalla eurolla, MTK toivoo samaa Suomen hallitukselta
42
Vorojahdin lopputulos: ”Valistuneet kansalaiset vs. rosvot 3-0” – Oulun poliisilaitoksen partio otti kiinni ulkomaalaisporukan
36
Metoo-liikkeen keskushahmo Asia Argento hiljensi syytökset hyväksikäytöstä rahalla – väitetty uhri oli 17-vuotias
35
AC Oululle uusi suuromistaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kantaväestön sopeuduttava ja suvaittava?

vanhusten elämä paremmaksi? Ei se parane sillä, että tuotetaan joku meidän kulttuurista erillinen porukka tänne, muka ho... Lue lisää...
Miten niin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image