Oulu

Uk­rai­na­lais­vai­mo passitettiin maasta miehensä tietämättä

Oulu 13.12.2010 12:09 | Päivitetty 13.12.2010 14:18
Kaleva
Poliisi pani maanantaina täytäntöön maahanmuuttoviraston tekemän ukrainalaissyntyisen Tamara Pirttijärven käännytyspäätöksen.

Pirttijärvi lennätettiin maanantaiaamuna kahden poliisin saattamana Oulusta Riikaan Latviaan ja sieltä edelleen kohti Ukrainan pääkaupunkia Kiovaa.

Käännytyksen perusteena on niin sanottu lumeavioliitto. Viime tammikuussa avioituneella parilla ei ole yhteistä kieltä, ja tämä on maahanmuuttoviraston mukaan merkki yrityksestä kiertää maahantulosäännöksiä.

Poliisi haki viime torstaina Tamara Pirttijärven kotoaan Myllytullista, kun tämä ei ollut noudattanut poliisin pyyntöä poistua maasta. Poliisi käytti kovia otteita pannessaan toimeen käännytystä. Tamaran oululainen aviomies Mikko Pirttijärvi vastusti toimenpidettä viimeiseen asti.

Mikko Pirttijärvi sanoo, että ei ole pyynnöistään ja yrityksistään huolimatta saanut tavata tai keskustella vaimonsa kanssa torstain tapahtumien jälkeen. Hän sanoo myös olleensa tietämätön siitä, että käännytys pannaan täytäntöön maanantaina. Hän uskoo tämän johtuvan siitä, että teki viime torstaina rikosilmoituksen poliisin toiminnasta.

Maanantaina Pirttijärven oli tarkoitus mennä poliisiasemalle viemään vaimolleen vaihtovaatteita. Aamulla hän sai kuitenkin soiton vaimonsa Helsingissä asuvalta serkulta, joka kertoi että vaimoa oltiin lähdetty viemään pois maasta.

"Tamara oli soittanut serkulleen, joka soitti minulle. Poliisi ei kertonut minulle mitään siitä, että häntä ollaan viemässä pois tänään."

Ulkomaalaispoliisin Oulun toimiston esimies Jouko Autio vahvistaa, että Tamara Pirttijärven käännytys on pantu täytäntöön maanantaiaamuna.

Aution mukaan Mikko Pirttijärvi kuitenkin valehtelee, kun hän sanoo ettei päässyt tapaamaan vaimoaan poliisiasemalle. "Olen henkilökohtaisesti kertonut hänelle tapaamisajat, mutta hän ei ole saapunut paikalle."

Lue lisää huomisesta Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
9:00
Työllisyysasteen nousu hiipui, työttömyys väheni hieman – Kevään aikana työllisyyden kasvua nähtiin enää hyvin vähän
8:40
Britannian uusi pääministeri selviää tänään – tulos kerrotaan alkuiltapäivästä Suomen aikaa
8:35
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
7:49
Elokuvallisia albumeita ja mystinen M - Oulun Musiikkivideofestivaalien koko ohjelmisto on julkaistu
7:19
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
61
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
26
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
13
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
10
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
10
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
6
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image