Oulu

Uudenlainen musiik­ki­pe­da­go­gin tutkinto tarjoaa Oulussa myös kirk­ko­musii­kin koulutuksen

Oulu 11.12.2019 15:43
Heikki Uusitalo

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) musiikkipedagogin tutkinto uudistuu. Kevään 2020 yhteishaussa olevassa musiikkipedagogin koulutuksessa opiskelija voi valita pääaineekseen klassisen musiikin tai pop-jazzmusiikin lisäksi kirkkomusiikin. Uudenlainen koulutus alkaa syksyllä 2020.

Kirkkomusiikkia pääaineenaan opiskelevat valmistuvat musiikkipedagogeiksi (AMK).

Uudenlainen tutkinto tarjoaa oppilaitoksen mukaan valmistuvalle aiempaa laajemmat työllistymismahdollisuudet, sillä tutkinto antaa kirkkomusiikin valinneille sekä kanttorin että instrumenttipedagogin kelpoisuuden.

Muualla Suomessa ei ole tarjolla vastaavanlaista koulutusta. Musiikkipedagogin tutkinto sisältää myös opettajan yleiseen pedagogiseen kelpoisuuteen vaadittavat opinnot.

Kirkkohallitus päätti kanttorin viran uusista kelpoisuusvaatimuksista 10.12.2019. Päätös mahdollistaa kanttorin kelpoisuuteen vaadittavien opintojen integroimisen musiikkipedagogitutkintoon.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Humpuukia. Kirkko verottaa ja voisi näillä rahoilla kouluttaa itse kanttorinsa. Nyt pitää valtion verorahoilla kustantaa vielä kirkolle kanttorit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas ihan turha juttu. Lisää työttömiä koulutetaan isoilla rahoilla. Voi hyvää päivää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koulutus nimenomaan vastaa työelämätarpeisiin. Päteviä kanttoreita ei ole tietääkseni yhtään työttömänä tällä hetkellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todella ole turha juttu! Kirkkomuusikot työllistyvät todella hyvin ja ilman tämän koulutuksen jatkumista Oulussa olisi Pohjois-Suomea luultavasti kohdannut vakava pula pätevistä kanttoreista jo lähivuosien aikana. Pohjois-Suomen kanttorikunta on isolta osin vanhempaa polve ja eläköitymisprosentti tulee olemaan suuri.
On myös todella järkevää yhdistää kirkkomuusikkokoulutus musiikinopettajakoulutukseen, koska pienissä kunnissa kanttori on käytännössä toiminut myös opettajana (sekä kouluissa että soitonopettajana) ja erilaisten tilaisuuksien musiikillisen annin järjestäjänä päätoimensa ohella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava juttu!
Pieni kysymys vain: muuttaako tämäkin koulutus Linnanmaalle vai pysyykö Kaukovainion yksikössä? Kaukovainion toimipisteessähän on juuri kanttorikoulutusta varten rakennettu hieno urkusali, jota toivoisi edelleen voitavan hyödyntää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnanmaalle muuttaa. Kirkkomusiikin pääaineekseen valinneilla on paljon yhteisiä opintoja muiden musiikin opiskelijoiden kanssa. Myös yhteistyötä Oulun yliopiston musiikkikasvatuksen koulutuksen kanssa kehitetään. Alueen urkuja hyödynnetään koulutuksessa niin kuin tälläkin hetkellä. Kotkantien urkusalikaan ei ole pois suljettu. Linnanmaalle on tarkoitus hankkia laadukkaita virtuaaliurkuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laadukkaimmatkaan virtuaaliurut eivät korvaa oikeita.
Eikö tätä ymmärretä ammattikorkeakoulussa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei!
Koulutuksessa käytetään monenlaista soittimistoa. Kirkkourkuja isoissa tiloissa, pienempiä pilliurkuja, sekä myös säädetyllä kosketusvastuksella olevia virtuaaliurkuja joihin on ladattu sisään viidet merkittävät urut keskieuroopasta.

Monenlaisia urkuja pitää osata käyttää, ja uusimmistakin trendeistä pitää olla tietoinen. Isoja urkuja oppii käyttämään ja äänikertoja valitsemaan myös harjoittelemalla huippulaatuisilla virtuaaliuruilla, simulaattorin tapaan.

Yhä useampi Euroopan kovatasoisimmista urkureista harjoittelee virtuaaliuruilla kotonaan, itseasiassa melkein jokainen. Kannattaa perehtyä aiheeseen, jos urut soittimena ovat lähellä sydäntä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23:01
Marketin sulkeminen keskellä päivää herätti huhuja henkilökunnan sairastumisesta Haukiputaalla – osuuskauppa vahvistaa, että myymälä oli suljettu parin tunnin ajan
22:51
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
22:49
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
21:54
Kaleva selvitti, mitä Kärppien nousujoukkueen pelaajille kuuluu nykyään: valmentajia, tohtori, myyntipäällikkö, toimitusjohtaja... Tilaajille
21:37
Venäjä lähestyy koronaepidemian huippua kiihtyvällä nopeudella – karanteenin aikana alkoholin myynti on lähtenyt kasvuun
21:34
Edellinen epidemia on Hongkongista Ouluun muuttaneella Emily Wongilla hyvässä muistissa – nyt hän ompelee kasvomaskinsa itse: "SARSin jälkeen ajatukset maskista muuttuivat" Tilaajille
21:12
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
52
SK: Valtion hengityssuojainkauppaan kietoutuu melkoinen soppa – kaupasta tuli riita kauneusyrittäjä Tiina Jylhän ja liikemiehen välille
47
Ylen kannatusmittaus: SDP:n kannatus nousi, pääministeripuolueen suosio kasvanut poikkeustilaviikkojen aikana
42
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta
23
Suojavälineiden riittävyyteen ja hankintaan liittyy riitoja ja kummallisuuksia – työministeri haluaa selvityksen
19
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia
14
Huoltovarmuuskeskuksen tilauksen arvo on 30 miljoonaa euroa – Hengityssuojaimia Kiinasta toimittavien kauppiaiden tiedot leimattiin salaisiksi
13
"Älä anna rahojasi huijarille!" – Poliisi antoi vinkkilistan, jonka avulla vältyt koronavilpiltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

215 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ensi talven aurinkolomat

Kyllä niitä , nyt kannatta jo katsoa, missä niitä jo myydään ja kartoittaa hinta tasoa. Lue lisää...
Kyllä lähden

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image