Oulu

Työkone hautautui massiiviseen hakekasaan Nuottasaaren teh­da­sa­lu­eel­la Oulussa, kuljettaja pelastettiin hytistä

Oulu 11.3.2019 20:59 | Päivitetty 11.3.2019 21:00
Anna Leinonen

Teloilla liikkuva työkone hautautui 20 metriä korkean hakekasan keskelle Nuottasaaren tehdasalueella maanantai-iltana.

Päivystävä palomestari Jarno Soisalo Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kertoo, että kuljettaja saatiin autettua pois hytistä. Ensihoito tarkasti miehen kunnon paikan päällä. Vakavilta vammoilta ilmeisesti vältyttiin, sillä mies oli itse kävellyt pois onnettomuuspaikalta.

Onnettomuus sattui, kun työkone oli ollut siirtelemässä haketta kasan päällä. Kasan alla oli kuljetin, joka siirsi haketta eteenpäin. Koneen alle oli ilmeisesti tullut tyhjä kohta, johon kone oli tippunut. Sen jälkeen ylempänä ollutta haketta oli pudonnut koneen päälle.

– Kone saatiin esille toisen pillarin avulla. Sen jälkeen pelastuslaitoksen työntekijä kävi auttamassa miehen pois, Soisalo kertoo.

Mies oli sisällä koneessa noin tunnin ajan. Häneen saatiin yhteys pelastustöiden aikana. Pelastuslaitoksen avulla mies pääsi pois hytistä oven kautta. Haketta ei ollut päässyt hytin sisälle.

Kasan pohjalla olleen kuljettimen toiminta oli pysäytetty saman tien, kun onnettomuus oli sattunut.

Hälytys Nuottasaareen tuli noin kello 19.30.

MAINOS

Kommentoi

Painajainen joutua tuollaiseen tilanteeseen. Onneksi koppi kesti ja kuljettaja selvisi hengissä! 👍🏻

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hake putosi, mutta kone tippui? Kyllä se on niin, että neste tippasee ja kiinteä olomuoto putoaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa turvalliselta työnteolta... Sortumis- ja putoamisvaara on melko ilmeinen? Tällä arvojörjestyksellä töitä tehdään?

Suomalaisessa työkulttuurissahan on ollut monia "pitäisi tehdä" -asioita, joissa työntekijällä on paine ja velvollisuus mennä ja tehdä. Sääntöjä ei ole kirjoitettu. Jotain sattuu, työntekijä kärsii. Työnjohto saa pikkusakot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mää tierän 40-vuotta Sellu tehtaalla. Veitsiluodon aikana moniasia oli paremmin silloin työtätekävälle maksettin mutta nykysoppareilla viety vuosituloista 20% erimaksuilla moni nuori lähtenyt ulkomaille ja tietokone alalle ei voi sanoa pitkästä leivästä,kun kaikki huutokaupattu kiky-soppari oli viimeinen puhallus 18 mrd siirrettiin omistajille.Olen laittanut kädet risti,kun pääsin eläkkeelle 58 vuoden iässä moni joutuu olemaan 68 vuoteen saisivat kohtuullisen eläkkeen.Ilmeisesti Oulussakin uudistusta tapahtuu mutta ongelma hiilijalanjälki painaa hartioilla ei toteudu Nuottasaaressa raaka-aine tuodaa toiseltapuolen maapalloa ja kotimaanpuu 400 km päästä mahdoton yhtälön kannattavuudessa vaikka kaivailussa muuttaa kartonkitehtaaksi koska puumäärä ei riitä Pohjoisessa pullonkauloja paljon Veitsiluoto,Kemiyhtiö,K-järven uusi Sellutehdas,Keitelen saha ja Oulun tehdas puuntarve 18 miljookuutiometriä.Oma-arvio Nuottasaaren Tehdasmiljöön kiikun kaakun jos duunarit tekevät super-kikyn lomarahat,pekkaset,lisät ja työaika 50 tuntiin viikossa tämä on pelinhenki.Puskin Itä-rajalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama kone jonka telojen hakkaava ääni kaikuu koko kaupungin yli ja varsinkin täällä lähialueella on todella häiritsevä kun ajavat sillä jopa yöaikaan ! Eikö tuohon saada mitään kuria, eihän naapureita saa häiritä jatkuvalla melulla kun vaihtoehtojakin olisi tuolle metelöijälle !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet rikas mies, jos kehität tilalle jonkun muun ratkaisun. Rinnekoneeseen, tampparit tms. on jo kokeiltu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko se joku pakko ollu muuttaa siihen tehtaan viereen tai kaupunkiin ylipäätään jos kaikki äänet häiritsee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yöllä ei haketta pusketa. Loppuu iltavuoroon klo22. Jotta sen tiedät, jos muuta kuulet, kuulet omiasi. Silloin kalevan keskustelupalstan sijaan psykiatri tarjoaa paremman keskusteluavun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöinen työkoneen tippuminen Ei harvinaista.Hake pakkaantuu ja tiivistyy jää konkeloon,kun alla olevat kairat vievät haketta Prosessiin ja Keittoon(Kamurkeittimeen)Ilmeisti kelirikkoon varautumisen vuoksi ja Kuorimon seisokkiin tehty isompaa kassaa seulantaa voidaan tehdä Kuorimon ollessa stopissa ja huoltotöiden alla Prosessia katkeamista.Miten olisi sitten vältettävissä työkoneen putoaminen helpointapa olisi seisokit ajoittaa keittämön ja kuorimon samalla kertaa.Tänäpäivän Sellutehtailla seisokit lyhentyneet ja aikataulutettu liian kiireiseksi jonka johdosta Prosessin ollessa päällä häiriöitä pitkin vuodenvarttaalia joista hajuhaittoja ja erinlaisia vaaratilanteita Sellutehtailla kautta Suomen.Muutenkin Suomessa menty laidasta laitaan Sellutehtaitten lopetuksissa kuulema ylitarjonnavuosi ja rakennettu 2milj/tonnia lisää mitä voisin lopuksi vetää johtopäätöksen Nuottasaarentehtaastakin alkaa olemaan siinä pisteessä ei kannate korjata hallittu alasajo ympäristö siivous tai Uusi-Sellutehdas joka palvelisin paremmin hajuahaittoja ja vesistöjen kuormitusta..Puskin Itä-rajalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuski teki kuin opettu, ei yrittänyt itse ulos ohjaamosta.
Ohjaamo kestää hakkeen painon ja siellä kyllä selviää, muistaakseni näissä on lisähappea tarvittaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei! Kuljettimen ottoalueella ei ajeta pillarilla...pukataan vain tavaraa sinne, "syötetään".
Tai mitäpä minä tiedän, mutta oliko uusi kuski, oliko opastettu kunnolla työhön?
Joka tapauksessa hyvä ettei käynyt huonosti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sitä kuljettimen sijaintia ei näe mistään, sen sijainti täytyy arvioida. Joskus joutuu menemään vaarallisen lähelle aluetta joka voi sortua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylläpäs nyt kaikki tietää tästäkin asiasta ja ihan kaiken. No näitä tietäjiä on risman baari täynnä ja kaikilla samanvärinen tukka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

96
Sote-uudistusta valmistellaan 18 maakuntamallin pohjalta, vahvisti Antti Rinne: PK-seutu saattaa vielä saada oman ratkaisunsa
87
Kuusamon kaivoshankkeen kieltävä kaava nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa – kaivosyhtiö tyytyväinen päätökseen
81
Oulun kaupunki: Torihotellin rakentamisvelvollisuusaikaan haettava jatkoaikaa
50
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
46
Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta – työttömien määrä vähentyi myös Oulussa
44
Kommentti: Seurasimme järjetöntä ajan ja rahan tuhlausta ei minkään takia – ex-oppositio tekee nyt melkein samanlaista sotea, jonka se jarrutti jumiin
43
Oulun rakennusvalvonta kantelun kohteena – kiista koskee autopaikkoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image