Oulu

Tyttöjen talo todisti tar­peel­li­suu­ten­sa

Tyttöjen talo on osoittanut tarpeellisuutensa Oulussa.
Oulu 29.11.2009 15:57
Antti Ervasti
Hämärissä huoneissa vanhan puutalon yläkerrassa on lämmintä ja tunnelmallista. Kynttilät palavat, ja koristeltu joulukuusi seisoo jo olohuoneessa. Nuorten naisten?-?tai siis tyttöjen ryhmä?-?juttelee ja nauraa iloisesti kutimet käsissään sohvalla. Kolme vuotta Oulussa toimineessa Tyttöjen talossa pidetään avoimien ovien päivää, ja kävijöitä riittää.

"Meidän ei ole tarvinnut mainostaa pitkään aikaan itseämme. Uusia tyttöjä tulee viikoittain. Puskaradio toimii tehokkaasti: tytöt kertovat aina toisille tästä paikasta", sanoo Tyttöjen talon johtaja Eija Pietilä.

Tyttöjen talon lähtökohta on antaa aikuisen mallia ja tuottaa ystäviä murrosiän ahdistuksessa tai yksinäisyydessä kamppaileville nuorille tytöille ja naisille. Moni tulee muuten vain hakemaan uusia kokemuksia talosta.

Lue lisää maanantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Feministit ovat normi pyrkyreitä jotka yrittävät parantaa naisten asemaa, ei heillä ole mitään tietoa tasa-arvosta, eikä he siihen edes pyri väitteistään huolimatta. Tasa-arvoa vaaditaan siellä mistä siitä on heille hyötyä, kuten työelämässä ja palkkauksessa, mutta eipä tuola ole femakot jonottamassa suomsn kasarmeille vaatien pakollista varusnais palvelua. Normaaleja oman edun tavoittelijoita jotka käyttävät ideologiaansa aseena.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellakin taas ammattilaiset kommentoimassa. Tyttöjen Talo on yhtä hyvä idea kuin olisi Poikienkin talo, joka käsittääkseni on suunnitteilla (?). Ompas kiva olla murkkuna paikassa, jossa ei "tarvitse" tehdä vaikutusta toiseen sukupuoleen, olipa sen vaikutuksen motiivni nyt päteminen tai ihastuminen. Poikien puhelin on ollut suuressa suosiossa, joten nyt Setlementti tartukkaa tähän saumaan! Itse nuorisotyöntekijänä olleena voin sanoa, että Tyttöjen Talo ei NAKin leipää syö vaan antaa toisenlaisten paikan missä oleilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että Oulussa on Tyttöjen Talo. Alkupään kommentit oli kauheita, ala-arvoisia. Nostan hattua idean "äideille", jatkakaa tärkeää työtänne tyttöjen naiseuden ja eheän kasvun tukemisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan pojilla kalliit jääkiekonpeluuhallit, jonne tytöillä ei ole asiaa. Verovaroja menee muutenkin PALJON enemmän pojille esim. kun he särkevät paikkoja rikkoen yhteiskunnan omaisuutta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoi! Poikien talo olis myös hyvä, mutta eikö olisi mahtavaa että se talo olis semmonen, jossa ei olis alkuunkaan niitä pelikonsoleita eikä tietokoneita, vaan perinteistä lämminhenkistä ja reipasta puuhaa ja virikettä, kuten puukäsitöitä (höyläpenkit ja muut vehkeet), pienten laitteiden ja vempeleiden rakentelua (työkaluja, rakennusaineksia), mikroskooppeja tms. esim. öttiäisten/kasvien tutkiskeluun, lautapelejä, tikkataulu, Aku Ankkoja, tiedelehtiä yms. Maailma on aivan liian pullollaan viihdekulttuuria, uusmediaa ja elektroniikkaa!!! Ps. Tyttöjen talo on perustettu ehkä siksi, että pojilla on jo nyt paljon joukkuepeliharrastuksia ja he ovat muutenkin helpommin aktivoituvia yhteisölliseen puuhailuun. Tytöt vetäytyvät helpommin koteihinsa tai pieniin kuppikuntiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan käsittämättömiä kommentteja täälläkin suolletaan? Onko kukaan teistä talikon heiluttajista vaivautunut käymään esimerkiksi Oulun eudun setlementti Ry:n nettisivuilla vilkaisemassa, millaisiin arvoihin setlementtityön arvot perustuvat???? Täällä taas hutkitaan ennen kuin tutkitaan. On todella tärkeää, että tänä aikana jolloin äideillä ei ole aikaa opettaa tyttärilleen naiseuteen ja aikuiseksi kasvamieseen kuuluvia asioita, löytyy tällaista sukupuolisensitiivista sosiaalista nuorisotyötä. Tyttöjen talot ympäri Suomen tekevät tärkeää ja arvokasta työtä. Poikia varten löytyy poikien puhelin ja kenties tarvetta poikien talollekin löytyisi, ja mikäli näin on niin toivottavasti pojatkin saavat paikan, missä saavat tukea aikuiseksi kasvamiseen. Se, että tytöt ympäri Suomen ovat ottaneet tyttöjen talon paikakseen, kertoo kyllä paljon toiminnan tärkeydestä. Sukupuolisensitiivisyys ei todellakaan ole yhtä kuin sukupuolinen syrjintä, feminismi tai sovinismi. Idiootit meuhkaavat asioista, joiden ytimestä eivät ymmärrä yhtään mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poikien taloja on jo eri puolilla kaupunkia. Kaupunki tukee myös nuorten poikien urheilua antamalla veronmaksajien maksamista urheiluhalleista seuroille peli- ja harjoitusaikoja. Nämä ajat on pääsääntöisesti varattu poikien ja miesten harrasuksille. Kaupunkien nuorisotiloissa pojat pelaavat konsoleilla yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On niitä poikienkin taloja muualla Suomessa. Tyttöjen talo on loistava paikka ja se toimii. Kyllä taas ammattilaiset heittää kommenttia, alkaa joku hommaan sitä poikien taloa sillähä siitä pääsee ja pojille on muutakin toimintaa ympäri oulua, ei vain oikein kävijöitä ole...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa ikäviä kommentteja. Tyttöjen Talo tekee arvokasta työtä syrjäytymisvaarassa olevien tyttöjen vuoksi. Kaupungin nuorisotaloilla ei ole samanlaista mahdollisuutta jutella aikuisen kanssa. LIsäksi hiljaiset ja ujot tytöt jäävät kovempiäänisten varjoon. Tyttöjen talolla jokainen hyväksytään sellaisena kuin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea tyttöjen talolle hyvästä toiminnasta!On hyvä,että tytöillä on edes joku paikka kodinkin ulkopuolella,jossa voivat todella jutella vain tyttöjen juttuja luotettavien aikuisten kanssa.Ihmeellistä,että tällainenkin toiminta voidaan mollata...tervemenoa vanhemmt tutustumaan toimintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on suomalaista tasa-arvoa. Akat saa tehdä mitä haluaa. Äijät mutisee partaansa, mikä on tämän päivän nössöille ihan oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika outoa, että feministit pyrkivät kaikessa tasapuolisuuteen, mutta tyttöjentalon saa kyllä perustaa. Tällä linjalla kun ollaan, niin armeija myös pakolliseksi naisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tällaista sukupuolisyrjintää järjestetään ja lisäksi tuetaan verovaroin?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan sairasta! mitä jos eka oltais perustettu poikien talo jossa ovessa lukee "girls are not allowed"? siihenhän ois ekana puuttunu joku sukupuolivaltuutettu ja idean keksinyt ois leimattu vähintään jonkin asteiseksi sovinistiksi. mut eihän se tietysti oo sama asia miehiä kohtaan koska miehet on opetettu kestämään kaikki paska ja jos joku itkettää nii luultavasti silmässä on roska. muutenki miettiny että miksi media puskee meille koko ajan uusia feministisiä ohjelmie ja itse feministejä pidetään onnistuneina ja vahvoina ihmisinä. mut jos mä sanoisin olevani sovinisti, niin saisin luultavasti käsilaukusta päähän ja korkkareista munille sekä mua luultavasti katsottais ku jotai likasta koiraa. olemme täysin tasa-arvoisia IHMISIÄ kaikki täällä emme pelkästään miehiä ja naisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyttöjen talo on mielestäni kehitetty maahanmuuttajatytöille. Heillä kun ei useinkaan ole mitään oikeutta perheessään mielipiteitään esittää. Tämä tyttöjen talo antaa lepotauon näille tytöille vanhempien vallalta. Saavat olla ikäistensä kanssa ja puhella niitä näitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ouluun pitää saada poikien talo, jonne ostetaan lahjoitusrahalla pelikonsoleita, tietokoneita ja muita kalliita vapaa-ajanharrastusmahdollisuuksia. Tytöillä ei ole sinne sitten mitään asiaa. Onko ollut järkeä rakentaa muuri sukupuolten välille ja pilkkoa nuorisotalotoiminta sukupuolten mukaan epätasa-arvoiseen tilanteeseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:45
Ministeri Mykkänen lupasi: Vaarallisten henkilöiden säilöönottoperusteita tarkennetaan Oulun tapausten takia
17:42
Mäkäräinen sijoittui 21:nneksi pikakilpailussa, ammunta vei jälleen menestystoiveet
17:27
Pyhäjärven kaivoksella kuvataan tv-sarjaa 700:n metrin syvyydessä – Tuottaja: "Tästä tulee erilainen kuin aiemmin nähdyistä pohjoismaisista sarjoista"
17:06
Orpo oikoo poliisikyselyä: Kokoomuksen ansiosta poliiseja koulutetaan maksimimäärä – "Haluan lisää poliiseja Suomeen"
16:39
Maastohiihto–jääkiekko 20–0 – Vuoden urheilijaksi on valittu vuosina 1947–2017 kuudentoista eri lajin urheilijoita
16:36
Jääkiekon World Cupia ei pelata ensi vuonna
16:32
Suomessa paljastumassa useita uusia kartelleja – yritysten rangaistuksia halutaan koventaa
98
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – rakennuslupa tarvitaan, jos mökki jätetään paikoilleen
83
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
59
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
52
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
36
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
29
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
28
Talvikunnossapito paranee 1500 kilometrillä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – katso kartalta, missä tilanne muuttuu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

172 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pidätkö aletarratuotteita ostavia köyhänä?

Hölmöintähän tässä kauppojen ruokahinnottelussa on se, ettei hintaa lähdetä alentamaan heti tavaran tultua kauppaan, jol... Lue lisää...
meniskö järkeen

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image