Oulu

Uudenlainen musiik­ki­pe­da­go­gin tutkinto tarjoaa Oulussa myös kirk­ko­musii­kin koulutuksen

Oulu 11.12.2019 15:43
Heikki Uusitalo

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) musiikkipedagogin tutkinto uudistuu. Kevään 2020 yhteishaussa olevassa musiikkipedagogin koulutuksessa opiskelija voi valita pääaineekseen klassisen musiikin tai pop-jazzmusiikin lisäksi kirkkomusiikin. Uudenlainen koulutus alkaa syksyllä 2020.

Kirkkomusiikkia pääaineenaan opiskelevat valmistuvat musiikkipedagogeiksi (AMK).

Uudenlainen tutkinto tarjoaa oppilaitoksen mukaan valmistuvalle aiempaa laajemmat työllistymismahdollisuudet, sillä tutkinto antaa kirkkomusiikin valinneille sekä kanttorin että instrumenttipedagogin kelpoisuuden.

Muualla Suomessa ei ole tarjolla vastaavanlaista koulutusta. Musiikkipedagogin tutkinto sisältää myös opettajan yleiseen pedagogiseen kelpoisuuteen vaadittavat opinnot.

Kirkkohallitus päätti kanttorin viran uusista kelpoisuusvaatimuksista 10.12.2019. Päätös mahdollistaa kanttorin kelpoisuuteen vaadittavien opintojen integroimisen musiikkipedagogitutkintoon.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Humpuukia. Kirkko verottaa ja voisi näillä rahoilla kouluttaa itse kanttorinsa. Nyt pitää valtion verorahoilla kustantaa vielä kirkolle kanttorit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas ihan turha juttu. Lisää työttömiä koulutetaan isoilla rahoilla. Voi hyvää päivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulutus nimenomaan vastaa työelämätarpeisiin. Päteviä kanttoreita ei ole tietääkseni yhtään työttömänä tällä hetkellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todella ole turha juttu! Kirkkomuusikot työllistyvät todella hyvin ja ilman tämän koulutuksen jatkumista Oulussa olisi Pohjois-Suomea luultavasti kohdannut vakava pula pätevistä kanttoreista jo lähivuosien aikana. Pohjois-Suomen kanttorikunta on isolta osin vanhempaa polve ja eläköitymisprosentti tulee olemaan suuri.
On myös todella järkevää yhdistää kirkkomuusikkokoulutus musiikinopettajakoulutukseen, koska pienissä kunnissa kanttori on käytännössä toiminut myös opettajana (sekä kouluissa että soitonopettajana) ja erilaisten tilaisuuksien musiikillisen annin järjestäjänä päätoimensa ohella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava juttu!
Pieni kysymys vain: muuttaako tämäkin koulutus Linnanmaalle vai pysyykö Kaukovainion yksikössä? Kaukovainion toimipisteessähän on juuri kanttorikoulutusta varten rakennettu hieno urkusali, jota toivoisi edelleen voitavan hyödyntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnanmaalle muuttaa. Kirkkomusiikin pääaineekseen valinneilla on paljon yhteisiä opintoja muiden musiikin opiskelijoiden kanssa. Myös yhteistyötä Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen koulutuksen kanssa kehitetään. Alueen urkuja hyödynnetään koulutuksessa niin kuin tälläkin hetkellä. Kotkantien urkusalikaan ei ole pois suljettu. Linnanmaalle on tarkoitus hankkia laadukkaita virtuaaliurkuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laadukkaimmatkaan virtuaaliurut eivät korvaa oikeita.
Eikö tätä ymmärretä ammattikorkeakoulussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei!
Koulutuksessa käytetään monenlaista soittimistoa. Kirkkourkuja isoissa tiloissa, pienempiä pilliurkuja, sekä myös säädetyllä kosketusvastuksella olevia virtuaaliurkuja joihin on ladattu sisään viidet merkittävät urut keskieuroopasta.

Monenlaisia urkuja pitää osata käyttää, ja uusimmistakin trendeistä pitää olla tietoinen. Isoja urkuja oppii käyttämään ja äänikertoja valitsemaan myös harjoittelemalla huippulaatuisilla virtuaaliuruilla, simulaattorin tapaan.

Yhä useampi Euroopan kovatasoisimmista urkureista harjoittelee virtuaaliuruilla kotonaan, itseasiassa melkein jokainen. Kannattaa perehtyä aiheeseen, jos urut soittimena ovat lähellä sydäntä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image