Oulu

Uusi mo­bii­li­so­vel­lus ja paperikartta kuljettavat kah­del­le­tois­ta Päätalo-kohteelle Oulussa – Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta juhlii kun­nia­toh­to­ri­aan

Oulu 8.11.2019 15:24
Greta Virranniemi

Uusi karttareitti kuljettaa kahteentoista kohteeseen, jotka esiintyvät Kalle Päätalon Iijoki-sarjan kirjoissa. 

Kallio-Kallen völjyssä – Oulun Päätalo-polku julkaistaan paperikarttana ja mobiililaitteissa toimivassa Citynomadi-sovelluksessa. Karttaan on koottu kaksitoista Päätalon kohdetta Oulussa kuvineen, tekstikatkelmineen ja kirjallisuusviittauksineen. Lisäksi sovelluksessa on listaus lisäkohteista.

Karttareittiä toteuttamisessa on ollut mukana Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta, joka viettää kunniatohtorinsa Päätalon juhlavuotta.

Sovellus ja kartta ovat maksuttomia. Kartan tiedot on koonnut yliopistonlehtori Maija Saviniemi aktiivisten Päätalo-harrastajien Matti Puolitaipaleen ja Olavi Karvosen toimittamien aineistojen pohjalta.

Kokoelma tutkimuskäyttöön, lehtiartikkelit luettaviksi

Oulun yliopisto ja valtakunnallinen Kielipankki ovat julkistaneet tutkimuskäyttöön kirjoitettujen tekstien kokoelman, jossa on Iijoki-sarjan 26 romaania. Gummerus Kustannus on toimittanut koko aineiston tutkimuskäyttöön sähköisessä muodossa.

Lisäksi Oulun yliopiston humanistinen tiedekunta etsii projektissaan tutkijoiden ja lukijoiden käyttöön Kalle Päätalon kirjoittamat lehtiartikkelit. Nyt yliopiston julkaisutietokanta Jultikasta löytyy yhteensä 29 Päätalon kirjoittamaa lehtitekstiä.

Päätalo-polku ja uudet tekstiaineistot julkistettiin perjantaina 8. marraskuuta Kalle Päätalo tutkijoiden silmin -symposiumissa Oulun kaupunginkirjastossa.

Yliopiston Tiedekirjasto Pegasuksessa on esillä Akateeminen Päätalo -pienoisnäyttely 17.marraskuuta saakka. Päätalon juhlavuosi näkyy myös Oulun yliopiston kirjaston blogissa, jossa julkaistaan tänä vuonna kuukausittain aiheeseen liittyviä kirjoituksia.

Kirjailija, professori Kalle Päätalon syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta maanantaina 11. marraskuuta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:03
IMF:ltä tylyt terveiset Suomen velkaantumisesta: Rinteen hallituksen tavoite ei toteudu, dieselin ja turpeen veroalet pois tai muita säästötoimia
9:51
Röyhkeä voro vei auton nivalalaisen omakotitalon pihasta juuri, kun pariskunta oli lähdössä töihin – ”Erittäin kummallinen tapaus”
9:49
Led-valo kertoo, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa – oululaisyritys kehitti suihkuvahdin, joka saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä
9:39
Viimeiset mielenosoittajat sinnittelevät yliopistolla Hongkongissa – Yli 600 ihmistä poistui kampukselta maanantaina
8:25
Sa­vu­kos­ken koulun ra­ken­nus­työ­maal­ta löytyi so­dan­ai­kai­sia heit­ti­men am­muk­sia – 81-millisiä ammuksia löytyi koulun alueelta 15 kappaletta Tilaajille
8:22
Pohjantiellä sattui peräänajo-onnettomuus Iskon ja Laanilan liittymien välillä – tilanne saatiin korjattua puolessa tunnissa
8:01
Postilakossa jätettiin yöllä sovintoesitys, PAU ja Palta antavat vastauksensa aamupäivällä – lakko jatkuu vielä
42
Oulun kaupunki jakaa 2000 ledivaloa pyöräilijöille – tempaus on osa valtakunnallista Pyöräilytalvi-viikkoa
26
Kaupunginhallitus päätti: Linnanmaan uimahallin rakentaminen aloitetaan jo ensi vuonna
17
Huuhkajat päätti EM-karsinnat tappioon, Kreikka voitti 2-1 – häviö tietää paikkaa arvonnan neloskorissa
15
Oulun yliopistokampus toimiva nykyisellään – mikä on se malli, johon visio yliopistosta keskustassa perustuu? Lukijalta
8
Oulu päättää pormestarimallista vuonna 2021 – asia jää samana vuonna valittavan kaupunginvaltuuston päätettäväksi
7
Arinan Kastellin huoltoasemahanke jäi pöydälle kaupunginhallituksessa
7
Verkossa tyhmätkin mielipiteet säilyvät hamaan ikuisuuteen - syytä pyytää operaattoria poistamaan, jos pelkää syytettä, sanoo oikeuskansleri

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.11.

Fingerpori

19.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image