Oulu

Ulkomaalaisia murtomiehiä liikkeellä - Oulussa tutkitaan geor­gia­lais­ten osuutta asun­to­mur­toi­hin

KUVA: SILJA VIITALA
Oulu 14.11.2017 15:36
Kaleva

Oulun poliisi selvittää parhaillaan kahden georgialaisen henkilön osuutta lokakuussa Haukiputaalla tapahtuneeseen asuntomurtoon.

Rikoskomisario Jan Sormunen kertoo, että heitä epäillään myös Helsingissä tapahtuneeseen murtoon.

– Esitutkinta asiassa on vielä kesken.

Sormusen mukaan asuntomurtoja on Oulussa ja Oulun seudulla ollut aika tasaisesti ympäri vuoden. Esimerkiksi Kastellissa ja Kynsilehdossa aiemmin tapahtuneiden asuntomurtojen esitutkinta on myös kesken. Niistä ei tällä hetkellä ole uutta kerrottavaa.

Ulkomaalaisten rikollisten liikehdintää on Sormusen mukaan ollut havaittavissa. Ulkomaalaispoliisi ulkomaalaisvalvonnan ja poliisi muun valvonnan yhteydessä on löytänyt ulkomaalaisten henkilöiden hallusta rikoksen tekemiseen käytettävää välineistöä.

Ulkomaalaisia henkilöitä on ollut vangittuna ja osa on tunnistanutkin eri rikoksia, joista osa on asuntomurtoja ja osa muita rikoksia. Ulkomaalaisia rikollisia on Sormusen mukaan tullut esimerkiksi Georgiasta ja Romaniasta.

– Yksi romanialainen henkilö on vangittuna neljän rikoksen sarjaan, joista yksi rikos on Kempeleessä tapahtunut huoltoaseman varkaus. Hän on tunnustanut teon, Sormunen kertoo.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Suomen maa- ja merirajojen vartiointi on täysin meidän hallituksen ja ministerien käsissä. Jos hallitus päättää ottaa kattavan maan sisärajojen vartioinnin käyttöön ei EU:n komissaarit tai Brysselin komissio voi sitä estää. Esimerkiksi Viron, Tsekin, Slovakian ja Unkarin hallitukset ovat vartioineet tehokkaasti jo useita vuosia rajojaan ja myös rakentaneet paljon käytetyille reiteille aidat ja sekä sähköiset valvontalaitteet. Ja katso, hallitsematon maahanmuutto näihin maihin on käytännössä loppunut kokonaan. Tehokkaiden Valvontatoimenpiteiden ohella turvapaikanhakijat eivät saa näissä maissa täyttä ylöspitoa eivätkä he saa liikkua vapaasti ympäri ämpäri missä haluaisivat vaan heidät ohjataan vaikka väkisin 24/7 vartioituihin keskuksiin missä he saavat katon pään päälle, ruokaa ja lääkäripalvelut. Kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat lähtevät sieltä kotimaihinsa ilman mitään turhia venkoiluja, eli tällaista suomalaista vapaata rikosten tekemisen mahdollisuutta ja muiden häiriöiden aiheuttamismahdollisuutta ei heille edes anneta. Toki Merkell ja muut yltiöliberaalit EU-poliitikot ovat ilmaisset syvän paheksumisen mutta kun itsenäiset valtiot saavat määrätä omasta sisäisestä turvallisuudesta eivät edes isojen EU-maiden johtajat voi sekaantua jäsenmaiden sisäisiin poliittisiin päätöksiin. Eli pääministeri Sipilällä ja presidentti Niinistöllä on tämän ongelman ratkaisun avaimet käsissään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Häh...eikö Suomen rajoja enää valvotakaan vaan tänne voi tulla kuka haluaa hakemaan tavaraa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sehän olisi ihmisoikeuksien ja kansainvälisten sopimuksien vastausta!

Hyvänen aika, jo Kataisen hallitus julisti, että suomi kuuluu kaikille ja impivaarat kuuluvat ummehtuneineen 1930-luvun ilmapiireineen menneisyyteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nauttikaammee rajattomasti poloisten politiikkojemme eu kiimasta.Tätä on luvassa lisääkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulijat tarkastetaan pääsääntöisesti EU:n ulkorajoilla , lentokentillä EU:n ulkopuolelta tulevilta lennoilta ja EU:n ulkopuolelta tulevilta laivoilta , se riittää koska rajojen sisäpuolella olemme kaikki olemme samoja EU:n kansalaisia joille myönnetään esimerkiksi EU:n Eurooppalainen sairausvakuutuskortti haettaissa ym. ( suomalaisille sellainen muovinen läpyskä jossa on hassu symboli jossa on EU:n tähtiympyrän keskellä kirjaimet Fi ) ja muille hyvin samankaltainen esimerkiksi Suomessa tapahtuvaa hoitoa varten . Miten estäisimme muita EU:n kansalaisia liikkumasta vapaasti EU:n sisärajojen yli sen kummemmin kuin maakuntarajojen yli . Täytyy olla vahva rikosepäily tai tehdä satunnaistarkastus jotta voimme tarkastaa EU:n sisäisen rajan ylittäjän .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä muuta voi odottaa, kun ovet ja ikkunat ovat sepposen selälllään eikä tulijoilta kysellä millä asialla sitä ollaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päättävät politiikot vastuuseen ja korjaavat toimenpiteet heti käyntiin. Laittakaa ne rajat KIINNI!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Minultakin vei aikoinaan joku tummatukkanen Oulun Puhelimen osakkeet lähes ilmaiseksi. Ketään ei ole syytetty eikä tuomittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nyt sentään. Moni EU-maa on säilyttänyt tiukan rajakontrollin. Kyllä tämä on ollut ihan omissa käsissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä poliseilla on valta tehdä tulemiselle ja menemiselle.??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kansalaisena ja yhteiskuntaan kuuluvana henkilönä olisin kiitollinen jos maani suojelisi henkeäni ja omaisuuttani kaikin mahdollisin keinoin. Se, että ulkomaalaiset tulevat menevät rajatarkastuksitta ei palvele muita kuin rikollisia. Mihin valvomattomia rajoja tarvitaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pesäpallomaila on eteisen ovella aina valmiina kun menee ovikellon soittajaa katsomaan. Tähän on tultu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nomutta vahdataanhan siellä rajoilla tehostetusti Suomalaisten liikkumista ja mitä tavaroita Me tänne tuomme, vaikka Myös meidän pitäisi päästä nauttimaan tuosta EU:n vapaasta raja touhusta. Suomella on omat säännöt, Oma kansa tiukkaan tulliin ja Rosvot tullaamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image