Oulu

Uusi laituri tehostaa Oritkarin sataman toimintaa - katso video

Oulu 5.11.2014 6:26
Markku Rättilä

Oritkarin satamassa Oulussa on otettu käyttöön uusi laituri. Siihen voivat kiinnittyä entistä isommat alukset ja yleensäkin laivat voidaan lastata täydemmiksi. 300 metriä pitkän laiturin syväys on 10 metriä, kun se vanhalla puolella on metrin vähemmän.

Laivojen koon ja lastien kasvu sekä lastauksen tehostuminen tuovat kustannussäästöjä satamaoperointiin ja merikuljetuksiin.

Lue lisää 05.11.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä ja havainnollinen video. Vielä kun olisi siihen saanut karttakuvan tai ilmakuvan alueesta ja laiturin paikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunki kehittyy ja miehet paiskivat töitä, hienoa että tällaista positiivistakin Oulussa tapahtuu koko ajan ja että asioista myös kerrotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Merikaupunki Oulussa ei pääse lähellekään satamaa, ellei ole kulkulupaa. Tai ellei laske soutuveneiden talvisäilytyspaikkoja satamiksi. Laivoja saa katsella kiikareilla jos tietää sopivan paikan. En tosin yritä esittää, että rahtilaivojen lastauspaikoille pitäisi päästä kenen hyvänsä illistelemään ja haittaamaan lastausta ja purkua, saati sitten suunnittelemaan ihmissalakuljetusta tai terroritekoja, mutta on se silti säälittävää, että yleensä ottaen Oulussa on suurin piirtein yhtä merellinen tunnelma kuin Tampereella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On täällä satama, sitä pääsee katsomaan kun hankkii veneen. Minulla on kaksi. Toisella pääsee äkkiä katsomaan, toisella voi jäädä viikoksi katsomaan. Hyvä vain että ei ole ruuhkaa huvialuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En tiedä mitä yrität ajaa kommentilla takaa.. Mutta onhan Suomessa kumminkin suurin osa satamista aidattu nykyään, että ei niissä ole mitään vapaata kulkua sinne ja ihan hyväkin asia se on turvallisuuden kannalta. Tuollaisissa alueissa mikäli siviilit alkaisi kulkea niin se haittaisi ahtaajien työtä, laivan lastausta/purkua hidastaisi ja vaaratilanteita syntyisi kun siviilit pomppisivat trukkien yms. edestä yms....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki kauppamerenkulun satamat ovat ISPS-alueita joille ei ole ilman asianmukaisia lupia mitään asiaa. Tämä ISPS-alue ei ole sumalainen, eikä edes eurooppalainen keksintö vaan sen systeemin on amerikkalaiset keksineet WTC-iskun seurauksena ja samalla kiristyi myös lentokenttien turvatarkastukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image