Oulu

Uusi Kaleva keräsi kehuja kaupungilla - katso kuvat

Rotuaarilla on menossa Kalevan järjestämä ystävänpäivän tabloidi-treffit. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 14.2.2015 11:44 | Päivitetty 14.2.2015 12:11
Kaleva

Ystävänpäivän tabloidi-treffeillä on tutustuttu uuteen Kalevaan. Paikan päällä on päätoimittaja, lehtiuudistuksen tekijöitä sekä paljon muutakin Kalevan väkeä.

Kalevan lukijoltaan saama palaute on ollut pääosin positiivista. Uutta ulkoasua on kehuttu.

Kritiikkiäkin on kuitenkin tullut. Uusi lehti vaatii joidenkin lukijoiden mielestä totuttelua ja se vaikuttaa sekavalta.Kalevan edustajat ovat paikalla Rotuaarilla kello 14 saakka tänään lauantaina. Kalevalaisilta voi kysyä tabloidiin liittyviä kysymyksiä, antaa risuja tai ruusuja tai muuten vaihtaa kuulumisia.

Jaossa on uunituore ensimmäinen tabloidi-Kaleva sekä 500 ensimmäiselle kahvia ja mehua.

Kommentteja uudesta Kalevasta Twitterissä:

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Aivan syvältä tämä uusi Kaleva. Suurennuslasilla pitää etsiä uutisia lehdestä. Turhanaikaisia juttuja täynä koko lehti. Olisi hyvä tietää paljonko kestotilauksia on peruttu, mutta se on varmasti salaista tietoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katselin paria Kalevaa 30 vuoden takaa, löysin ne kaapista: Paljon on lehti muuttunut. Uutisia on nyt paljon vähemmän, suurilla kuvilla täytetään lehteä, pitkiä artikkeleita, joilla yritetään analysoida tapahtumia ja opettaa lukioita. Homma hei ontuu. Lisäksi mainoksiakin on vähemmän. Kaleva on huonontunut merkittävästi ja tämä tabloidi on vielä asteen verran heikennys. Pohdin jo mitä tilalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Kaleva menettää maakuntalehti maineensa tällä Oulun kaupunki-lehti versiolla. Sääkin näytetään vain levikkialueelle eli Ouluun! Varmaan paljon halvempaa julkaista muiden lehtien kanssa samoja juttuja eli ei tarvita enää "omia" toimittajia maakunnista hankkia tekemään alueen OMIA juttuja! Sama kohtelu lienee alueen omille urheilijoille!?! Millä Kaleva meinaa nostaa oikeasti kiinnostavuuden takaisin tänne Poihjois-Pohjanmaalle? Tietenkin city-lehtenä saa vain city-tilaajat, valintahan on tehtävä siellä.. Lehden koko on ok, mutta ei ollut valittamista vanhassakaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevan nimilogo ykkösosan etusivulla kuuluu keskelle, kuten tällä sähköiselläkin sivulla on. Tuo uusi paikka vasemmalla kainostelee ja vaikka onkin retroa niin sen aika ei ole nyt. Paperilehdelle keskiölogo antaa sisällöllistäkin "painoarvoa" vielä enemmän kuin täällä selaimessa. Ei siis iso huoli muuten uudesta hyvinluettavasta tabloidista. Siinähän pienikin nousee isoksi, kuten tämä pilkunviilaajan mielipide.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihdoinkin. Hesaria on voinut jo kauan lukea sohvalla, kiikkutuolissa ja vaikka missä. Kalevan ainoa lukupaikka on ollut keittiön pöytä ja silloin ei muita saman pöydän ääreen mahdu. Oli ilo saada uusi koko postista tänä aamuna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllättävän paljon ja kauan on ollut keskustelua tuosta pienestä muutoksesta kohti nykyaikaa, lähes kaikki muut sanomalehdethän ovat jo aikoja sitten uudistuneet eikä niistä ole melua pidetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surkea esitys. Vaikea lukea koska lukiessa lehti hajoaa käsiin kuin jokisen eväät. Ulkoasultaan mitättömän tuntuinen kuin jokin ns. ilmaislehti. Fontin ja lihavoinnin käytössä parantamisen varaa. Ilmoituksia liikaa ja nekin tuntuivat mitättömiltä/mitäänsanomattomilta. Ajatella, että etusivu oli tällaisena merkkipäivänä myyty Arinalle jolla on yleisön keskuudessa huono jopa mafiaan mielletty imago, ei ollu Kalevalla tässä asiassa yhtään pelisilmää. Minusta etusivu kyseisessä numerossa olisi pitänyt olla asiaa eli toimituksellisessä käytössä. Olen ollut yli 35 vuotta tilaajana ja nyt pitää kyllä harkita jatkoja jos tyyli jatkuu samana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusi lehti sekava ja 'rauhaton'. Uutiset hukkuu mainoksiin. Sarjakuvat tosi isoja, niitä olisi mahtunut useampia jos koko kuten ennen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa niin pieneksi mennyt ettei kestotilaaja löytänyt kalevaa postilaatikostaan ollenkaan, vai eikö jakaja löytänyt lehteä ja sillä jäi saamatta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa pettymys, sillä sivukoko on jo liian pieni eli olisi kannattanut siirtyä vanhan ja uuden välikokoon mikä taitaa olla berliner. Nyt Kalevaa ei enään erota iltapäivälehdistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kaikki samalla kaavalla, ilmaisjakelut, iltalehdet ja Kalevakin. Harmi. Minusta entinen Kaleva oli linjakas ja tyylikäs. Tabloidi ei vakuuta ainakaan minua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on aika parantaa nettiKaleva, kun tabloidin tilaus mulla loppuu heti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Uudistus" ei onnistunut, paremminkin huononnus.
Ei tunnu enää Kalevalta, on kuin joku ilmaisjakelu. Vakavaan harkintaan menee tilauksen lopettaminen, enkä ole yksin ajatuksen kanssa vaan muutama muukin talous on samoilla linjoilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. on ihan järkevän kokoinen. Ei vie enää puolta ruokapöydästä ja aiheuta närää perheenjäsenten kesken aamupalalla:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

painavaa tekstiä, ei jaksa pitkään pitää kädessä, niin kuin vanhaa mallia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liian ahtaan oloinen, harmahtava yleisvaikutelma, sekava. Kaleva menetti arvokkaan olemuksensa. En ihmettelisi jos Kaleva tekee nyt "Stockmannit".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

27.2.
Ilmastonmuutos vaikuttaa lintujen elämään monin tavoin
27.2.
Mitalipeleihin edennyt Kärpät ei rallatellut jatkoon ilmaiseksi HIFK:ta vastaan
27.2.
Thyssenkruppin hissiliiketoiminta päätymässä pääomasijoittajille – hinnaksi tuli 17,2 miljardia
27.2.
Leijona auttaa ja kehittyy – Lionsien hyväntekeväisyystoiminta on Suomessa erityisen suosittua
27.2.
Britannian toiveet ristiriidassa EU:n kanssa – uhkasi neuvottelun lopettamisella jo ennen neuvotteluiden alkamista
27.2.
Näin koronatilanne etenee: Virus leviää Euroopassa ja testien määrä lisääntyy Suomessa, Teneriffan karanteenihotellista päästetään yli sata pois
27.2.
Viestikohun keskelle joutunut vasemmistoliiton toiminnanjohtaja pyytää anteeksi kohua – Yle: Toiminnanjohtajan perustamalta Twitter-tililtä jaettiin väkivaltaa ihannoivia viestejä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei päässyt rikastumaan osakesäästötililä

Juuri siksihän tässä hommassa ei pärjääkään kuin robotit, TRJ, Pannari ja Milady. Muiden on ihan turha yrittää koska täm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image