Oulu

Uusi Oulun kau­pun­gin­val­tuus­ton kokoussali herätti ihastusta val­tuu­te­tuis­sa – ­Teat­te­rin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hen­gi­tet­tä­väk­si

Oulun kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina ensimmäisen kerran kaupunginteatterin Pikisalissa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 24.2.2020 21:21
Antti Ervasti

Oulun kaupunginvaltuusto piti maanantaina kokouksensa uusissa väistötiloissa, Oulun teatterin Pikisalissa.

Oulun kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina taas uuteen paikkaan, kun kaksi edellistä kertaa kaupungintalon väistötilana toiminut Uusikatu 9:ssä sijainnut sali osoittautui ahtaaksi ja tunkkaiseksi.

Oulun teatteritalon Pikisali tuntui avaralta ja tunnelmalliselta paikalta. Moni oli sitä mieltä, että siellä kannattaisi pitää tulevatkin kokoukset.

Tosin tekniikka reistaili uudessa paikassa sen verran, että kokouksen aloitus viivästyi vartilla. Kokouksen kirjautuminen järjestelmään ei kaikilla heti onnistunut.

– Minun nimeni näyttää olevan siellä kaksi kertaa. Enteileekö tämä meille vaalivoittoa ensi kuntavaaleissa, vitsaili sosiaalidemokraattien valtuutettu Pirjo Sirviö.

Kyselytunnilla käytiin vilkasta keskustelua vihreiden valtuustoryhmän aloitteesta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Ongelmat selvisivät, ja kokous pääsi alkamaan valtuutettujen kyselytunnilla. Hetken aikaa totuttelua vei sekin, että salissa ei kaupungintalon valtuustosalin tapaan ollut pysyviä mikrofoneja jokaisella valtuutetulla nenänsä edessä, vaan virastomestarit kiikuttivat mikrofoneja puheenvuoron pyytäneille.

Kyselytunnilla vilkasta keskustelua herätti vihreiden valtuustoryhmän kysymyspatteri Oulun hakemisesta vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi ja hankkeen tilanteesta. Yksi kysymys kuului, mikä on museo- ja tiedekeskus Luupin uudisrakennuksen kohtalo.

Vastaus kuului, että kaupunginjohtaja Päivi Laajalan taannoisella linjauksella Luupille ei tehdä uudisrakennusta, joihin kootaan taidemuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo ja Tietomaa, vaan toiminta jatkuu Myllytullissa nykyisissä tiloissa. Kaikkiin tarvitaan isot korjausinvestoinnit, Ainolan puiston Pohjois-Pohjanmaan museoon kipeimmin.

Oulu käyttää kulttuuriin 160 euroa asukasta kohti, kun Tampereella vastaava summa on 225. Vihreiden valtuutettua Jenni Pitkoa ero huolestutti.

– Ero on hätkähdyttävän iso, ja herää kysymys mikä syy sille voi olla. Jääkö Oulu paitsi mahdollisuudesta saada veto- ja pitovoimaa taiteen, kulttuurin ja arkkitehtuurin tarjonnalla?

Kokouksen tärkein päätös oli vetovuoron vaihtaminen. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalle Kyösti Oikariselle (kesk.) myönnettiin yksimielisesti ero. Tilalle tuleva Mirja Vehkaperä (kesk.) valittiin ensin kaupunginhallitukseen äänestyksen jälkeen, sillä Junes Lokka (asyl) esitti tehtävään itseään. Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Vehkaperä valittiin yksimielisesti.

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Uusikatu 9... kyllä ne väistötilat on Isokatu 9:ssa. Kuinka paljon tulee maksamaan tämä himmailu eestaas? Tilat, tarjoilut,...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtuuston edustajat eivät ilmeisesti kestä, että heidän toimiansa arvostellaan. Törkeää toisten puheiden päällepuhumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, on mainiota nähdä valtuutettujemme aktiivista osallistumista toimimaan kaupunkilaisten parhaaksi, parhaita mahdollisia verkostoja hyödyntäen, aina apollonkadulle asti ja jopa eduskuntaan saakka, osaavasti ja nöyrästi itseään unohtamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin saadaan Oulussa terveydenhuolto entiselle tasolle ja ihmiset pääsevät pikemmin tarvitessaan terveyskeskuslääkärin pakeille. Ei voi olla oikein, että vaihtoehtoina on mennä akuuttivastaanotolle ja toivoa saavansa lääkäriltä ehkä 5-10 minuuttia aikaa tai sitten varata ns. kiireetön aika, jolloin ajat menevät tällä hetkellä yli kolmen kuukauden päähän. Oululla "veroparatiisilla" (kuten on uutisoitu), on mahdollisuus laittaa terveydenhoito kuntoon, kysymys on pitkälti arvovalinnoista ja siitä miten arvotetaan kaikkia ihmisiä tasapuolisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovin on kiireellisen näköistä kokoustamista. Ei ihme että niillä on välillä hermo tiukalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä hyvä lähikuva joita ei ainakaan kannatte äänestää, muissa maailmoissa vaikka kokous ja meidän asiat pitäs hoitaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saimme hyvän puheenjohtajan, jolla on valmiit verkostot pääkallon paikalle ja valtion johtoon. Saa paljon hyvää aikaan Oulun puolesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avaisitko tarkemmin, mitä verkostoja tarkoitat? Mihin faktoihin perustat ennusteesi tulevaisuudesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiukkaa keskustelua käydään veronmaksajien varoilla. Neljä viidestä räplää kännykkää kuvassa🤑🤑🤑
Eihän näin tärkeä eliitti voi normaalissa kokouspaikassa kännykkää räplätä💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisin ostaa lipun seuraavan teatteri-esitykseen, mutta ticket master ei tunnistanut . Mikä on performanssin nimitys?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimi on "demokratia palaa juurilleen" eli teatteriin. Onhan tämä jonkinlaista näennäisdemokratiaa kun tilataan yksityiseltä ( kok.) konsultilta leikkauslista joka nuijitaan valtuustossa läpi Husson ( kok.) esittämänä ja kannattamana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan sama missä tämä porukka kattelee kännyköitään, yhtä huonoja päätöksiä tekee jatkuvasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hintaa ihmettelen. Jossain uutisoinnissa aiemmin oli maininta että kokoustaminen maksaa 1000 e / kerta. Onko tämä totta?
Kaupungin hallinto maksaa itse omistamistaan tiloista vuokraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

160€ vuodessa oululaista kohti on aivan naurettavan pieni summa verrattuna siihen, mitä sillä rahalla saadaan. Jos sinä et käytä kulttuuripalveluita, niin sekö on syy ettei kenellekään muulle pitäisi niitä tarjota? Kaupungin on tuotettava monipuolisia palveluita kaikille asukkailleen tasapuolisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka te kehtaatte ja kyllähän te kehtaatte. Velkaa tekevät toisten rahoilla ja ilman vastuuta. Hyi ja Heinäsirkat päälle sinunkin peltoon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image